Betraktelser från livets stig

Ljus i mörkret

Efter en förmiddag med adventsfejande tog jag mig ut med kameran till ett gammalt gruvområde i trakten. Solen sken och det kändes mer än skönt med ljus i ögonen och luft i lungorna efter en veckas arbete. Nu för tiden går solen upp så sent att jag inte ens hinner ut de morgnar när jag börjar sent och när jag slutar för dagen börjar solen gå ned. Så inte blir det mycket av fotograferande!

Otroliga solnedgångar under veckan! Onsdagens överträffade det mesta och jag hann knäppa några bilder från balkongen innan skådespelet var över.

Området jag besökte igår är ett naturreservat som vetter mot kommunens största sjö. En sjö med så rent vatten att vi får vårt dricksvatten där ifrån. Det blev inte så mycket till miljöbilder från området trots att det finns gott om gamla gruvhål och andra minnesmärken från en tid som flytt. Det får bli en annan gång! Ett spännande och vackert område är det!

Kunde inte låta bli att leka lite med kameran när ljuset föll så fint över en talldunge!

På väg hem passerade jag ett hygge där solens sista strålar spelade i det frostiga hyggesgräset. Gick förstås inte att motstå!

Ha en fin första advent!

Inlagt 2013-12-01 08:30 | Läst 2308 ggr. | Permalink
Underbara bilder Yvonne! Skakbilden blir min favorit idag!
Ha en underbar dag!
Svar från yka 2013-12-02 07:22
Tack för dina rader Heléne! Ha en god dag! Yvonne
Vi har haft en sådan där intensivt röd himmel här några gånger men det har inte blivit av att ta några bilder. Dagarna är korta men snart vänder det äntligen, tiden går fort. Bilden med huset tycker jag är så trevlig miljö så den hamnar högst idag. Dekorativa frostbilder också.
Sten
Svar från yka 2013-12-02 07:27
Brukar inte ta så många bilder på just solnedgångar, men just nu är jag så fotosugen under veckorna så när denna himmel uppenbarade sig när jag kom hem från jobbet kunde jag inte låta bli. Det är mycket fint det här gamla gruvområdet, en riktig kulturskatt som nu är ett naturreservat som betas av kor och får under sommarhalvåret, så det inte skall växa igen. Tur att det vänder snart för jag blir trött av detta mörker, trots alla vackra ljus som tänds så här i adventstider. Ha det bra! Yvonne