Betraktelser från livets stig

Godmorgon Bergslagen

Bergslagen är ett stort geografiskt område som har gruvbrytningen och järnhanteringen gemensamt! Det område jag flyttat till tillhör den mer karga och vilda sydvästliga delen och där har framför allt gruvbrytningen och hyttorna varit framträdande. Här är det skog, älvar, myrar och sjöar som dominerar landskapsbilden och även om det finns odlad mark så är förbuskningen av inlandet uppenbar.

Flytten till torpet har inneburit mer arbete än jag föreställde mig och och tiden för fotosidan har inte funnits. En hel del fotande har det ändå blivit även om tiden av granskning och arbete med desamma inte har prioriterats. Nu är veden inför vintern inne och de flesta akuta arbeten slutförda, så kanske kan jag få till lite mer av aktivt deltagande här på sidan, för visst saknar jag inspirationen och lusten från medlemmarna här.

Bilderna tagna på morgonen den sista juli, på frihand med 24-105:n! Önskar er därute en fortsatt skön sommar! Känns som den vi fått hittills laddat batterierna rejält inför det kommande höstmörkret!

Inlagt 2014-08-04 09:41 | Läst 2003 ggr. | Permalink
Underbara bilder Yvonne! =) Det är svårt att välja ut nån favorit för dom är vackra allihop, men om jag måste så får det bli bild nr. 6 ellr 7. =)
Ha en fin dag!
Svar från yka 2014-08-04 20:33
Tack för din kommentar Heléne! Önskar dig också många fina dagar!
Om det här är din miljö där du bor nu så är det bara att gratulera. Underbara bilder, så vackra alla.
Svar från yka 2014-08-04 20:35
Jag känner mig priviligerad! Har återvänt till den by jag bodde i när barnen växte upp och än har jag inte ångrat mig! Tack för du tog dig tid att kommentera!
Härliga dimfoton!
Är det naturligt morgondis eller rök från skogsbranden vid Sala?
Svar från yka 2014-08-04 20:39
Hej Erik! Det är naturligt morgondis! Sala ligger ca 20 mil österut så jag har varken känt röklukten eller sett rökdiset därifrån! Tufft för dem som bor i det området! Såg på nyheterna att de börjat evakuera folk från området! Hoppas de får ta del av ovädret som drog in från väster idag så räddningspersonal får hjälp från ovan. Ha det gott och tack för din kommentar!
Hej Yvonne !
Ja det ser verkligen ut som du hamnat på rätt ställe. Den där ån ser inbjudande ut, kan tänka det finns många motiv där.
Sten
Svar från yka 2014-08-04 20:47
Hej Sten så kul att höra från dig! Hoppas du haft en god sommar i storskogen! Ja det var rätt beslut att återvända till byn! Nu har jag ju bara bott här under våren och sommaren, men tillhör de där som gillar höst och vinter lika mycket. Lite tufft med pendling, snöröjning och värmen vet jag det blir, men jag har varit där förut, så det ordnar sig som vi säger här i Värmland. Ån som du kallar den är Sandsjöälven som nere i byn rinner samman med ännu en älv och som sedan utmynnar och bildar ett intressant delta i Lersjön. Precis som du antar finns det många fina platser kring vattensystemet! Önskar dig allt gott!
Vad vackra bilder du fotat.
Mystik och älvor i skogarna.
Bilder som du skulle göra utställning med.

//J
Svar från yka 2014-08-04 21:02
Hej Johanna hoppas allt är väl med dig och de dina! Kul att du gillar bilderna! Tanken finns faktiskt om en utställning om byn och dess omgivning! Om det blir så spörs, det är ju en del tid som skall läggas ned! Finns den så kanske det blir verklighet nästa sommar! Ha det riktigt gott!
Det är som om att titta på bilder från en sagovärld. Riktigt härliga bilder Yvonne.
Svar från yka 2014-08-04 21:05
Hej Jimmy! Himmelriket/sagovärlden finns här på Jorden i den mångfald som naturen bjuder upp till! Ha det gott och tack för din kommentar!
Jag besökte Bergslagen för någon månad sedan och bloggade lite. Härlig natur och spännande historia, speciellt att gamla hyttor. Fina lite lagom mystiska bilder du visar upp.
Svar från yka 2014-08-04 21:07
Hej Ingemar! Ja i Bergslagen finns mycket historia och en fin omväxlande natur! Får leta upp din blogg och se vad du tog del av under din vistelse! Ha det bra!
Kanonbilder! Dimman och ljuset är verkligen bra! Svårt att hitta någon favorit, men måste jag så är det bild 8 med dom 2 träden. Lugn och mystisk...
Ha det fint!
Svar från yka 2014-08-04 21:09
Vad roligt att bilderna tilltalade dig! Gillar själv vyn med de två torrakorna! Tack för din kommentar och ha det så gott!
Värmland det sköna .....................
Bergslagen har jag enbart varit i en gång. Det kändes stort.
Jag tycker så mycket om dina dessa fantastiska naturbilder
De ger mig något speciellt inom mig denna sena timme jag tittat på dem
mer än en gång skall du veta.
Du kan detta med naturfoto.
Sov gott
Gun-Inger
Svar från yka 2014-08-08 08:28
Vilken upplyftande kommentar att få läsa så här på morgonsidan! Tack för det! Ha en skön dag!