Betraktelser från livets stig

"Life goes on"

Det är lite upp och ned i dessa dagar när det känns som hela samhället ställts på sparlåga. Även våren har så smått bromsat in, minusgrader, snöfall och hagel i mitten av maj. Läste att det är tufft för fågellivet, speciellt för mesar och trastar. Det är inget jag ser när jag rör mig i natur och trädgård, men man har vägt fåglar och sett att de väger mycket mindre denna vår. Så det är bara att hoppas att värmen kommer snart, nu när många ungar föds i vår natur. Idag stötte jag på två familjer med kanadagäss med ett gäng småttingar i följe.

På tomten har jag inte sett några ungar än, men det är full fart i holkarna och fågelsången är näst intill bedövande när jag kliver ut genom dörren på morgnarna. Något speciellt i år är att jag verkar få ett häckande tornfalkspar i trädgården. Vågar inte vara säker än, men de har varit här i tre dagar i ett gammalt skatbo. Hoppas, hoppas!

Även om jag håller mig på avstånd vågar jag inte störa med kameran riktad mot dem, är rädd att skrämma bort dem. Tog några bilder första dagen sedan har jag bara kikat efter om de är kvar.

Ibland stöter man på saker som sätter fantasin i rörelse! Mitt ute i ingenstans såg jag den här gamla cykeln lutad mot ett träd. Den har stått där länge av utseendet att döma. Vem har lämnat den där och varför?

Sköt om er!

Inlagt 2020-05-18 17:26 | Läst 820 ggr. | Permalink
Intressant att läsa om att vissa fågelarter kan ha det tufft, jag har inte direkt märkt det heller. I skogarna jag har rört mig har det även funnits en del insekter men det kanske inte är tillräckligt för att hinna mata dom. Jag hoppas iaf att det inte ställt till det för mycket med det ombytliga vädret, men att det kommer regn emellanåt tycker jag är bra. Fina bilder och jag hoppas att du får en häckning där i det gamla skatboet. Bilden på cykeln är ju underbar och visst ställer man sig frågor, den har nog stått där riktigt länge.
Svar från yka 2020-05-18 21:01
En del insekter ser man även om myggen och knotten inte är så många än. Nog behövs det regn det har varit en mycket torr vår hittills och här börjar vattendragen sina. Hoppas mycket på en häckning som jag kan följa. Vi får se! Lustigt med cykeln hur den stod så fint lutad mot tallen, som den bara skulle stå där en stund. Det blev länge! Tack för din kommentar och ha det fint!
Vad fint! Hoppas verkligen att falken stannar! Cykeln var fantastisk, ett med naturen snart..
Hälsn!
Svar från yka 2020-05-18 21:03
Hoppas jag verkligen! Skulle vara så intressant att kunna följa häckningen från trappan. Den stackars cykeln var det inte mycket med längre. Tack för din kommentar och ha det bra!
Ja man man ju hoppas att man inte hittar cykelägarna en bit längre in. Kul med tornfalkarna, hoppas att de stannar. Annars känns det mest som att det går ut på att ta sig igenom våren, på så säkert sätt som möjligt.
Svar från yka 2020-05-18 21:07
Fick rysningar av din kommentar! Nå något skelett stötte jag inte på och hundarna visade inte heller på några benbitar i området.Vågar knappt hoppas att de skall stanna, men det sista som dör är ju hoppet sägs det. Det är hoppet vi får leva på nu också, att livet återgår till det normala och man får träffa nära och kära. Tack för din kommentar och håll ut!
Att de kan ha svårt nu i maj när våren har vart så kall kan jag mycket väl förstå... Här ska det iallafall bli över 14* denna vecka så hoppas att värmen stannar nu och att fåglarna får mer kraft framöver :)

Kan förövrigt säga att själv så har jag inte märkt av det heller egentligen men intressant att veta.

Jättefina bilder och jag hoppas verkligen att du får ett häckande tornfalks par där, de är så granna och behövs :)

Ha det fint :)
Svar från yka 2020-05-18 21:09
Hoppas så innerligt att de skall stanna så jag får följa häckningen. Hoppas också på värme för alla små och för egen del också för den del. Tack för kommentaren och lycka till med dina fågelprojekt!
Joakim88 2020-05-18 21:18
Det hoppas jag med 🙏
Mina tornfalkar misslyckades med häckningen tyvärr och jag är hundra på att det måste vart skator eller kråkor som vart där för inga människor inklusive mig själv har vart där och stört häckningen.... Tråkigt men jag får hoppas på nästa år 🙏

Tack ska du ha 😊
Ja det är ett märkligt väder och snart har vi juni. Otroligt kul med tornfalkarna. Hoppas de lyckas med en häckning. Naturen på första parkett för dig.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från yka 2020-05-19 15:31
En märklig värld för över huvud taget för tillfället, bara att hoppas på bättre tider och för naturen värme och regn. Det är spännande med tornfalksparet, än är de kvar så hoppas häckningen löper väl ut. Spännande är också att ett slagugglepar häckar mycket nära. Har inte kunnat fota än, men kanske ikväll! Tack för din kommentar och ha en fin dag!
Ja livet rullar på i naturen och vissa saker har fastnat. Som cykeln t.ex, den vill jag se mer av ;)
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från yka 2020-05-19 15:34
Cykeln har fastnat rejält bland mossa och lingonris! Får se när det blir någon mer tur till området! Den lär stå kvar! Tack för din kommentar och ha en fin dag!
Kul med den parkerade cykeln. Den berättar sin egen historia för det ser ut som om någon parkerat den där och av någon anledning inte hämtat den igen. Lycka till med tornfalkarna och rapportera om de ser ut att stanna där. Vi har låtit ett par fågelautomat hänga kvar extra länge för det har varit för kallt att plantera grönsakerna som ska stå där. Den senaste veckan har vi haft mängder med gästande småfåglar + ringduvor, ett par skator, en kråka och tre stenknäckar.
Hälsningar Lena
Svar från yka 2020-05-19 19:32
Önskar att jag hade haft fågelmat kvar i denna kyla! Brukar mata länge in på våren, men inte i år, typiskt. Dina får välbehövligt tillskott i alla fall! Nu säger de att värmen skall komma och jag tyckte att det kändes varmare i luften när jag gick med hundarna lite tidigare. Lite lustigt med cykeln som stod så fint parkerad mot tallen. Man undrar? Det verkar som tornfalkarna stannar och det är bara att hoppas att allt går bra. Ett slaguggglepar häckar några hundra meter från stugan, skall försöka få dem på bild i kväll! Spännande det med! Tack för din kommentar och ha det gott!