Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Allt har sin tid!

Blir inte mycket tid över, varken för fotografering eller tid här på Fotosidan! Köpekontrakt och handpenning är avklarat på den nya bostaden och nu dags för rensning och packning av bohaget. Fyra månader fram till flytt, men med heltidsarbete och en tid som bara flyger iväg är det bra att komma igång. Även om jag inte är någon prylmänniska har jag ändå samlat på mig under åren som gått här i staden. Det skall bli hårdgallring bland ägodelarna och jag ser fram mot den dag när bestyret är över.

Igår var jag och mätte boningshuset invändigt för att se vad jag skall ta med mig och vad som skall avyttras i möbelväg. Utsikten från huset fängslar i vanlig ordning!

Förra helgen var jag hundvakt åt min systers kennel! Tre Portugisiska vattenhundar! Det blev mycket utevistelse i ett fint vinterväder och jag kunde släppa tankarna på flytten för några dagar. För tankarna snurrar och ibland får jag "kalla fötter" och undrar hur jag skall klara av det här projektet. Peppar mig själv med en kommentar jag fick från en vän: " När man blir pensionär skall man se till att ha saker att göra och inte luta sig tillbaka och bli för bekväm!" Jag gillar ju utmaningar så det blir nog bra detta!

Snön och iskristallerna har tyvärr regnat bort och mörkret och slasket tagit över!

Ett något "hattigt"inlägg som väl också beskriver mitt tillstånd just nu. Inte handlar det speciellt mycket om fotografering heller, men som rubriken säger, allt har sin tid. Även om ljuset och tiden inte riktigt finns för tillfället ser jag omgivningen i bilder och när omständigheterna ser något annorlunda ut vet jag en som kommer vara mer än sugen på att damma av fotoutrustningen.

Postat 2013-12-14 11:08 | Läst 1995 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ljus i mörkret

Efter en förmiddag med adventsfejande tog jag mig ut med kameran till ett gammalt gruvområde i trakten. Solen sken och det kändes mer än skönt med ljus i ögonen och luft i lungorna efter en veckas arbete. Nu för tiden går solen upp så sent att jag inte ens hinner ut de morgnar när jag börjar sent och när jag slutar för dagen börjar solen gå ned. Så inte blir det mycket av fotograferande!

Otroliga solnedgångar under veckan! Onsdagens överträffade det mesta och jag hann knäppa några bilder från balkongen innan skådespelet var över.

Området jag besökte igår är ett naturreservat som vetter mot kommunens största sjö. En sjö med så rent vatten att vi får vårt dricksvatten där ifrån. Det blev inte så mycket till miljöbilder från området trots att det finns gott om gamla gruvhål och andra minnesmärken från en tid som flytt. Det får bli en annan gång! Ett spännande och vackert område är det!

Kunde inte låta bli att leka lite med kameran när ljuset föll så fint över en talldunge!

På väg hem passerade jag ett hygge där solens sista strålar spelade i det frostiga hyggesgräset. Gick förstås inte att motstå!

Ha en fin första advent!

Postat 2013-12-01 08:30 | Läst 2157 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera