På väg mot nya mål

Fotograferandet har lugnat ned sig en hel del för mig men det är en nödbroms jag själv dragit i för att lugna ned mig själv lite och få lite distans till det hela och få en hunger med. Jag planerar mycket mer och åker till ställen som jag har kollat och hur ljuset är vid olika tidpunkter. Har fått en möjlighet att åka till Kuusamo i norra finland och Hannu hautalas naturskola uppe där eller gymnasium  och med rektorn på skolan få en tur runt i naturen uppe där  några dagar men jag måste planera och försöka få till det i planeringen.

Planeringen för årets utställning i säterdalen fortsätter och kommer visa en lista snart med deltagarna detta år och vilket startfält vi fått ihop=) För egen del kommer det bli en massa jobb framöver på kabelverket och semester blir det i augusti för egen del vilket känns helt ok.

Jag fortsätter mitt jobb med den Belgiske killen och hoppas under sommaren få klart dom bilder han behöver för att vi ska kunna göra klart vårat projekt om Väsen i Norden . ett annat projekt är på gång oxå och det handlar om en dokumentation om Bältarbo tegel bruk och kan lova det är ett riktigt läckert ställe att fota och med ägarens tillstånd så får jag  komma och gå liksom katten =)

Dom gånger jag åker ut nu så känner jag hur mycket mer jag njuter riktigt av att få vara här och inte fara omkring som en tok. Jag gillar ju enkla bilder och bilder som inte är fotoshoppade bilder men för att kunna förverkliga mitt projekt om sagoväsen så fick det bli så  men det viktiga i det är att försöka hålla en balans vad som är verklighet eller saga.

Jag tror för ens utveckling så är det bra att testa sig fram och inte låsa sig fast vid en sak mycket av detta jag gjort har lärt mig massor och gör att det kan vävas samman sedan i slutändan till att man blir mycket säkrare som fotograf.

ha en fin söndag

peter

Inlagt 2013-06-23 11:29 | Läst 4362 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder, det känns som gryning men jag kan naturligtvis ha fel, färger och ljus är bra.
Svar från Thordur 2013-06-29 17:31
tack Stefan =)
det är gryning
peter
Låter vettigt att du drar i bromsen och låter livet komma ifatt. Sköna bilder har du och jag antar att det kommer massor mer framöver.
Svar från Thordur 2013-06-29 17:31
jo det behöver inte gå i 200 jämnt =)
det kommer mer
peter
Kan vara bra att bromsa upp ibland, och det gäller väl mycket här i livet! Ser fram emot och väntar på ännu mer vackert framöver. Du har en änsla i dina bilder som är riktigt tilltalande!
Ha en bra söndag eftermiddag/kväll! //Micke
Svar från Thordur 2013-06-29 17:32
tack Micke var väldigt snällt sagt
peter
Det är smart att dra i bromsen & "smälta intrycken" innan man gasar vidare, det är i alla fall något som jag lärt mig först på senare år, fast bättre sent än ännu senare...
Vad man än väljer att sysselsätta sig med så är det mycket roligare om man är riktigt sugen på det & med distans till saker & ting så fattar man också oftast bättre beslut.
Du har ju massor med spännande saker på gång & det ska bli kul att få "följa med" in på tegelbruket framöver!!
Finfina bilder, som alltid!! =)
//Ubbe
Svar från Thordur 2013-06-29 17:33
ja man kan inte bygga allt på två dagar och det är lite roligare nu
tack för vänlig rad Ubbe
peter
Underbara speglingar och färger!
Ha det gott Peter!
ewa
Svar från Thordur 2013-06-29 17:33
tack Ewa =)
ha det så fint
peter
Ljuvliga bilder Peter! =)
Svar från Thordur 2013-06-29 17:34
tack fröken knohult =)
peter
Ser fram emot fler av dina kommande projekt. De hittillsvarande skäms ju inte direkt för sig... Kan man säga att du för ovanlighetens skull har riktigt bra bilder i den här bloggen utan att ljuga? ;-)
// Pelle
Svar från Thordur 2013-06-29 17:34
hehhehe det kan man göra Pelle =)
peter