Stillhetens timma

Att få möta en ny dag där ute i det fria är för mig ett sätt att finna ro i en själ som många gånger har en oro och rastlöshet i sig. Foto har blivit en livsstil och ett sätt att hela och stilla sin själ . Efter en natt på kabelverket och man är uppe i varv så är det skönt att fara hem och hämta kameran för att stilla sin själ.

Tystnaden går nästan att ta på, luften kylig och för en stund huttrar man till innan man börjar andas med ro. Sakta börjar man att finnas och även om bilden hamnar i det svart/vita facket så finner själen en stund av ro i denna stillhetens timma.

Några sångsvanar passerar mig och från deras nattvila vid den lilla tjärn söker dom sig ut på dom öppna fälten för att söka föda. Jag följer dom under en stund och ler inombords och på nått vis avundsjuk på deras enkla liv.

En ensam sångsvan passerar i det första ljuset denna dag bjuder på. Sitter under tystnad och tittar på den medans den följer strömmen och den verkar vara precis som jag obekymrad över ensamheten .

Längre ut finns tvåsamhet i en grynig morgon och den spegelblanka tjärnen bjuder upp till motiv för ens inre och plötsligt som den kom försvinner oron i ens inre. nöjd med morgonen så återvänder man hem för att sova och vila för ännu en dag på kabelverket

peter

Inlagt 2016-12-03 12:48 | Läst 2134 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag förstår dig. Kanonbilder f.ö.
Känner igen mig i din beskrivning. Är pensionär sedan många år men det är ändå mycket som upptar ens tid som man ibland behöver koppla av ifrån ibland. Fina bilder och en färgbild bland de svartvita fungerar bra.
Sten
Påpassliga och stringenta kompositioner - nästan läroboksmässiga (i positiv bemärkelse). Inspirerande att titta på. Återerinrar faktiskt om det som du talar om.
Här gav du oss en fin morgon i ord och bild!
Vackert och fridfullt. Man behöver verkligen dessa stunder, för att stanna upp, reflektera och ladda om.
Vackert och fridfullt. Man behöver verkligen dessa stunder, för att stanna upp, reflektera och ladda om.
Du är verkligen bra på detta!