Sakta jag går genom stan

Skulle ljuga om jag påstod Stockholm ligger mig varmt om hjärtat men  en promenad genom gamla stan kan få den buttraste Dalmas att kapitulera för dess skönhet. Jag vandrade i tystnad en tidig morgon genom detta paradis och med kameran som enda följeslagare och naturligtvis ett leende. 

Upptäckte att den tomhet som mötte mig fick mej att njuta mer av denna vackra stad , alla dessa människor som man möter  drar en med i sitt tempo och man glömmer bort att stanna upp och njuta av det vackra som ändå denna stad bjuder upp till.

Allt jag hade önskat mig var att dessa gator och hus kunde berätta sin historia, detta får bli en början på nått nytt för mig som i vanliga fall finner ensamheten i naturen som min stund. Jag måste säga hur denna morgon fick mig att inse att det verkligen finns en massa skönhet i en stad i ständig rörelse.

peter

Inlagt 2016-10-24 17:21 | Läst 2840 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, visst är det fint! Går själv ganska ofta från city genom Gamla Stan mot Söder, och det tröttnar jag aldrig på.. Stannar gärna där vid caféet/restaurangen 'Under Kastanjen' för en fika eller en öl, till höger i bild två! Men egentligen så gillar jag naturen bäst.. men 'omväxling är bra, det kan bli ensamt ute i skogen.. så även i stan faktiskt!
Hälsn!
Det er 3 top foto - tømt for mennesker - super.
Nummer 2 minder mig om en lille torveplads i Paris ovre på Ile de la Cité.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Två planer på att riva hela gamla stan (utom slottet och storkyrkan) har funnits. En i slutet av 1800-talet - då tänkte man sig högreståndshus som på Strandvägen. Den andra under 1930-talet - då man tänkte sig ljusa funkislådor. Vilken lycka att att det inte kunde genomföras. Det är ju även dina trevliga bilder en konsekvens av.
Läckert Peter. "Stockholm i mitt hjärta..." Jäkligt fin huvudstad vi har. Gamla stan å Söder; Vilka pärlor. Då får jag stå ut med lite trängsel ibland.
Så välbekant för mig, en gammal Stockholmare. Men jag flyttade därifrån för många år sedan och har knappast varit där sedan dess. Stockholm är ju så mycket. Gamla Stan är härlig, men Wasagatan en måndagsmorgon är för hemsk. Senast jag bodde i Stockholmstrakten var det i Finntorp (Nacka). Jag andades ut varje gång jag varit i stan och kom hem igen. Men jag växte upp på Gärdet, och det är fortfarande ganska fint. Eller var, när jag var där sist.

Momoca Zetterlunds sång om nattvandring genom Sommarstockholm tycker jag är nästan det bästa hon gjort.
Kul att se bilder från Stockholm på din blogg.
Gamla stan är fint när där inte är fullt av människor.
Ååh så lovely! Älskar Gamla Stan! Får se om jag hinner dit när jag ska iväg på fotomässan nästa helg.