Whooper swan !

Denna tid på året så kommer sångsvanarna i mängder hit till våra marker , och åkrarna brukar fyllas med dessa vackra fåglar och deras trumpetande hörs på långa avstånd. En glädjens tid för en annan som gillar dessa sångsvanar och kan bli sittandes i timmar för att titta på dom. Tänk så mycket man kan lära sig om man bara ägnar en tid åt att se hur dom uppvaktar varandra och med sina mäktiga vingar bröstar upp sig och bredder ut vingarna. en fullvuxen sångsvan är lite mer än två meter mellan vingspetsarna .

Vaksamma och direkt man försöker eller ens tänka tanken att närma sig dom börjar deras trumpetande och sen är man rökt. Den finns en hel del kvar som övervintrar här men det stora antalet finns runt medelhavet under vintern innan dom beger sig upp i norr till sina häckningsplatser.

Mäktiga vingar i skyn. Ute på åkrarna rör dom sig tillsammans med kanadagäss, grågäss och nu har stora mängder med tranor anlänt så ljudet från dessa kan ibland vara öronbedövande när deras rop blandas. 

Så vill man se mängder med dessa så passa på att besök platsen där dom befinner sig, vägen mellan Hedemora och Långshyttan   man kan inte missa detta

Får passa på att önska alla en en glad påsk

peter

Inlagt 2015-04-04 09:45 | Läst 2363 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Har några trumpetare hemmavid, stiliga bilder!
Gjorde ett försök i morse efter Häger, men dök upp mås i stället;(

Glad Påsk själv!
Kenneth
Härliga fåglar...Ser mänger av dem från tåget varje dag... Men det är ju inte direkt fotovänligt ;-)
Dom är verkligen vackra och det visar du här! =)
Snyggt Peter!