Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Det skall böjas i tid det som krokigt skall bli

Fortsätter att rensa bland gamla bilder och i och med det återupplever händelser och år som gått!

Yngsta barnbarnet på besök sommaren 2012! Födelsedagspresenten blev en kamera som inte kostade mer än en kartong Lego och som det gick att ha mycket roligt med. Barn av vår tid är verkligen inte främmande för det tekniska och det tog inte lång tid för honom att lära sig kamerans finesser. Upptäckte att jag fortfarande fotade i jpeg 2012. Tror det är tredje gången jag rensar bilder från 2012 och bakåt. Inte mycket som duger i dagsläget, men kul att se att jag lärt mig lite mer fototeknik. Det var mycket experimenterande med slutare, bländare och iso och inte utan att jag blir full i skratt när jag ser vilka inställningar jag använt i olika situationer. Nå fortfarande mycket att lära!

Efter fotoarbetet första dagen var det skönt med ett dopp och lek med min älskade och saknade Bellan!

Avslutar med en oktoberbild från 2013! Tänk vad det känns längesedan, nu när mörkret härskar och adventstiden står för dörren!

Postat 2013-11-26 20:30 | Läst 2505 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Luftat fotoutrustningen

Efter en period med mycket jobb kompenserades det med ledig långhelg! SMHI hade också utlovat uppehåll i regnandet med en istället strålande sol. Gissa om jag var sugen att ge mig ut första lediga morgonen? Begav mig upp till Knuthöjdsmossen med höga förväntningar, vilket tyvärr inte infriades. Tog en väldig massa bilder, men upplevde alla platta och misslyckade.

Hade hoppats på rejäl frost eller kanske t.o.m. ett litet snötäcke och förutom det lite himlaspel i kylan. En aning rosa innan solen steg och så var det slut på det roliga!

Behållningen av fredagens fototur var denna skogsduva som satt på räcket ovan Älven! Totalt orädd och den började gå mot mig när jag lutade kameran mot räcket. Trodde det var något fel på den, men rätt som det var bredde den ut sina vingar och flög bort med kraftiga vingslag. Raderade i princip alla bilder när jag kom hem och tänkte för mig själv att jag nog bör göra en paus i fotandet, eftersom jag inte riktigt verkar vara närvarande i vad jag gör.

Den tanken blev inte långlivad, för när jag i vanlig ordning vaknade några timmar innan soluppgång bar det av ut med ryggan laddad.

Idag fanns både glädjen och macrot med och det var åtskilliga timmar som tillbringades på låg nivå.

Jag hann även ta del av soluppgången innan macrot åkte på! Otroligt hur ljuset kan skifta och hur ingen morgon är den andra lik! I bilden ovan som ser smått absurd ut med de röda träden, har jag faktiskt minskat mättnaden för att den skall se naturlig ut. Konstig ändå!

Innan jag for åter in mot staden var jag tvungen att ta en bild över den utsikt som blir min om ett halvår. Har nämligen insett att min dröm inte förverkligas om jag inte gör något åt den! Jag blir inte yngre! Har fått möjlighet att köpa mina drömmars ställe i en bygd där jag bodde under 15 år och där mina barn växt upp! Så nu planeras för höns och kanske blir det en get eller två!

Tillbaka inne i staden förändrades ljuset och himlen! Insåg att det var snökanonerna uppe i skidspåren som var orsak!

Ha en god kväll!

Postat 2013-11-23 19:13 | Läst 2328 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Från soluppgång till solnedgång

Apropå serien "Alla är vi fotografer" uttalade sig herr Schyffert innan seriestart i en intervju, att något så banalt som soluppgångar eller solnedgångar skulle man inte riskera att se i deras serie. Skönt att någon kan hålla fanan högt inom fotografiet! Av princip har jag bestämt mig för att inte se serien. Redan under Romarriket fanns idén om "Skådespel och bröd" till folket, så de fick vad de ville ha och höll sig nöjda. Public service annammar allt mer det "folkliga" vilket innebär, ta en idé och släng in några kändisar, så har vi ett vinnande koncept. Kändisar idag, oavsett om de blivit det genom bonde söker fru, hela Sverige bakar eller av andra egna förtjänster används som proffs inom de flesta områden. Att svenska folket skulle vara mogna nog för att se en serie med erkända proffsfotografer, vilka det finns en hel del av inom alla genrer, som delade med sig av sina bilder och erfarenheter är tydligen inte folkligt nog. Kändisar till folket!

Här kommer några banala bilder från gårdagen då regnet höll sig borta en hel dag!

Stor i orden och liten på jorden!

Postat 2013-11-14 07:36 | Läst 2942 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Då var den sagan all

Idag hade jag bestämt mig för att besöka det skogsområde som Bell och jag vandrat tusentals timmar i! Jag har hittills inte klarat av det känslomässigt p.g.a. alla minnen, men nu skulle det bli av trots regntunga skyar.

Det här är ett av de få områden i min närhet som inte är naturreservat och där man kan vandra kring i timmar utan att se ett kalhygge.

Ungefär en halvkilometer in i skogen var det något som inte stämde, ljuset var annorlunda! Svaret fick jag ganska snart! Området har haft påhälsning av skogsmaskiner! När jag gick här senast för tre månader sedan fanns inte ens de förhatliga brandgula banden, så tanken fanns inte att man skulle exploatera området. Det är så konstigt när skogen huggs ned för ett område som gett så mycket upplevelser ser nu så litet ut.

Där granarna susa

Mossdalen

I blåbärsskogen

Stenarna

På rad

Några bilder från området som nu är skövlat! Här har jag stått öga mot öga med räv, älg och rådjur. Hört skogsfåglarnas läten och sett Spillkråkans gömmen. Blir det någonsin mer en naturskog här? Hjärtat gråter!

Postat 2013-11-09 21:01 | Läst 2698 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Minns i november den ljuva september

Fortsätter att rensa och arkivera bilder och har nu kommit till september månad. Tycker man om naturfoto fanns det inte mycket övrigt att önska denna månad. Värme, sol och dimma i massor!

Det är också den månad när månglarna fyller stadens gator och folkmängden för en helg ökar från 7000 till 100 000. Det är en riktig folkfest och hemvändarhelg!

Men det finns alternativ!

Snart bara oktober kvar att gå igenom! Det lär ta några kvällar!

Postat 2013-11-07 21:04 | Läst 2635 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa