Betraktelser från livets stig

Mossigt projekt

Sedan jag fick ta bort Bell har jag rört mig i lite andra områden än tidigare och mitt fotograferande har förändrats. Inte en macrobild är tagen sedan tidig augusti och på två månader har jag tagit lika många bilder som jag brukade få till på en vecka. Nu är väl inte mängden tagna bilder det viktigaste, men med foto som relativt ny hobby är trial and error en viktig inlärningsfaktor. Då behövs ett visst bildflöde! Kanske behöver jag en utmaning för att få lite mer av inspiration?

Ett område som jag besökt mer frekvent än tidigare är en vacker mosse i närheten och nu börjar tankarna snurra på att ta mig ut dit oavsett väder en gång i veckan kommande år för att dokumentera denna magiska plats. Så kanske det blir ett mossigt projekt som ser till att fotognistan tar fart igen?

Inlagt 2013-10-15 08:35 | Läst 1748 ggr. | Permalink
fina och stämningsfulla bilder
mvh mm
Svar från yka 2013-10-15 18:59
Tusen tack för dina ord Mikael! Ha en god kväll! Yvonne
Myren är en riktig favorit hos mig. Tycker du har fått till riktigt skön stämning i alla bilder där man riktigt kan känna fukten.. Ja detta borde få din gnista att tändas för detta gjorde du bra.

Mvh // Johannes
Svar från yka 2013-10-15 19:00
Javisst är det något magiskt med dessa våtmarker och knotiga tallar! Tack för uppmuntrande ord! Ha en god kväll!
Men ååååh vilka bilder yvonne.
Vet vad du menar när bildflödet sinar och fotognistan. Men jag brukar då be andra att ge mig fotouppdrag. Bara för att få fokusera på något konkret så brukar gnistan tändas rätt fort- och jag märker inte av det förrän jag då tömmer kameran och ser att jag bara fotat vidare och funnit vägen igen.
Om du vill kan vi två ge varann lite uppdrag? Nu menar jag ju givetvis inte att du ska behöva jobba ärslet av dig och känna att det är något tvång, =) bara ett förslag på hur man kan få igång flödet igen.

mvh JO
Svar från yka 2013-10-15 19:05
Vad gullig du är Johanna, som erbjuder dig hjälp på vägen! Låter intressant! Kontaktar dig! Tack för fina ord! Ha en skön kväll! Yvonne
Fina bilder och fin idé Yvonne :-)
Svar från yka 2013-10-15 19:06
Ja det kanske kan bli något av den idén! Ha en fin kväll! Yvonne
Myrbilder som inte är ett dugg mossiga bara urtrevliga att titta på.
Svar från yka 2013-10-15 19:07
Tack för de fina orden från dig Annelie! Ha en skön kväll! Yvonne
Jättefina bilder! Jag har ett ständigt pågående fotoprojekt "Projekt 365" vilket innebär att jag "måste" fota varje dag ;-) det håller mitt fotande uppe och trots att jag hållt på i flera år tycker jag fortfarande att det för det mesta är kul och inspirerande.(Lägger ut bilderna på min hemsida www.susajt.se).
Sen finns ju en massa temasidor man kan följa, t.ex fotosöndag då man ska fota utifrån ett tema och lägga ut sin bild på t.ex flckr. Också kul!
Svar från yka 2013-10-15 19:13
Har hört talas om "projekt 365" och det är ingen dum idé! Har sett att några som bloggar på den här sidan har varit/är med i det projektet. Fotosöndag har jag däremot inte hört talas om! Fast det är det där med tid också! Upplever att jag inte hinner vara så alert ens här på fotosidan som jag egentligen vill. Tack för bra förslag och uppmuntran! Skall kika in på din sida vid tillfälle! Ha en skön kväll! Yvonne
Underbara bilder på ett av mina absoluta favoritmotiv! =)
Riktigt snyggt!
Svar från yka 2013-10-15 19:18
Tack Heléne! Tidigare har jag mest rört mig i skogsmark då myrmark inte är så lämpad för hundturer. Några besök på myrarna i omgivningen har det ändå blivit då och då, bara för att de är så vackra och roliga att fota. Ha en skön kväll!