Plötsligt så händer det !

En evighets sedan jag var ut på en morgontur med kameran i högsta hugg. Men min gode fotovän Malin Englund tyckte det var dags för en tur och så klart hängde man på . Klockan ställd på 05.00 och upp och fick igång kaffebryggaren sen ut för att kolla hur vädret skulle bli. Sol och en hel del moln men perfekt väder för att möta gryning ute vid Dalälven strax bortom Dala husby.

Fototur med Malin brukar bli mycket galna upptåg och skratt och denna dag var inge annorlunda. Kul att vara ute tillsammans med någon som precis som jag uppskattar även lugnet när man finner något man vill fota. Vi for vidare från Husby och dalälven vidare upp mot kloster och Flinesjön som denna tid på året har en massa sjöfågel kring sina stränder.

Sommar tid så får sjöfåglarna sällskap av korna som går på sommarbete i dessa stora hagar som finns runt sjön och man ser tydliga spår av dessa sommargäster när det ligger frysta högar här och där. Efter en stunds plåtande for vi vidare upp mot kloster och den finna dammen som ligger där.

Ovan för dammen rinner en liten å och brukar finnas en del sjöfåglar där så efter en stund styr vi färden vidare mot denna. och mycket riktigt några änder,sångsvanar håller till där uppe så snart smattrar kamerorna för högan hals där i gryningen.

En rival dök upp hos änderna så snart var en jakt på gång och med spänning följde man jakten på att jaga bort rivalen.

Tillslut gav han upp och for iväg slokörat längs ån för att finna sig en ny fru . Ett svan par kom i sakta gemak längs ån och under en stunds tystnad följde vi deras färd längs ån .

Sakta simmade dom fram och man blir så glad över dessa fåglar och deras vaksamhet mot dom inkräktarna som smög omkring och följde deras färd

Efter en timmes betraktande av dessa svanar fortsatte vår färd till Hedemora och en varm kopp kaffe för att värma upp oss. Dagen avslutades på en kär gammal plats...

Tack Malin för en trevlig dag  och får önska er en riktig Glad-Påsk !

peter

Inlagt 2015-04-03 17:23 | Läst 2528 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Har inte klurat ut var dina björkar är, vore roligt att testa det motivet nån gång, Den bilden, och första är dom jag känner för idag, särskilt bilden på Malin, den blir jag glad av. Har aldrig träffat henne men känner igen namnet, var det hon som bodde i Söderbärke förut? Önskar dig en fin fortsättning på påsken också!/ Björn T
Svar från Thordur   2015-04-03 17:45
Tack ska du ha =9 björkarna dom finns längsmed vägen från Hedemora mot stora-skedvi man kan inte missa dom =)
ha det
peter
Malin Englund   2015-04-03 19:28
Stämmer bra det Björn, jag bodde i Söderbärke förut och nu bor jag i Smedjebacken...:) Tack för din fina kommentar att du blir glad av bilden på mig...:) Glad Påsk!
Khalad   2015-04-03 23:23
Kul att du kommenterade, när jag läste min första kommentar till Peter i efterhand kändes frågan nästan nyfiken. Att jag trodde mig komma ihåg var därför att vi har fritidshus i Korsheden och du gjorde en kommentar till nån av mina bloggar där det stod. Glad Påsk själv!/ Björn T
Det var en lyckad tur.
Björkarna är nästan militäriska i sin disciplin,
det är väl du som varit där och skrikit - GIV AKT!! sedan de var små kan jag tänka mig. :)
Ha en fin fortsättning på helgen nu Peter.
-affe
Svar från Thordur   2015-04-03 19:30
Jupp skönt att få komma ut lite =) dom står i givakt så fort man kommer i närheten av dem ;)
ha en fin påsk Affe
peter
Vilket underbart blogginlägg och du speglar verkligen lugnet i naturen med djuren. Mitt sinne är tyvärr lite för uppe i varv märker jag för jag har lite svårt att slappna av och njuta av naturen... men suveränt skoj som alltid med dig och så skönt att kunna både prata och skratta om både livets allvar och massa skämt för att i nästa stund bara vara helt tyst... det är aldrig tråkigt med dig goaste vännen!!!! Bamsekram och Glad Påsk och återigen tack för idag!!!
Svar från Thordur   2015-04-03 19:32
tack skrutten lilla =) det är väl så det ska vara mellan goa glada vänner
ha det så gott nu o glad påsk på dej med
peter
Finfina bilder som vanligt Peter!
Önskar dig en härlig Påsk!
Svar från Thordur   2015-04-04 09:25
tack =9 detsamma fröken småland =) 9 maj dyker jag upp i vimerby och ska berätta och visa lite bilder