Betraktelser från livets stig

Helgen

Så kom sommaren åter, i alla fall dagtid! Har klippt gräset i bara linnet och med 29 grader i solen. Inte riktigt samma temperatur under natten och de tidiga morgontimmarna! I morse tre plusgrader och jag insåg under morgonturen att handskarna bör plockas fram.

Lördag morgon bestämde jag mig för att besöka två tjärnar i närområdet, Stora och Lilla Ovantjärn och så blev det. Stannade dock inte för att vänta in ljuset utan begav mig mot en by några mil bort.

Inte så klokt val av väg om jag ville fånga ljuset, för det hade jag i ryggen. Nu är det så att en man i byn berättade om en myr där man på våren kan se de stora skogsfåglarnas spel direkt från vägen. Så jag var sugen på att finna den där myren, så jag lätt hittar dit till våren.

Jag fann den och den var gigantisk stor och mycket lättnådd. Morgonens ljusmagi var över så jag styrde kosan hemåt.  Lördagsmorgonens fototur blev mer av en biltur och inte många bilder på kortet.

Söndag morgon vaknade jag i vanlig ordning vid fem-tiden, dimman låg tjock över dalen och det hade utlovats än en dag med blå himmel. Åkte till Stöpsjön som alltid bjuder på skådespel.

När klockan var kvart över sju och solen fortfarande inte lyckats skina genom molndimmorna orkade jag inte trampa runt på samma ställe längre.

Det blev en tur i omgivningarna. Överallt i mina hemtrakter finns kvarlevor av forna tiders järnhantering. Innan jag avslutade morgonens tur vandrade jag in på en gammal gräsbeväxt körväg där jag aldrig gått förut.

Vad fann jag? Ännu ett vattensystem! Om det var en sjö eller tjärn där bakom dimman tog jag aldrig reda på, för fötterna var dyngblöta och magen skrek efter frukost. Det kommer fler morgnar innan älgjakten drar igång. En skön helg blev det som gör den kommande arbetsveckan så mycket lättare!

Ha det gott därute!

Inlagt 2014-09-14 20:40 | Läst 1478 ggr. | Permalink
En fin morgon med fina bilder i dimman. Håller med om kylan, jag var också tidigt ute i lördags och handskar hade inte suttit i vägen. :-)
Ha de gott
//B-O
Svar från yka 2014-09-15 18:55
Det känns näst intill konstigt med högsommarvärme på dagarna och så kalla nätter och morgnar, men det är väl så med höst! Det får bli vantar på! Ha det bra! Yvonne
Härlig natur och fina bilder från dina hemmamarker.
Sten
Svar från yka 2014-09-15 18:56
Javisst är det en härlig natur jag omges av! Skönt att vara hemma igen! Ha det bra! Yvonne
Många vackra bilder..!
Mvh!
Svar från yka 2014-09-15 18:56
Kul att bilderna gillas! Ha det bra! Yvonne
Förföriskt sköna bilder från en underbar morgon i en till synes lika skön trakt. Ibland måste man avstå från något i nuet för att få något man önskar i framtiden och jag hoppas du finner det. Ser redan fram mot att se mer!
Eva
Svar från yka 2014-09-15 18:58
Roligt att du tittade in på bloggen och gav dig tid att kommentera med så kloka ord! Ha en god kväll! Yvonne
Fina bilder från en fin miljö! Ha en lika fin vecka!! //Peter
Svar från yka 2014-09-15 18:58
Tack Peter! Hoppas du också får en fin vecka! Yvonne
Bortsett från någon vecka eller två så har vi ju så här långt haft en bra start på denna hösten. Härliga morgonbilder du bjuder på. Speciellt vill jag nämna den med det gamla stenhuset och bäcken. Antagligen en viktig plats en gång i tiden och vad skönt att det finns lite kvar av det så vi kan njuta av historien.
Svar från yka 2014-09-15 19:01
Ja synd att klaga varken på våren, sommaren och det väder hösten hittills bjudit på! Ser gärna mer av det! Vet faktiskt inte exakt vad det är för hus, men gissar på att det är en mindre hytta. Ha det bra! Yvonne
Alla bilderna har känsla den här gången , trean och fyran alldeles speciellt! En fröjd att titta på dom förstorade/ Björn T
Svar från yka 2014-09-15 19:02
Det är med glädje jag läser dina uppmuntrande ord! Ha det riktigt gott! Yvonne
Jättefint fångade stämningsbilder!
Svar från yka 2014-09-15 19:03
Tack för dina ord Lars! Ha det så bra! Yvonne