Betraktelser från livets stig

Fotoarkivet

Under några veckor har jag gått igenom och rensat i de senaste årens fotoarkiv. Skönt att få bort dubbletter och bilder jag aldrig kommer komma tillbaka till. Roligt också att komma ihåg ögonblick i livet, som glömts bort. Inte så svårt att se vilka favoritmotiven är! Landskap, dimma och uppåtgående sol!

Fåglar!

Macro, familj samt vänner är också väl representerade i arkivet, men efter att ha bråkat med detta inlägg allt för länge ger jag mig innan hjärtat slår dubbelvolter! Ha det!

Inlagt 2018-09-18 10:53 | Läst 1069 ggr. | Permalink
Vilka fina bilder! Dimma med solen stående lågt känns alltid som en önskan när man fotar, även här i mitt närområde så är det just då som det blir som finast, men det händer alltför sällan.. Men det är nog nu och framöver som man kan ha turen att få morgondimma även här! Domherren var ju också riktigt fin, ser ut som den tagit på sig den tjocka dunjackan.. :-) Brukar se Domherrar här nästan varje vinter, hoppas det gäller även kommande årstid..
Hälsn!
Svar från yka 2018-09-18 12:51
Hoppas på en fotohöst med klara kalla morgnar där dimman ligger lågt! I de bästa av världar! Stockholm med allt sitt vatten och vackra siluetter kan jag tänka mig är vackert dimmiga höstmorgnar och säkert din Tantolund. Domherren ses som en vinterfågel och i folkmun sägs det att när den visar sig kommer första snön, men i trädgården har jag den året runt. Tack för din kommentar! Yvonne
Härliga bilder men vet att fototillfället för varje bild är ännu vassare..Känner speciellt för fjärde bilden
där nyfikenheten och upptäckarglädjen får sitt lystmäte när man kikar ut i ljuset.
Mv/Gunte..
Svar från yka 2018-09-18 12:52
Håller med om att fototillfället aldrig kan ges rättvisa genom bilderna, men en hint! Ha en fin dag! Yvonne
Dom bilderna förtjänade verkligen att komma fram ur arkivgömmorna! Dimbilder är bara så fint och jag gillar fjärde dimbilden extra! Domherren är också härlig, hälsningar/ Björn T
Svar från yka 2018-09-18 12:54
Dimman kan verkligen tillföra det där lilla extra jag önskar i en landskapsbild om ljuset är det rätta! Tack för fin kommentar! MVH Yvonne
Verkligen vackra bilder, vackra färger och fina kompositioner.
Svar från yka 2018-09-19 17:58
Tack för en fin kommentar! MVh Yvonne
Bilder som piggar upp, tack!
Svar från yka 2018-09-19 18:01
Vad bra att de piggade upp! Ha en fin kväll! Yvonne
Ett litet evighetsprojekt, det där att rensa i fotoarkivet. Tycker att jag ständigt rensar, men blir aldrig klar för synen på vika bilder som jag vill spara förändras med tiden.

Men de här hoppas jag får stanna kvar i ditt arkiv, fina bilder och den med matande hackspettarna och den vackert röda domherren är ju så fina. Men landskapsbilderna kommer inte så långt efter i finhet.
Svar från yka 2018-09-19 18:04
Ja det är svårt att rensa bland bilder! Foton av människor tar jag sällan bort, då skall dom vara riktigt dåliga. Bilder av landskap, blommor o.dy. tas oftare bort. Fast som du skriver ändras också synen på bilder så visst kan man ångra att man tryckt på delete. Tack för en fin kommentar! MVH Yvonne
Väldigt fina bilder av en sort jag är svag för. Svårt peka ut någon bästa, då det är så mycket fint i varje enskild, möjligen de i mitten, romantiskt landskap.
Svar från yka 2018-09-19 18:05
Blir lätt romantiskt med dimma i bilder och som du ser är jag också svag för dem. Ha en fin kväll! Yvonne
Hej Yvonne.
Det måste vara bra att ha så vackra bilder i arkivet.
Nummer 2 får min röst i denna serie. Med siven i förgrunden. Dimman verkar som om så långsamt släppa från den högra sidan och ger träden "lov" att reflektera i vattnet - Super.
Självklart vet jag inte exakt vilka problem du har haft med bloggen. Men om det att få första bilden som bilden i bloggöversikten? Jag lägger en bild i taget och markerar den första som "Puffbild" och sedan OK och OK. Sedan lägger jag resten op.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från yka 2018-09-19 18:08
Tack för en fin och innehållsrik kommentar! Problemet var att när jag laddade upp bilder verkade det fungera, men vid en förhandsgranskning så fanns inte alla jag laddat upp med i bloggen. Vet inte vad jag gjorde för det har inte krånglat med det tidigare. Satt bra länge för att få till detta inlägg. Man blir trött! Ha en fin kväll! Yvonne
Du har fångat ljuset! Hils, LO
Svar från yka 2018-09-19 18:08
Tackar! Ha en bra kväll! Yvonne