Till slut kom svaret

Tröttheten och humöret har under en längre tid ställt till det för mig , då kraften inte funnits där och jag tyckte efter olyckan att det borde fått räcka så hamnar man återigen i ett vägval . När kroppen inte riktigt hänger med och man känner att det känns som sirap i blodet så förstår man till slut att saker och ting inte står rätt till. Så efter ett besök hos doktorn förra veckan så ändrades mitt liv på ett nytt sätt som jag inte riktigt själv kunde förstå just då. Blodsockret hade högre värden än vad dom borde ha. inte så man är döende men tillräckligt för att man måste börja ett nytt liv  med tabletter och motion  nytt sätt att tänka på vad man äter. Så för min del så börjar jag ett nytt kapitel i mitt liv och där fokus på mej och familjen kommer i första hand. 

Så en hel del åtagen kommer jag att säga ifrån mig  , så jag får tid för mig själv och hitta tillbaka till kraften och orken , allt har ett pris och det vet jag nu men det finns alltid vägar tillbaka och man inser man inte är någon superman i blått längre. Dock är det skönt att få ett svar på vad som jag drabbats av och diabetes typ 2 är ett nytt namn för mig. Jag har redan lagt om kursen och det är mycket att lära om detta men i slutändan så kommer jag förhoppningsvis vara tillbaka i fornstora dagar.

Jag känner mig starkare och lusten att ta vara på denna förändring tillslut kommer att bara göra mig gott. att sedan människor som inte riktigt förstått när man berättat hur trött och slut man varit och man handlar på ett annan sätt när man inte orkar,  inte är nått jag kan göra nått åt  om man ändå inte vill förstå. 

allt gott 

Peter

Inlagt 2017-03-05 11:15 | Läst 3874 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Rätt tänkt. Hälsan går före allt annat.
Fantastisk bild den sista. Det var väl bra du kom iväg och blev kollad, själv dröjde jag alldeles för länge med en annan sjukdom. Sjuk? Nä, inte jag! Det hann nog bli en del onödiga skador i min kropp därför att jag dröjde.
Kommer att tänka på ett gammalt ordspråk som säger att" av skadan blir man vis men inte rik". Ha det bra Ingemar C.
Det där med trötthet och inte orka med kan jag det mesta om. Skönt att du fått besked, så du kan handla därefter. Som tur är behöver du ju inte sluta med kaffe.......
Och typ 2 blir bättre med rätt kost och motion, så du kan påverka mycket själv. Det här fixar du!
Visst är det jobbigt när kroppen inte orkar fast hjärnan vill, diabetes är i alla fall någonting som du kan leva med. När någonting sådant händer så reflekterar man över livet och vad man skall göra för att få ut så mycket som möjligt av det.
Tråkigt att höra men det är alltid skönt att få en förklaring till saker som påverkar en. Ta hand om dig extra mycket nu!
Ibland kan det mesta vara jobbigt. I höstas blev min son av med sin cancer, men har känningar av cellgiftsbehandlingen fortfarande. Jag brukar följa med på återbesöken som stöd och för att höra vad läkaren säger. Sonen socker var alldeles för högt och läkaren påtalade att han måste tänka på vad han äter. Har förstått att den kemin är inte lätt att lära sig. Så mycket mat som blir till socker när det väl blandas i kroppen. Önskar dig snar bättring med allt.
Sten
Hej! Vill bara berätta att jag fick också diagnosen diabetes 2 i augusti...men efter att främst ha lagt om kosten så mår jag riktigt, riktigt bra! Äter mycket grönsaker, en del kött och fisk, men minimalt med bröd och pasta...och liten chokladbit när det är extra festligt. Känner det inte som någon uppoffring, har gått ned rejält i vikt på kuppen - gjorde inget =)
LYCKA TILL och må så bra !!!!

Hälsningar från Norrköping!
Hej Peter ! Jag drabbades av samma symtom , gradvis värre under hösten och vid en hälsokontroll för någon vecka sedan uppdagades det att blodsockret var på tok för högt. Jag vet precis vad du gått igenom. Jag är tacksam att jag fick reda på det i tid. Jag hoppas nu att jag får tillbaka lusten att ströva i skog och mark, fotografera och att orka umgås mer med familj och vänner. Kämpa på Peter / mvh J-O i Björsjö
Hej Peter, tråkigt att höra och det är klart att fokus måste vara på hälsa och familj. Och idag vet man rätt mkt om diabetes typ 2 som gör det möjligt att hantera. Önskar dig lycka till! Och sista bilden är toppenfin!/ Björn T
Går det att blanda insulinet i groggen?
Skämt åsido, sköt om dig!
Bra med besked, men trist med ett så tråkigt besked. Jag anar att det skett en vändning i ditt liv i positiv riktning i och med beskedet.

Jag känner till många som fått minskade besvär genom att dra ner drastiskt på kolhydraterna. Lycka till!
Svar från Thordur 2017-03-07 20:06
jupp inget ont som har nått gott med sig magnus=) mest glad över att fått svar på det hela och det finns hopp att komma tillbaka på banan igen