Betraktelser från livets stig

Det har dock snöat

Onsdag morgon började snöflingorna dala och det gjorde de ända till natten mot söndag förutom några timmars uppehåll lördag fm.

Som jag har skottat! Lördag kväll låg jag ledbruten på soffan och bara längtade vår. Så kom söndagen med takdropp, 5- och strålande sol. Då är det svårt att inte älska vintern!

Så mycket snö att det är jobbigt att ta sig ut i terrängen, men tur nog finns det gott om plogade småvägar.

Skogen låg helt täckt av snö och jag tycker det är så vackert.

När jag kom hem från dagsturen var klockan 15:30 och solen stod fortfarande högt på himlen. Insåg vilken fantastiskt fin tid vi har framför oss med ljuset som återvänder och får vi bara riktig vinter någon månad till skall inte jag klaga.

Har fått problem med min bildskärm, eller rättare sagt haft ett tag. Färgerna stämmer inte och inte ljusheten heller verkar det som när jag tittat på mina bilder i andra datorer. Läst en del om kalibrering, men det är inte gratis och verkar inte helt okomplicerat. Det lär bli en ny bildskärm, men har i dagsläget ingen aning om vilken. Det finns ju en uppsjö att välja bland!

Ha en fin vecka därute!

Inlagt 2015-01-25 23:13 | Läst 1733 ggr. | Permalink
Vilka härliga vinterbilder Yvonne! De visar sån där härlig nostalgivinter på nåt sätt. Sparken som står där och de härligt snötäckta träden. Vi har vinter här, men inte den idyll dina bilder visar. Men det kanske kommer.
Ha det gott.
/Lena
Svar från yka 2015-01-26 18:25
Hej Lena! Kul att bilderna ger dig nostalgiska känslor! Kanske är det barndomen som "spökar", du vet när vintrarna alltid var vita och somrarna alltid varma och soliga, i alla fall som vi väljer att minnas dem. Sparken är oumbärlig för mig! Bra när det är halkigt och sedan plockar den fram barnasinnet när jag far nedför backarna i byn. Det går dock inte i samma fart som när jag var yngre! Det verkar komma en hel del mer snö under veckan så jag hoppas du får din del. Ha en fin kväll! Yvonne
Vilken vinter du har, och massor av snö. Visst känns det att skotta, men det är nyttigt:) Fina bilder med de täta skogarna och resliga granarna.
Svar från yka 2015-01-26 18:26
Ja nog är det snö alltid och mer faller för tillfället därute! Så det blir mer nyttigheter med skoveln! Ha en fin kväll! Yvonne
Ser att du har en hel del yta att skotta. Jag bor i hyreslägenhet och har några kvadratmeter och kan tycka det är jobbigt. Under mina sista 10 år på järnvägen skulle det sparas pengar. Kom det snö på måndagen så kom plogen lördagen efter. Man fick pulsa i en halmeter snö ibland och tågen skulle naturligtvis gå i tid, sa dom som satt på kontoret. Det här har satt sina spår i psyket och benen. Bodde jag så fint som du skulle nog stå ut med lite mer snöskottning. Otroligt fina bilder du tagit. Den där ån ligger lämpligt till kan jag förstå. Gillar alla bilder men den tredje och sista tilltalar mig väldigt mycket.
Sten
Svar från yka 2015-01-26 18:37
Dessa besparingar som det bara blir mer och mer av. Undrar verkligen om det lönar sig om man ser på det hela i ett större perspektiv? Förstår om du fick nog av snöröjning under dina sista arbetsår, det låter som en fruktansvärd jobbig arbetssituation. Lördag kväll undrade jag verkligen vad jag gett mig in i för jag var totalt slut. Samtidigt är det väl så att man får ta det goda med det onda och snöskottning hör inte till det goda just nu. Jag kan njuta av det om jag är ledig och det är torrsnö i inte allt för stora mängder. Men i det stora hela väger det boende jag valt upp de besvärligheter som det också innebär. Idag har det fallit ca 5cm blötsnö, men jag har en snäll granne som kommer med sin lilla bandtraktor från 50-talet när det blir för besvärligt. Det är god grannsämja i byn. Kul att du gillade bilderna! Ha en fin kväll! Yvonne
Det är vackert mycket vackert! Härliga bilder! LO
Svar från yka 2015-01-26 18:40
Blir glad över att du gillar bilderna! Hade vissa dubier när det gällde att lägga ut dem eftersom jag egentligen inte vet hur de tar sig på en annan skärm än min. Ha en fin kväll! Yvonne
Härliga vinterbilder. Och en riktig sparkstötting! En sådan har jag inte sett sedan jag var barn.

