Betraktelser från livets stig

En solig dag

En del dagar är man bara så lycklig över livet, idag var en sådan dag. Värme, sol, fågelkvitter och färgerna som återvänder. Tänker på dem som får intensivvård just nu och alla de som fått lämna livet mitt i livets återkomst. Miste en av mina käraste vänner förra våren och just tanken att han inte fick uppleva en ny vår och sommar efter en lång vinter gjorde mig ont. Vi lever i ett fritt och välmående land och det är något att vara tacksam för. Att befinna sig i karantän under en period är inte så roligt, men vi har tak över huvudet, mat och dryck och fred. Kanske kan epidemin som vi genomlever nu få oss att känna större förståelse och empati för de som fötts under en mindre lyckad stjärna.

Ha det gott!

Inlagt 2020-04-16 21:56 | Läst 794 ggr. | Permalink
Hej Yvonne.
Smuk og tankevækkende tekst. Lige så smukke billeder.
God nat og hav det godt.
//Erik//
Svar från yka 2020-04-17 08:21
Tack Erik! Ha en fin dag!
Som vanligt vältagna bilder. Fastnar extra för den sista. Mycket tack vare färgerna och det krusiga vattnet. På senhösten var vi till Finland. Det blev en ganska späckad resa, skulle hinna med att hälsa på många. Av en ren tillfällighet kom vi till min frus kusin. Det var många år sedan vi sågs. Alla var vi väldigt glad, speciellt mötet med kusinen och hans fru. Vi kände oss väldigt välkommen och jag tror dom var lika glada att få träffa oss. Den 5 April dog han. Ingen corona utan en operation han inte klarade. Idag är man bara så tacksam att vi träffades.
Sten
Svar från yka 2020-04-17 08:37
Förstår att det kändes skönt att få träffat din frus kusin innan det blev för sent. Vi är ju i den åldern då människor vi räknar som självklara går bort, så det gäller att ta tillvara den tid som är. Förlorade tre mycket nära personer förra året, bl.a. min mor och livet blir annorlunda. Att helt plötsligt vara den äldsta generationen är ibland svårt att fatta. Tack för din kommentar och sköt om dig i dessa tider!
Man kan ju alltid hoppas. Gillar skogsbilden med solen som strålar ner mellan stammarna och vårstämningen i den första.
Hälsningar Lena
Svar från yka 2020-04-17 08:29
Hoppet är det sista som överger oss, sägs det. Tack för din kommentar och ha en fin dag!
Väldigt vackert, första bilden känns som gjord för Tranor.. och skogsfåglar.. Ja, visst är det en tuff tid nu! Men det märks mest på att det är väldigt tomt på gatorna här i Stockholm..
Hälsn!
Svar från yka 2020-04-17 17:48
Naturen i min närhet består mest av myrmark, tjärnar, sjöar och skog så tranor, sjö och skogsfågel finns det ganska gott om. Det gäller att få till dem på bild också! Ibland saknar jag det öppna odlingslandskapet, men de långsmala dalarna är oftast uppodlade. Förstår att det måste kännas extra tråkigt med tomma gator om man som du bl.a. dokumenterar Stockholms gatuliv. Fast förstås det är väl värt att dokumentera just den här tiden också, den är speciell på många vis. Tack för en fin kommentar och ha en god helg!
1. Det är aldrig roligt att förlora någon man håller kär, håller med om att vi har det bra i detta land jämfört med många andra länder. ( bortsett från covid 19)

2. Super duper vackra bilder, vilken fin miljö :) Visst är naturen som bäst just nu och en bit framöver :))

Ha de gott
Svar från yka 2020-04-17 17:53
Förlusten av någon som står en nära försvinner aldrig, även om saknaden minskas med tiden. Tycker om alla årstider, men när livet återvänder är det speciellt och jag kan inte få nog av alla syn, doft och hörselintryck. Tack för din kommentar och ha en riktigt god helg!
Vackra bilder !
Det är säkert många som kommer att uppskatta naturen mer efter detta.
ing-marie
Svar från yka 2020-04-17 17:56
Vi får hoppas det! Att uppskatta naturen borde rimligtvis också innebära att man bryr sig om dess mående. Tack för din kommentar och ha en fin helg!
Livsnjutarbilder, gäller att ta vara på dagen, det är bara den man har.
Tror också många tänker efter nu, både för det kan kännas lite otäckt, men också för de har tid. Läste en siffra på att 1/5 av icke troende tagit fram sin bibel i dessa dagar, men hur har man kommit fram till denna siffra?
Svar från yka 2020-04-19 09:25
Tror det är vanligt att folk söker sig till tron i svåra tider. Kommer ihåg tiden kring Tsunamin då kyrkorna var fullsatta. Nu är det en orolig och osäker tid och ingen har svaren på vad allt detta kommer leda till. Nu är tid för eftertanke och att ta en dag i taget, vilket inte är helt fel i vårt stressiga tidevarv. Tack för din kommentar och ha en fin dag!