Hybriden

Växlar friskt mellan foto och film och kallar mig inte fotograf. Utvecklande prylar är kul och kaffet smakar oerhört bra ihop med Lightroom. I övrigt är trippar norrut med bekvämt fiske och lätt vandring ett stort intresse.

Sony A7r IV, hur ska jag försvara inköpet

Ok, det blev så att jag köpte Sonys pixelmonster A7r IV, beställde den från Italien (grå) och betalade 17.000kr mindre än här hemma.

En svindyr kamera. Och jag kan egentligen inte motivera köpet. Dessutom så kommer det sätta datorn på prov med sina 120 Mb rå-filer och jag borde verkligen uppgradera till 4k-skärm. Mina objektiv som på 80D och A7iii anses riktigt hyggliga kanske t.o.m anses mediokra på 61mpix monstersensor. Och skrivaren vi har kan ändå inte skriva ut större än A3. Sedan får vi nog stoppa in ett par större hårddiskar i Nasen för att bevara alla gigantfiler.

Och jag kallar mig inte ens fotograf, det låter så pretantiöst. Och min förutfattade mening säger att för att kalla sig fotograf så ska man fotografera någon nedstämd kvinna i svartvitt och gå på Fotografiska för att  sedan fika någon svåruttalad kaffesort....och jag som inte någon gång trivts på fotografiska.

Jag är way of den stilbilden. Jag tar kort och jag filmar, och uppskattar efterbehandlingen lika mycket som själva fotandet...ibland mer, kaffet smakar så fantastiskt gott ihop med lightroom efter en fototripp. Så jag gissar att det nya moderna ordet "content creator" passar bättre...jag producerar media kort och gott.

Så vad fasen ska jag med en A7r IV till? Dessutom med 80% av objektiven adapterade med Metabones och Mc-11 med alla kompromisser det för med sig. Jag vet att APS-c läget sålde in mig, och jag gör då och då utskrifter på landskap i flera meters bredd...så jag har nytta av megapixel...ibland. Men det hade flickvännens 5D mkiv löst, och crop-läget har jag ju A7iii:an som täcker.

Ja alltså, jag ville bara ha den, och den är underbar. Dess samlade förmåga gör att jag kan sälja både 80D och A7iii. Jag får allt jag vill ha i ett enda hus. Sen kanske jag behåller A7iii:an ändå...lite lyxigt kanske, och den skulle ju delvis finansiera bytet...men va fan...kan va bra att ha ;-) 

Och till sist, jag fick äntligen ett positivt besked i min cancerbehandling, första glada på 7 månader....så kameran är en peppande pressent till mig själv för att jag tycker jag är värd det :-)

Så jag har en enorm längtan till våren och landskapet. Att packa Multivanen för tripp och att få sätta på sig vandringskängorna och packa spritkök, käk och kamera och med älskade flickvännen komma ut i Svenska och Norska landskapet igen.

A7r IV kommer ställa krav på mig :-) 

Postat 2020-01-26 12:04 | Läst 1718 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera