Svenska Rallyt fart fylld fest i Fredriksbergs skogarna !

09.28 så var vi på plats i Fredriksbergs skogarna , vädret nja inte helt strålande en massa dimma och regn i luften men när dom första bilarna som körde runt och förkunnade att nu snart så brakar det lös, så steg adrenalinet i en och man struntade fullkomligt i väder och vind. Mycket folk i skogen längs vägen och stämningen på topp. Långt borta där i skogen hörde man ljudet av en snabb åkande bil som kom längs vägen i en fart som skulle få vem som helst att tappa hakan. En snitt fart på 172 km/ h.

Vem som var vem har jag ingen aning om för man hade fullt upp med kameran när dom kom farande i full fart genom kurvan och ut på rakan, man kan inte annat än beundra dom.

Länge sedan jag vart på rally och måste villigt erkänna att detta är nog en av dom roligaste sporter att kolla på.

Och vilka förare! att kunna bemästra vinter väg i dessa farter och på skogsväg dessutom.

Regnet började blir värre och en kasse fick skydda kameran så jag kunde fortsätta min kamera dans där i skogarna bland snabba bilar och hög sjungande Norrmän.

Efter dom som hade bråttom ur skogen kom dom gamla hederliga rallybilarna men ni ska inte tro dom var lätta på gasen inte.

Denna bil känner man ju igen

Denna med.

denna med

Mats Myrsell en herre väl värd att beundras, tvåfaldig Europa mästare i historic cars och ni nu som tror att dessa gubbar har tappat farten...ta en tur ut på värmlandskogarna och kolla. Mats den enda masen i rallyt ligger 6 efter första dagen i historic. och han som sitter bredvid och talar om hur mats ska köra heter Esko  en viktig kugge i det hela

En sista bild från dagen och en strålande dag i regn och rusk men det gjorde inget för detta var hur kul som helst att titta på

Peter

 

Inlagt 2014-02-07 17:24 | Läst 1815 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härliga bilder Peter!! Bilder med både fart och nostalgi. Årsmodellerna stämmer väl in på när man själv va ung och började kika på bilar.. Ja kanske inte PV och Amazon, men de andra... :)
Ha en trevlig helg och kör så det ryker!! ;) //Peter
Hej,
Bra aktionbilder. Respekt.
Ha det bra
Bob
Den första bil(d)en är ju häftig tycker jag, det gnistrar ur strålkastarna som av tävlingslust !
Men den i trean verkar köra i stealth mode, nedsläckt. Och Porschen har visst varit i slagsmål och fått ett öga utslaget, de är tuffa de där -en annan skulle ju ligga på sjukan om man mist ett öga.
Och ack! Volvo PV, körde man verkligen rally med såna? Nuförtiden verkar man göra det i alla fall....

Sista bilden, Audi Quattro? En legend i rallykretsar har jag förstått.

Trevlig helg! /Thomas
Du har tur att du kan komma så nära och ta så fin actionbilder. Jag måste följa det på TV.
Jag faller naturligtvis för 6 och 7 :-) Min profilsida visar varför.
Hälsningar från Erik / DK.
PS: Latvala leder efter SS15, har jag sett
Va trevligt att se din bilder Peter - dom får mig att längta ut i skogen...packa ryggsäcken med kaffe och äggmackor ta på sig riktigt varma kläder....å få höra och känna av rally-atmosfären! Tack för bilder, de 5 sista är så läckra! // Sören
Även denna serie från tävlingen är full av fart, ljuset är lite svagare än i den andra serien.
Fina bilder.