Betraktelser från livets stig

En dag i fotografins tecken

Dagen började med en långpromenad med Abbe i ett fantastiskt fint morgonljus!

Så småningom lättade dimmorna och en klarblå himmel uppenbarade sig!

Efter frukosten åkte 100-400 på kameran och jag begav mig ned på ängen för att förhoppningsvis få till några sländbilder. Jag är inte känd för mitt tålamod, men efter att ha sett otaliga sorter av sländor nere vid dammen hade jag bestämt mig för att inte ge upp i förtid denna gång.

Tyvärr ingen bild av de där jättestora sländorna som flyger kring som mindre helikoptrar!

En liten fjäril fastnade också på bild! Igår kryllade hela byn av Sorgmantlar! Tog ett 40-tal bilder, men alla åkte i papperskorgen. Trots mycket kort slutartid och en bländare på 5.6 fick jag inte till en enda bild med skärpa på hela fjärilen. Kanske blir nya möjligheter idag?

Blev även några blombilder! Har inte blivit något av det efter att vitsippesäsongen var över! Tror det är första året som jag inte luktat på en Liljekonvalj!

På eftermiddagen bestämde jag mig för att leta upp ett område med gammelskog, som den största skogsägaren i byn tipsat om. Det blev en skräckblandad tripp! Vägen blev bara smalare och smalare och så började det bära uppför. De senaste åskvädren hade spolat bort stora delar av vägen så jag fick kryssa mellan stora stenar och hålor för att inte få bilen sönderslagen undertill. Var också tvungen att hålla relativ hög hastighet för att ta mig uppför branterna. Fanns ingenstans att vända och backa flera km i nedförslut var inte att tänka på. Såg den gamla fina skogen, men stanna, nej.

Efter många vedermödor och hjärtat i halsgropen nådde jag till slut bergstoppen och en vändplan. Tittar man ut över nejden är det inte svårt att förstå att varg och björn trivs i de här trakterna. Canon 70-300 IS USM på kamerahuset och det är bara att konstatera att kvaliteten inte blir den bästa. Tog mig nedöver och stannade på första möjliga ställe där det blev en skogstur och kantarellplockning. Skall besöka den gamla skogen vid annat tillfälle och nu vet jag var jag kan parkera bilen för att sedan gå kilometrarna fram till gammelskogen.

Lite från min dag! Ha det bra därute!

Inlagt 2014-08-10 10:45 | Läst 1706 ggr. | Permalink
Fina gryningsbilder. Gillar den där ån som du har hos dig. Fina utsiktsbilder också. Ser inte ut att vara allför många hyggen. Min äldsta dotter och hennes kille var vid Glava den här veckan. Han hade inte varit dit på fyra år och kände inte riktigt igen sig på grund av väldigt mycket avverkningar runt stugan. Den vita blomman är riktigt fin men jag kan inte se vad det är.
Sten
Svar från yka 2014-08-11 08:33
Hej Sten! Avverkning av skogarna häromkring var som värst för ett 30-tal år sedan, så det är gott om ungskog. Tyvärr också mycket ont om gamla fina skogar, men inte så många nya kalhyggen. Skogsägaren som jag pratade med fick fundera länge innan han kom på något orört område. Det är hemskt hur miljön förändras när skogen försvinner och alla riktmärken man haft för att hitta är borta. Den vita blomman är en Dahlia som står i kruka vid husgaveln. Ha en fin dag! Yvonne
Wow, vilka fina morgonbildrrr, , 1,2 o 4 är ju suveräna! / Björn T
Svar från yka 2014-08-11 08:34
Tack för dina rader Björn! Ha det gott!
Härlig bildsvit med mycket "gott o blandat".
ing-marie
Svar från yka 2014-08-11 08:35
Ja det blev en "salig" blandning denna dag! Ha det bra!
En härlig morgon ser det ut som och riktigt fina bilder fick du med dig. hem.
Ha de gott
//B-O
Svar från yka 2014-08-11 08:35
tack för den fina kommentaren Bert-Ola! Ha det bra!
Vackra bilder av vild och vacker natur, som jag avundas dig. Hos oss hinner ingen skog bli gammal innan den skördas. Allra bäst gillar jag de tidiga morgonbilderna. Fortsätt att njuta och låt oss gärna få följa med på dina turer!
Eva
Svar från yka 2014-08-11 08:37
Tack för trevliga rader Eva! Finns mycket ont om gammal skog här också! De orörda områdena är få och små! Ha en fin dag!
Där fanns det mycket att titta på, den lilla skogsvägen skulle min make gillat att få köra.
Svar från yka 2014-08-11 18:46
Vägen var rolig att köra på ända tills uppförsbackarna dök upp! Då blev det mer av en skräckupplevelse! Ha en fin kväll!