Betraktelser från livets stig

Stadspromenad

Inför den riktiga vinterns ankomst är bilen inlämnad för lite extra omsorg, så istället för rena rama landet blev det en stadstur med kameran under lördagsmorgonen.

Bara att konstatera att så mycket till presentation av den lilla staden blev det inte. I alla fall inte vad gäller byggnader eller folkliv. Jag bor visserligen i Sveriges näst minsta stad, men en stad är det. Dimman låg tjock under hela lördagen och lyckades bara skymta genom dimman korta stunder. Avslutade fotograferandet genom att frossa i dragbilder på ett område med björkar mycket nära mitt hem.

Inlagt 2013-10-20 20:11 | Läst 1650 ggr. | Permalink
Fina dimbilder från din lilla stad :-)
Svar från yka 2013-10-21 07:25
Tack för dina rader Birgitta! Ja trots att det blev stadsvandring blev det dimbilder igen! Ha en bra dag! Yvonne
När jag fota vill jag i mesta möjliga mån avbilda verkligheten. Lite tråkigt ibland kanske. Här har du gjort det (avbilda verkligheten )på ett fint sätt utom den sista. En bild som får mig att haja till. En bild som jag med mitt sätt att se på bilder inte ska tycka om. Ändå, det är kanske den bästa jag sett på mycket länge. En fullträff. Fantastiskt ljus rakt igenom bilden.
Sten
Svar från yka 2013-10-21 07:30
Hej Sten! Det är vanligtvis detsamma för mig, att jag vill avbilda verkligheten och jag tycker inte det är tråkigt. Det här med dragbild tror jag det tog mig ett år av testande innan jag begrep hur jag skulle bära mig åt. Just när det gäller skogs/trädmiljöer tycker jag ibland att det kan förstärka den känsla jag får för motivet. Roligt är det också! Kul att du tyckte om bilden! Fick till ett antal vid det här tillfället och hade svårt att välja vilken jag skulle lägga ut! Ha en riktigt bra dag! Yvonne
fina bilder ...hajade till på tredje bilden... detta har jag fotat, fast det var ju inte dimma då... Har varit en gång i Filipstad och då fotade jag just den bron ;-)
Svar från yka 2013-10-21 07:36
Hej Ingela, kul att du kunde se i vilken stad bilderna är tagna! Bron med holmen ligger mitt i centrum så det är nog så att om man besökt staden har man inte kunnat undgå denna. Under sommaren är det mycket vackert då det planteras hängpetunior utefter hela holmen, som hänger ned utefter stenmuren och speglar sig i vattnet. Ha en riktigt fin dag! Yvonne