Ska man bli arg?

Jag vet inte hur man ska börja detta! Olyckan i maj och vi är på väg hem från jobbet efter en natthelg, Tjejen åker rakt ut i vägen på motorvägen och smäller i sidan på bilen där jag sitter och vår bil håller hög fart varvid smällen slungar vår bil rakt ut i motsatta körfält och rakt in i belysningsstolpe och bilen snurrar nått varv innan den stannar. Jag minns inte så mycket av det hela och det gick så fort, minns bara bilen rykte och ansiktet ömmade efter krockkudden och nacke och axel gjorde ont.

Ambulans och transport till akuten i Falun, låg kvar där under dagen för koll. Axel och nacke värkte och ömmade men jag ville hem var dödstrött efter skiftet. Jag gick och jobbade när ledigheten var slut men värken fanns där i nacke och axel men tänkte en sådan smäll så är det inte konstigt det gör ont. var hemma helgen som följde för smärtan blev värre ju hårdare det var på jobbet och tillslut gick jag till doktorn och fick en massa tunga värktabletter och sjukgymnastik skulle jag få. Jag blev sjukskriven strax före semestern och gick på gymnastik under denna och det ömmade men ju lugnare jag tog det desto bättre kändes det. Men när jag kom tillbaka efter semester och jobbat ett tag så var värken där igen och insåg detta inte skulle gå.

Diskbråck på en av kotorna på nacken och på sätt och vis så kändes det skönt att få ett svar och tänkte nu ska väl inte det bli krångel med försäkringsbolaget, men ack va fel jag hade  dom fick en att känna det hela var mitt fel och smällen hade inte alls orsakat mina smärtor . dom vägrade betala min inkomstbortfall ! känner mig liten när man talar med dessa dom rotar i mitt förflutna för att hitta annat dom kan skylla på. Och det gör dom fast jag inte vart sjukskriven på 10 år alltså någon längre tid och finns inget i journalerna om några nack problem eller smärtor. 

Jag får ersättning från försäkringskassan men förlorar 10.000 i månaden och det är jäkligt tungt med sådan stor inkomstbortfall. Jag blir arg ledsen besviken  tjejen som orsakade detta får 2000 i böter men kan fortsätta sitt liv medans en annan vet inte riktigt vad som kommer hända. jag är inte ute efter tjejen en sak som kan hända alla men jag vill ha rättvisa. Försäkringen från jobbet gäller inte nu eftersom det är ett annat fordon som orsakat detta och dom säger att försäkringsbolaget ska betala detta vilket dom vägrar.! Eftersom det är en resa från jobbet så klassas detta som arbetsskada. 

Har kopplat in advokat och fack för att hjälpa mig och det komiska i detta, samma cyniska kvinna på försäkringsbolaget godkänner att man står för advokat kostnaderna och samma kvinna som nekade mig hjälp för olyckan. !!!! Det här tar på en och ilskan inom mig tär på krafterna..men ska det vara så här? jag på väg hem blir med om en olycka som jag inte rår för men ändå blir det jag som blir drabbad flera gånger om.. Hur kan det få vara så här? 

Peter

Inlagt 2014-12-25 09:38 | Läst 4374 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bedrövligt är det och jag hoppas att förnuftet till slut ändå segrar. Ta hand om dig Peter.
Svar från Thordur 2014-12-25 09:54
tack Torbjörn=)
Stå på dig, i mina ögon ser det ut som du har rätten på din sida. Maken som är jurist säger det samma. Nu har du en advokat till hjälp så jag tror du kommer få rätt i slutänden av det här men föesäkringsbolagen gör allt för att slippa undan. Vi råkade ut för något liknande vid sjukdom på en resa, vi överklagade deras beslut och vips så kom ersättningen. Först nekar de nästan alltid.
Svar från Thordur 2014-12-25 09:57
det hoppas jag med att det ska ordna upp sig det hela är kristalklart hur det gick till men det tar på krafterna.är ju glad att jag klrade mig med livet i behåll och kan ju funka hyfsat visa dagar. men ilskan tär på en då man vill ha krafter att bli bra igen så jag kan fortsätta mitt liv
peer
2014-12-25 10:28   Mikael Wiklund
Byråkratin Sverige i är inte rolig. Min dotter Helena har varit med om samma sak. Det tog flera år innan hon fick rätt, men till slut fick hon den ersättning hon hade rätt till.Tyvärr så har det onda inte gått över utan hon har i stort sett jämt ont i jämt ont i nacken.
Sköt om dig
Micke
Svar från Thordur 2014-12-25 10:30
helt sjukt är detta micke man borde liksom få en ändring på detta men vad jag förstått så är länsförsäkringar värst på att behandla människor så här
Javisst ska man bli arg!
Det är för mycket byråkrati och krångel kring sådant här.

Så det är bara att gå på och överklaga
God fortsättning!
Bedrövligt. Jag tycker att mycket har falerat i vårt samhälle. Har du inte jobb eller blir sjuk, drabbas du. Allt handlar om pengar och ekonomi idag. När jag blev sjuk för några år sedan efter 22års anställning satt jag vid en förhandling med företagets representanter. De satt och skrev lappar till varandra om hur mycket de skulle lösa ut mig med. Det var rena kohandeln.
Hoppas det ordnar sig för dig, Peter.
Javisst blir man arg och man läser allt som oftast om problem i systemet som inte riktigt fungerar som det är tänkt. Vågar inte ens tänka på hur det blir för nästas generation som ska ta över..
2014-12-25 18:31   Inger Palo
Så tröttsamt att läsa om alla dessa som måste kämpa mot SITT EGNA försäkringsbolag. Vet dock att det finns fall när allt gått som på räls; mycket verkar bero på vilket försäkringsbolag man har; var man bor och vilken handläggare man får. Man ska ha "tur" i alla tre för att det ska funka smidigt och få sin ersättning. Hoppas du SNABBT får den ersättning du betalat för att få vid tillfällen som dessa. Kram!
/Tanten
Hej Peter.

Känner igen mig i det du skriver, jag kan inte annat än sucka, har kämpat 5 år innan jag fick rätt med min skada.
Det är fördj*ligt hur olika instanser skyller på varandra och inte ens ser till individen som sitter i andra änden av telefonen eller står framför dom.
Man skall vara frisk för att orka vara sjuk och få vård, eller ens rätt till ersättning.

Jag kan bara säga stå på dig om än det känns tungt, jag hoppas du får rätt till slut om än det är en klen tröst nu. Men värken du bär på är det ingen som ser och den går inte bota med pengar men det kan kännas lite lättare om man får en del till vård.

Ta hand om dig stor och försiktig kram från mig
/ Elisabeth
Klart du ska kämpa på o va förbannad, du har ju rätt, försäkringsbolag är skit, dom tar glatt emot dina premier, men sen är det strul, fy fan, en sida av vårt nya korrumperade samhälle. Ge dig inte o använd facket o kämpa, det är mitt råd. God fortsättning! LO