Rävungen och jag ett märkligt möte i sena kvällen=)

Tog mej en liten svängom upp i bergen för att ta en liten tur med ganja så hon skulle få sin kvällspromenad. då jag svänger upp efter kurvan så sitter nån liten filur där på vägen och hade liksom inga bekymmer tycktes det=) tvärnit och upp med dörren och ut med kameran och för engångs skull så hade jag ett hundra fyrahundra på kameran.

Hej på dej du tycktes han säga....mickel det e jag det=) trevligt att råkas ..detsamma nickade jag och började fota den lilla gynnaren innan han for till skogs trodde jag då men denna lilla gynnare hade andra planer......liksom

Liksom han kom i mot mej och nu svor ju jag att jag hade det stora objektivet på=( för det är inte det lättaste att leka med och inge is på heller så det gäller att man är väldans stadig på han och hur stadig är man på hand när en räv kommer närmare och närmare.....

men han hade liksom siktet inställt på nå skräp som låg på vägen.

nu var avståndet kanske 6 meter han stannade och luktade ...

Nu hade jag gått ned på knä och han kom närmare och närmare och det liksom rann svett från pannan nu för jag jobbade febrilt med fokus och skärpa och gud vet allt.

skrattar inte den lille filuren åt en?=) 

nu var han så nära att jag fick luta mej bakåt för att få in någorlunda skärpa och då hade liksom hunden fått nog och ylade till och i två hundra drog den lille iväg=)

skrattade högt och vinkade adjö åt han  svor att inte mitt vanliga objektiv var på men men så är det

mvh

peter

Inlagt 2011-07-29 23:33 | Läst 5123 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Dagens flin sitter på mina läppar...:-) Synd att det inte fanns nån fotograf på platsen som fotade DIG! :-) Skulle velat se dig!
Men känner igen det där att man har fel objektiv på när BILDEN väl kommer...

Helt ljuvliga bilder på den lille rackaren....trots att du genomförde ett halvt gympapass, så är bilderna grymma!

/maria
Svar från Thordur 2011-07-29 23:43
hehhe fan va kul det var man knäppte och vred och slet där men det är som det är=)
det skulle vart en syn det det böjdes och bändes=))))
mvh
peter
Vilken tur du hade:) Och bilderna gillar jag massor och berättelsen med förstås:)
Där den lille fine räven ler........WOW!! Så fina färger oxo!!
Svar från Thordur 2011-07-30 16:02
=) tack Agneta var liksom väldans kul detta möte
mvh
peter
Hej. Tycker du lyckats fint trots att IS saknades. Kul Mickel tittade fram...Årsvalparna är ganska nyfikna av sig och har inte så mycket rädslor i starten på livet. Ha det så bra på Norrlands svängen nu...ta med mygg medel....lär behövas =) Lycka till med fotandet i norr också, Hoppas det finns kvar lite av de ljusa nätterna till dig!
Hej/Stig
Svar från Thordur 2011-07-30 16:03
tack stig=) mycket myggmedel är packat=) och lite medel för invärtes bruk=)
vi hörs när jag kommer hem vad jag förstod så är du kvar
mvh
peter
Det "mötet" var inte fy skam! =)
Svar från Thordur 2011-07-30 16:04
nä verkligen inte=)
mvh
peter
Härligt möte Peter! Och på de sista bilderna fick du till det galant oxå :-)
/Leif
Svar från Thordur 2011-07-30 16:04
tack för det Leif=)
peter
Vilket möte! :) Härliga bilder!
/Anna
Svar från Thordur 2011-07-30 16:05
tack Anna=)
mvh
peter
Åh, vilken härlig upplevelse och möte i naturen. Jag blir så salig och rejält avundsjuk på ditt personliga möte med en av mina favoritdjur bland vilda djur. De är så otroligt vackra!
Svar från Thordur 2011-07-30 16:06
tack Rei=) jag var liksom jägare förut och nu funderar jag hur sjutton jag kunde skjuta räv=( skulle aldrig komma på tanken igen utan bara med kameran ska det skjutas
mvh
peter
Herregud!!!!
Vilken lycka....kan tänka mig att det var både darrigt och svettigt!!
Vilken känsla det är att möta vilda djur, något alldeles speciellt. Tur att din hund höll tyst så länge som hon gjorde :) ....bilden där räven blundar och liksom småflinar är klart den bästa....förstora upp den och häng den på väggen!!!

Ha det gott!
Svar från Thordur 2011-07-30 16:07
ja det var märkligt att den gaphalsen var tyst så länge=)tack frun i hatt=))
mvh
peter
Härligt. De' var en modig och nyfiken liten Mickel. Visst ler han:-))
Ha de' bra//Kurre