Ny bildskärm? Då föreslår jag en digital skärm. Vilket kan kräva att du har ett digitalt grafikkort. Lite dyrare än analoga grejor, men mycket mer färgstabilt. Jag har använt digitala skärmar och grafikkort nu i tio år och aldrig varit besviken. Jag vågade till och med hävda i en bloggkommentar att man faktiskt inte behöver kalibrera ett sådant system, fast det provocerade en del perfektionister rejält. Men det beror ju på vad man ska använda bilderna till. Kanske är det nödvändigt att ha ett kalibrerat system om man ägnar sig åt professionella konstreproduktioner. Det jag använder själv är skärmar av typen Dell Ultrasharp. Har aldrig sett något bättre. Men säkert finns andra lika bra. När det gäller digitala grafikkretsar så finns många olika märken, jag tror alla duger om man inte kräver exceptionellt hög hastighet (för dataspel eller för att skapa animationer).
Svar från yka 2015-01-26 18:49
Hej Ernst Göran! Sparkstöttingen är guld värd! Till stort stöd när halkan slår till och så lockar den fram barnasinnet när jag tar mig en tur för skojs skull. Tack för ditt tips om skärm! Har varit ute på nätet och läst lite om ditt tips samt kollat priser. Det fanns några olika modeller och en 24-tummare hade också ett vettigt pris. Den fick gott omdöme. Sedan är det så att jag är inte speciellt teknisk kunnig eller intresserad, jag lär mig det jag behöver och oftast med hjälp. Spelar inga spel utan det är framför allt bildbehandling jag sysslar med. Behöver jag nya grafikkretsar också? Det är tydligen inte ett utan allt! Ha en fin kväll! Yvonne
EGW 2015-01-26 19:32
Grafikkort för digital skärm har en annorlunda kontakt. En del kort har båda kontakterna. Det är väl bäst att du låter någon kunnig person titta på ditt eventuella behov av nytt grafikkort. Om det finns analoga grafikkretsar på moderkortet kan man få lov att stänga av dem. Så det är lite pilligt. Men det lönar sig!
Svar från yka 2015-01-26 19:36
Tack för upplysningen! Yvonne
Så vackert det är när all snö ligger kvar på träden.
Många härliga vinterbilder har du fångat.
Och visst är det en härlig tid nu när det går mot ljusare tider.
ing-marie
Svar från yka 2015-01-26 18:50
Hej Ing-Marie! Söndagen var gudomlig och skapade hopp och förväntan inför kommande tider! Ha en fin kväll! Yvonne
Härliga bilder.... och innan jag läste din slutkläm, tänkte jag på vilka härliga färger du fått till.. Kallt blåvintrigt men trovärdigt med lite snärt.... :) Verkligen en vacker miljö!!! Och med ljus blir det än bättre.. :) Hälsningar, Peter.
Svar från yka 2015-01-26 18:59
Hej Peter! Skönt att höra att det inte ser för konstigt ut. Vad jag kunnat se är att det felar framför allt vad gäller röda och gula nyanser som slår över samt att bilderna är mörkare än vad jag ser på min skärm. Försöker kompensera den kunskapen när jag redigerar, men vet ändå inte vad jag får till. Det får bli en ny skärm! Ha en fin kväll! Yvonne
Oj vad du har fått jobba med skottningen, men samtidigt har den ordentliga vintern med mycket snö gjort landskapet väldigt vackert. Det är ett mycket vackert motljus i fjärde bilden, som blir min favorit i serien.
Hälsningar, Bjarne
Svar från yka 2015-01-31 18:34
Nog är det vackert, men nu känns det som snön kan få göra ett litet uppehåll. Här snöar det dag efter dag! Ha en fin kväll! Yvonne
Fina vinterbilder igen som ser kyliga ut så var det kan jag tänka.
///Gun-Inger
Svar från yka 2015-02-02 21:15
Faktiskt inte så kyligt utan mycket behagliga -5, perfekt tycker jag. MVH Yvonne