Vårens första kväll

Tyst så tyst ute vid den lilla tjärnen , sätter mig ned vid strandkanten och låter vardagens bekymmer rinna av mitt fulla sinne och en djup suck hördes tydligt komma från mig. Andas in tystnaden och glada fågelkvitter från skogen stämde upp en serenad i sena kvällstimman. Vattnet på den mörka tjärnen låg spegelblank och solen på väg ned bakom Norrberget. känner mig så glad och lycklig över denna stund att få släppa vardagens bekymmer och bara få vara i stillhet.

Leende och fingret på avtryckaren förevigar jag dessa vackra svanar som förgyller den lilla tjärnen. För en stund glömmer jag tid och rymd och fokuserar på deras färd över vattenytan. Häller upp en mugg kaffe och dricker den med välbehag och fortsätter att följa paret .

Glad över att tillslut funnit några häckande sångsvanar letar jag motiv och bakgrunder . Lägger mig ned när dom börjar närma mig och på några meters håll passerar dom och bryr sig inte ett dugg om mig och kamerans smattrande.

Solen börjar färga himlen röd när den dyker ned bakom Norrberget och jag hinner får några bilder till innan jag måste lämna svanarna och ta mig till bilen innan mörkret kommer. Vårens första kväll och med ett jätteleende beger jag mig hemåt .

Ovanför bilen på hygget står denne herre och kollar in mig och jag hinner ta några bilder innan vårt möte avslutas med ett språng in i skogen , skrattar högt och känner pulsen återgå till det normala igen.

peter

Inlagt 2017-05-02 18:07 | Läst 3066 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Första och andra bilden kompletterar varandra väldigt fint. Gillar blandningen av när och miljöbilder.
Sten