Skattlösberg och Loussastugan i arla morgon !

Finnmarken har jag tillbringat en hel del tid och nu är det dags att med kamerans hjälp fånga mina besök i dessa magiska trakter där det finns så många historier omkring och sånger . Dan andersson har alltid funnit omkring mig då jag är ett riktigt fan av hans tonsatta dikter och sånger. Det är svårt med bild visa hur jag egentligen känner mig när jag får ströva omkring här vid Skattlösberg och utsikten kan man inte klaga på. milsvida skogar och man ser dimman som ligger tät där nere i dalarna och en sol som snart ska vakna ja det är svårt att inte falla för denna plats.

Loussastugan ligger där på en höjd och man känner historien och sångerna strömma igenom en...helgdagskväll i timmerkojan.. en viktig del av vår historia som man ej får glömma bort , dessa skogsmän och kvinnor som bodde i dessa ödsliga trakter .

Burängarna ligger där insvept av en härlig morgondimma och man sugs in i den magi den ger med sig där den drar fram över myran. trots en helv...massa mygg så låter jag mig ändå hållas kvar här under en stund och känner energin från denna sköna morgon får mig att nästan tåras i ögonen.

Tiden springer iväg och solen börjar klättra upp bakom skattlössberg och det är dags att fara vidare på vägen här i hjärtat av finnmarken mot nya mål. Natten här är tyst och inte som hemma där en massa morgonpigga fåglar spelar en serenad men även om det så skulle vara här så skulle jag nog inte höra nått för mina tankar full av tankar om dessa trakter.

Ett stilla regn tidigare på natten gör att dimman bygger upp sig där ute över vattnet och dansar runt den täta skogen där färden går fram mot gryningen. Mitt andra projekt om nordiska väsen får en massa bilder att användas från dessa trollskogs trakter och milsvida myror.

Det fanns fler som var ute denna tidiga morgon i finnmarken  mina ögon började kännas tunga så kaffe och en macka för att piggna till för färden hemåt men en sista bild från min tur.....

Ha en fin dag 

peter

Inlagt 2013-06-29 18:13 | Läst 5010 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Underbara bilder!
Svar från Thordur 2013-07-07 14:49
Tack annelie =)
Underbart vackert! /Matti
Svar från Thordur 2013-07-07 14:49
Tack Matti =)
Magiskt...!
Har du varit i Kestina med omnejd också?
/Uffe
Svar från Thordur 2013-07-07 14:50
tack Uffe =) ja var i dom trakterna
peter
Fina foton från finnmarkens natur och med Loussastugan som är välkänd för alla Dan Anderssons fans.
mvh/Bo-lennart
Svar från Thordur 2013-07-07 14:50
tack Bo -lennart =)
Fin berättelse och fina bilder, sista är riktigt bra!
//Simon
Svar från Thordur 2013-07-07 14:50
tack Simon =)
vilka fina känslor du förmedlar,det jag kommer till korta med att ytrycka mej i ord.det är lättare oftast i bild.trevlig helg Med vänlig hälsning ronny
Svar från Thordur 2013-07-07 14:51
Tack Ronny =) ja ibland säger en bild mer än ord
En fin plats.... När yngsta grabben gifte sig för några år sedan, ville de att jag skulle ta bröllopsbilden just där. Så vi travade iväg efter stigen i bröllopskläder, stövlar och stativ och fann att det var en värdinna där den dagen. När plåtandet var överstökat tog hon fram gitarren och sjöng några av DA:s visor för de nygifta. Det glömmer nog inte någon av oss i första taget....
Svar från Thordur 2013-07-07 14:52
fina bilder kan jag tänka mig du fick
peter
Otroligt vackra morgonbilder!!

//Micke
Svar från Thordur 2013-07-07 14:52
tack Micke =9
Dit får vi åka en tidig morgon tillsammans vid tillfälle! Kommer alldeles för sällan upp, behöver draghjälp. Vill ju också fånga samma fina stämning som du gjort :) Sista bilden är fantastiskt fin...
Ha´ det fint!
Inger
Svar från Thordur 2013-07-07 14:53
TACK iNGER =) SKA NOG FÅ LIV I DEJ SKA DU SE ;)
Visst är det fina trakter ...
och jag är släkt med denne Dan som jag tror du också är.
Fint gestaltat som passar så bra till Dan´s fina visor...
Ha de
Monica
Svar från Thordur 2013-07-07 14:53
tack Monica =)