Poesi i naturen

Ibland finner man dom där bilderna som rör om i ens inre och minnen dyker upp från tidigare händelser. jag kan känna en vekhet i hjärtat ibland över saker som hänt mig. Min fotografiska resa har skänk mig många minnen och många stunder av lycka. Ett liv i naturen med kameran är nog ett liv jag har svårt att tänka mig utan. Tidiga mornar och en stillhet som griper tag i en och när den där känslan väller in över en är ju lyckan total. 

Det är ögonblicket som gör bilden och har man turen på sin sida kan man föreviga stunden. Detta minne är från våren 2015 och jag minns denna morgon väl. Fota för mig handlar också om att tillfredsställa mig själv, för i slutändan så är det ju mina minnen och tankar jag fångar på min bild.

Finnmarken och den i Grangärde finnmark räcker bara höra ordet och en lycka infinner sig hos en och ögonen nästan tåras av lycka över denna plats. så mycket mystik och underbar natur det finns i detta område. Några nätter och tidiga mornar har jag tillbringat här och andas in denna poetiska plats.

Att sitta vid en en å eller sjön och vänta på det första ljuset och lyssna på hur dagen gryr är makalöst vackert och alla vardagens bekymmer försvinner i tak med solens uppgång. Ibland och ska jag va helt ärlig så gör sig sällan bilden sig verklig hur det egentligen ser ut och hur det låter när dagen gryr.

Dagen gryr över den lilla sjön och sitter där i ensamhet och med ett hjärta och inre som suger i sig all denna mystik, ögonen vandrar över allt detta vackra och någonstans längre ut i dimman hör man morgon pigga tranor som bjuder på musik i arla morgon.

peter

Inlagt 2016-10-12 11:13 | Läst 1729 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Detta är naturfotografering i ett nötskal! Som minst lika mycket handlar om att njuta av att vistas i natur; bilderna kommer liksom på köpet.
Win-win ...
Bilden av knip-paret är superfin!
- hawk
Fina minnen du delar med dig av Peter. Du får mej att minnas några av mina egna...
Hälsningar Lena
Magiskt och vackert, mycket snyggt som vanligt.