Betraktelser från livets stig

Ett meditativt strövtåg

Befinner mig i en tidsperiod av allt för många måsten! Den mest arbetsintensiva tiden på jobbet, utesysslor på torpet och som det inte vore nog med det började jag renovera köket. Det är ingen överdrift att påstå att ett visst kaos råder i hemmet och ibland vet jag inte hur jag tänker. Nog för att renoveringen är nödvändig, men den kunde kanske ha väntat till en lugnare period.

Igår morse vaknade jag till en klarblå himmel efter en veckas regnande! Tog kamera och hund, lät alla måsten fara och flyga och gav mig ut på strövtåg i hembygden. Turen gick ned i de gamla fårhagarna som tar sin början strax nedanför torpet. Jag gav mig iväg 6:30 och var hemma vid elvatiden i bättre balans än på länge. Med kamera i naturen existerar bara nuet!

Något av det som stillade mitt sinne under gårdagens tur! I veckan blir köket klart och jag ser fram mot en ledig långhelg!

Sköt om er därute!

Inlagt 2015-05-10 21:27 | Läst 1615 ggr. | Permalink
Promenader överhuvud taget, då gärna i natur, är ett bra sätt för mig att rensa hjärna också. Vi människor rör oss alldeles för lite idag. Vår och sommar är den mest intensiva perioden för oss svenskar. Då skall allt ske, trädgård, hus, resor, skolavslutningar, konfirmationer, giftemål ja ibland känns det som att allt skall komprimeras till dessa årstider. Jag tror många kan känna igen sig i detta. Ljuvliga bilder du fick med dig hem.
Svar från yka   2015-05-11 21:11
Promenader är bra för mycket! Det är konstigt att det skall vara så att den årstiden som jag (och förstås fler med mig) vill njuta mesta möjliga av blir fyllt av dessa måsten. Nästa år så.......! Tack för dina rader och ha det bra! Yvonne
Dina vackra bilder andas lugn och jag förstår om din 'stulna stund' gav dig både ro och ny kraft.
Det tycks symptomatiskt för vår tid, att all tid är inplanerad men jag tror inte, att man eg. mår bra av det.
Så ta det lugnt, var rädd om dig och må gott!
Eva
Svar från yka   2015-05-11 21:14
Den "stulna" stunden blev en stund av lycka! Nej jag tror inte heller att ett allt för inrutat liv är bra för oss människor det förtar mycket av kreativiteten och leklusten som skänker glädje i livet. Tack för dina ord och må gott du också! Yvonne
Rätt medicin tror jag, dessutom blev bildresultatet hellycklig!/ Björn T
Svar från yka   2015-05-11 21:18
Det var precis vad jag behövde och snart är de flesta måsten över och det ges mer tid till sådant som berikar tillvaron! Tack för dina ord och ha det gott! Yvonne
Det gjorde du rätt i. Det blir detsamma att ta en fotopromenad som att vara i trädgården.
Då försvinner alla tankar men nya kan komma som för det mesta är positiva.
Med kameran fick du så många synintryck
som du nu förmedlar till många som blir glada se dessa bilder.
Jag blev det i vart fall.
Så vackra bilder samt så underbara på många sått i färg och form.
Där så mycket känslor tillika som du nu överfört på mig.
Tack.
Ha bra måndag
Gun-Inger
Svar från yka   2015-05-11 21:22
Trädgårdsarbete är också en meditativ syssla tycker jag! Det är lätt att förlora sig i tid och tankar! Man plockar en vissen blomma där och lite ogräs här och rätt som det är har halva dagen gått. Tur att det finns sådant i livet som natur och trädgårdar, de gör det extra värt att leva. Hoppas du har haft en god måndag och får en fin morgondag! Yvonne
Macrobilden på strån, fyran uppifrån, är särskilt vacker!
Svar från yka   2015-05-12 11:32
Det var en kall morgon och ängen var övertäckt med frost, så där blev jag kvar en stund med macrot innan färden gick vidare! Ha en fin dag! Yvonne