Betraktelser från livets stig

Frusna ögonblick vid fågelbordet

Det andra rejäla snöovädret på kort tid och det är tufft för vårens fåglar. Det går åtskilliga kilon solrosfrön, jordnötter, havregryn och frukt per dygn. I gengäld bjuds det på ett färgsprakande, energiskt skådespel kring fågelmatningen. Något lat sitter jag på glasverandan med mitt 100-400 på kamerahuset och tar del av fågellivet. Det är, som sagt, stor aktivitet som gör det svårt att se allt som händer för tillfället, men vid de frusna ögonblick som kameran ger blir det roligt att detaljgranska. Mest synd tycker jag om Rödhaken, som mest fått se vinter sedan den återkom.

Jag stör havregryn, fruktbitar och skalade solrosfrön i syrenbersån och det uppskattas!

Några dagar mellan snöfallen var det i alla fall vårkänning och skönare att sitta på verandan med öppna fönster. Även då lockar det gamla äppelträdet och maten. En viss utmaning är det att fota fåglarna i det gamla äppelträdet med allt för många kvistar och grenar som behöver bort.

Efter nästan 1.5 år av "kameratorka" börjar lusten återkomma och de senaste veckorna har jag fotat vid ett flertal tillfällen. Efter utställning förra våren med så mycket mer jobb än jag kunnat föreställa mig och kort därefter diagnosen artros i mina knän, gick luften ur mig. Inga strövtåg i naturen, inte ens bilkörning var jag kapabel till p.g.a värk, men med idog träning är jag i princip smärtfri och kan återigen ge mig ut på mina strövtåg.

Jag har varit inne här på sidan en hel del sista halvåret! Läser bloggar och tar del av klokheter, tänkvärda och vackra bilder, men har inte orkat delta i den sociala biten. Jobbar fortfarande heltid, men räknar ned till en deltidspension efter detta läsår och då lär det bli mer tid över till intressen såsom t.ex. foto. För inte kan det väl vara så som många pensionärer säger; att de aldrig haft så mycket att stå i!?

Bilderna bör förstoras!

Ha det fint så här i vårtider även om snön ligger djup!

Inlagt 2017-04-24 21:27 | Läst 1333 ggr. | Permalink
Vilka fina bilder på ett flertal arter du lyckats ta, trots vädret.. eller kanske tack vare? Dom kanske inte hade visat upp sig lika bra om vädret hade varit fint.. Men lite konstigt börjar det kännas med 'vinterbilder' nu.. Det kom lite snö här också under eftermiddagen, men inget som ligger kvar nu i alla fall! Har själv ännu inte drabbats av 'kameratorka', men det kan säkert uppstå om jag har för mycket annat som måste göras.. dygnet har ibland för få timmar, i alla fall om man fortfarande jobbar heltid..
Hälsn!
Svar från yka 2017-04-25 16:55
Tack för dina rader! Säkert är det så att fåglarna blir mer lättfotograferade med det väder som råder för tillfället, mest maten som styr. Tyvärr har dygnet ibland för få timmar och då är det också fritidsintressena som får stå åt sidan, men andra tider nalkas! Ha det gott! Yvonne
Så glad jag blev höra du är bättre från din artros
utan operationer ...mina tummar är opererade
fyra gånger..
Du har hittat rätt sätt njuta av dina fåglar ..
Fint få se dessa bilder som visar så många olika samt
så härliga färger...
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från yka 2017-04-25 17:00
Hej Gun-Inger! Det låter tufft att få operera fyra gånger för exakt samma problem. Hoppas den sista operationen lyckades så att du mår bättre nu! Artros är ingen rolig åkomma! Det har blivit något annorlunda med mitt naturliv i.o.m artrosen, så tur att jag har naturlivet precis utanför dörren. Hoppas dock att denna sommar blir utan värk och att jag blir mer rörlig igen. Ha det bra! Yvonne
Gun-Inger Arvidsson 2017-04-25 18:14
När de stelopererat höger tumme har jag ingen värk i den mer.
Båda tumfästena blev bra...hoppas att du skall slippa smärta för den
blir man trött av samt tar på psyket.
Ha go vår när värmen kommer
Gia
Gun-Inger Arvidsson 2017-04-25 18:14
När de stelopererat höger tumme har jag ingen värk i den mer.
Båda tumfästena blev bra...hoppas att du skall slippa smärta för den
blir man trött av samt tar på psyket.
Ha go vår när värmen kommer
Gia
Vad kul att se dig här på FS igen. Mycket fågel har du omkring dig också. När det gäller så kallade väderflyttare dit rödhaken får räknas så klarar dom bakslag ganska bra om det inte blir alltför lång tid av snöfall. I snön finns en hel del insekter som fåglarna hittar. Så en filmfrekvens där svalor ryttlade över snön och plötsligt dök mot snön och snappade upp smådjur.
Apropå pension så sa jag till min fru när jag tog pension för 8 år sedan att nu kan jag ställa av bilen och cykla ut till skogen. Verkligheten blev en annan. Har aldrig kört så mycket bil, men inte till skogen. Efter en skada i lårmuskeln som tog lång tid att läka så avlöstes det av 5 - 6 dödsfall inom familjen och allt som det innebär. Så nog har det varit mycket att stå i. Dom sista tre åren har dock bjudit på en del glädjeämnen.
Jag hoppas få se dina bilder även fortsättningsvis. Trevligt !
Sten
Svar från yka 2017-04-25 17:08
Hej Sten! Roligt med en kommentar från dig! Följer dina alltid intressanta inlägg på din blogg! Rödhaken har haft det tufft här hos mig i vår och i morse när jag gick morgonpromenaden med hunden låg hanen helt utslagen i snön. Försökte sätta upp den i syrenbusken, men den flög rakt ned i snön igen. Öppnade till uthuset och satt in den där tillsammans med lite mat. Såg den inte när jag kom hem så förhoppningsvis piggnade den till.
Livet går upp och ned och det är väl också tjusningen med livet, även om det känns tungt ibland. Så mycket bättre när det väl vänder. Vi är ju också i den åldern när vi blir de äldste och generationen före oss lämnar jordelivet. Det känns konstigt! För egen del har jag inget emot att bli äldre, men de där krämporna slapp jag gärna! Ha det bra! Yvonne