Betraktelser från livets stig

Det är majsnö i skogen

Det är inte svårt med den associationen nu när vitsipporna fått accompanjemang av harsyran! Hela skogen är täckt av ett vitt täcke och att inte dyka ned i det är omöjligt. En helg och ledighet gör det möjligt!

Harsyran som förutom att vara vacker att titta på är också rena godiset!

Vet att det går inflation i vitsippebilder, men säsongen för dem är snart över och nästa helg när jag får tid att krypa runt i markerna är nog deras saga all! Så det blir några sista bilder!

Under den varma helgen återkom svalorna, den första flugsnapparen har inspekterat holken på uthuset, stararna har anlänt och tornfalken återvände med sällskap. Om det blir någon häckning ca 25 m från torpet låter jag vara osagt! Läget kanske inte passade frun, men hoppas kan jag ändå göra. Det är svårt att inte älska livet för tillfället! Enda orosmolnet på himlen är väl krisen i Ukraina och vad det kommer leda till! Stormaktspolitiken lever sitt egna liv! Det borde vara tvång på att världens mäktigaste skulle vara tvungna att förhandla tills dess man löst konflikter som hotar freden. De skulle vara instängda, få god mat, sköna sängar så de håller hjärnan klar, men inte släppas ut förrän de hittat en lösning.

Ha en god dag därute!

Inlagt 2014-05-19 07:26 | Läst 1795 ggr. | Permalink
Hej Yvonne !
Visst är det svårt att slita sig från alla dessa vita vårblommor. Igår var jag till den tretåiga hackspetten i hopp om att ta bilder när den sitter i en viss speciell gran men det blev inget av. Under den granen finns massor av harsyra och det gick inte att låta bli. Fast man har massor så ta man nya. Inte många men några går att spara tycker jag. Såg järpe och hittade även gråspettens bohål men det låg inte lämpligt till för någon fotografering. Men det är roligt att veta att och var dom finns
Tänk om du fick tornfalken att häcka, det måste vara fantastiskt att få den så nära. Blir det inte alltför mycket spring så vänjer den sig med att någon människa finns i närheten. Dom lär sig vad som är farligt.
Sten
Svar från yka 2014-05-21 06:42
Är inte säker på om det blir häckning än! Såg dem inte på två dagar men igår kväll återkom paret igen och efter en stund hördes det välbekanta lätet. Så kanske! Tornfalken har häckat uppe vid stugan de två sista åren, i ett gammalt skatbo i en gammal gran precis vid tomtgränsen. Precis som du skriver var de inte speciellt störda av livet på tomten. Trots åtskilliga försök fick jag aldrig till några riktigt bra bilder. Blir det häckning här i år får jag göra nya försök! Ha en bra dag! Yvonne
Vackert med ett mycket fint ljus! Hälsn, LO
Svar från yka 2014-05-21 06:43
Trevligt att du gillade vad du såg! Ha en bra dag! Yvonne