Betraktelser från livets stig

Trädgårdsbesök

Har inte sett ekorren under hela vintern, men härom dagen dök den plötsligt upp.

Hen höll till en stor del av dagen i gårdens lönn där den åt av de nyutslagna knopparna. Något jag inte sett förut!

Besöket var inte så populärt bland trädgårdens småfåglar och det var inte så svårt att förstå varför.

Under de sista åren har jag också haft besök av steglitsar och så även i år. De stannar under några dagar innan de försvinner.

Rödhaken kan jag njuta av hela sommarhalvåret.

Inte i min trädgård men precis utanför i gamla fårhagen syns tranorna tidiga morgnar. De lyfter snabbt när jag kommer ut för att gå morgonturen med hundarna, men ibland hinner jag med en bild.

Vid några tillfällen har jag stått öga mot öga med älg under turerna. Vet inte vem av oss som blir mest överraskad?

Vid vattendragen dyker fler och fler fåglar upp.

0

Och blommorna, blommorna.........

Ha det gott!

Inlagt 2021-05-17 09:45 | Läst 1084 ggr. | Permalink
Gillar verkligen din älgbild. Mycket fint med miljön runt omkring. Där jag nu befinner mig utanför Jokkmokk kommer ett tjugotal sidensvansar varje dag. Dom äter späda skott på dom två lärkträd som står nedanför på stranden. Har inte varit fram och tittat hur långt skotten kommit men förra gången jag var här såg jag och tog bilder när dom åt av både han och hon skotten.
Sten
Svar från yka 2021-05-17 11:26
Hej Sten! Vilken lycka att få befinna sig i Norrland och ta del av våren där. Hade också en flock sidensvansar i trädgården för några veckor sedan. Första gången jag sett dem här i trädgården. Vackra fåglar! Det är så roligt att älgstammen växt till sig lite igen, under ett antal år såg jag aldrig en älg men nu sker det då och då. Ha det fint i norrlandsnaturen och tack för din kommentar!
Vilken strålande fin serie med stor variation och extra kul med älg. Första ekorrbilden fastnade jag för och så var det ju så mycket mer när man öppnade och tittade. Tänk att den tränger sej in i den där nätburen. Vi har steglitser också för tillfället. Ca 10 stycken. Fin avslutning med vårblommorna.
Hälsningar Lena
Svar från yka 2021-05-17 11:31
Så glad över att älgstammen börjat repa sig då det är ståtliga djur att se och som hör hemma i landskapet. Satt och tittade på när ekorren trängde sig så graciöst in i foderautomaten. Otroligt! Här är det inte så stor flock med steglitsar, bara två, men njuter av dem. Blir kanske några bilder från dig med de vackra fåglarna? Ha det gott och tackar för en fin kommentar!
Många fina bilder, som vanligt när det kommer från dig. Måste vara kul att ha så många motiv runt husknuten. Ekorrar är alltid kul även om en del ser de som skadedjur, jag tillhör inte den skaran.
Svar från yka 2021-05-17 20:23
Tyvärr är det nog så att man lätt blir hemmablind och under de senaste 14 månaderna har jag inte varit många mil utanför hembyn. Visst kan jag ändå vara nöjd med att bo på på landet, inte mycket till trängsel här och djur och natur utanför dörren. Har tudelade känslor kring ekorrar. De är näpna och roliga att titta på, men är en plåga för småfåglarna. Tack för en fin kommentar och ha det så gott ute i försommaren!
Underbara bilder! Mycket vackert. Otroligt att ekorren lyckades ta sig innanför.

MvH
Johnny
Svar från yka 2021-05-17 20:31
Otroligt är rätta ordet! Lyckades få se när den tog sig in och det gick ganska så snabbt. Smidig liten filur! Tack för din fina kommentar och lycka till med dina bilder av djur och natur! Tycker mycket om dina bilder, men har inte kommenterat de gånger jag varit inne här på sidan senaste året. Har av någon anledning haft svårt att hitta orden.
Ekorren som satt sig själv innanför galler var ju riktigt rolig :)
Älg bilden gillar jag också väldigt mycket med vägen och den fina miljön runtomkring.
Jättefin serie med fin variation igen :)
Saknar en bild på vovvarna här bara ;)
Svar från yka 2021-05-18 08:48
Ekorren är en riktig filur! Trodde knappt det var sant när jag såg den i foderautomaten. Lite senare fick jag se när den tog sig in och det gjorde den snabbt och smidigt. Förr fotade jag de hundar jag hade väldigt ofta. Tränade på seriebildtagning och actionbilder med dem som modell. Nu för tiden inte så ofta, det blir mer när de hamnar med på bild. Tänker dock ofta att jag skall ta mig tid att föreviga dem. Så kanske blir det ett hundinlägg här! Lite av en utmaning från dig och det behöver man ibland. Du tar många fina bilder av din följeslagare Maja och de är en skatt att ha. Tittar ibland på bilder av mina tidigare följeslagare och minns. Ha det fint!
Hej Yvonne - WOW för en serie.
Foto nummer 1 och 4 ger dagens skratt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från yka 2021-05-18 08:49
Ja fick mig några goda skratt under tiden filuren var kvar i trädgården. Tack för din kommentar och ha en fin dag!
Vilken härlig blandning bilder.
Ekorrarna är alltid roliga att titta på och söta är dom ju också.
Älgbilden blev jättefin där den står på den gräsbevuxna vägen.
ing-marie
Svar från yka 2021-05-18 12:03
Ja ekorrar är ena lustiga filurer, roliga att titta på och tacksamma att fota. Älgbilden blev en ögonblicksbild när den plötsligt dök upp framför mig. Stod stilla en stund också så jag fick en chans att knäppa. Tack för din kommentar och ha en fin dag!