Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Bröllopsfotografen!!!

Det blir inte så mycket tid över för fotografering, men på kvällarna rensar jag i fotoarkiven och fastnar förstås. Det går bra de första 20 minuterna då rensas det med stor frenesi, men sedan tar nostalgin och känslorna överhand och jag får svårare och svårare för att radera bilder. Även naturbilderna påminner mig om speciella tillfällen och så är jag fast i minnen. Inte undra på att det tar tid att få ordning på mina bilder!

Ikväll upptäckte jag att jag faktiskt fotograferat ett bröllop! Inte som inhyrd offentlig bröllopsfotograf, utan bara som moster till brudgummen. Fotade i jpg då jag insåg att det skulle bli många bilder på minneskortet, eftersom det var läge för en riktig fest.

Först var det mingel och så småningom dags för vigsel.

Efter vigsel tog festligheterna fart, men innan jag glömde kameran för dansgolvet fick jag faktiskt till några gruppfoton.

Oj vad åren går! Har tagit bilderna direkt från inställningarna i kameran, förutom sista bilden som jag beskurit något samt gjort konverterat till svartvitt på enklaste sätt.

Ha det gott därute!

Postat 2015-02-17 20:07 | Läst 1252 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ljusets återkomst

Jag klagar inte så ofta över snö och kyla, men mörkret får jag allt svårare för desto äldre jag blir. När ljuset återvänder, återvänder livslusten och kunskapen om den tid vi har framför oss gör livet så mycket lättare.

I morse åkte jag till jobbet en halvtimme tidigare och kameran fick följa med. Kan välja mellan två resvägar till jobbet en lite större landsväg och en krokig gammal grusväg. Grusvägen tar lite längre tid, men oftast är jag helt ensam och kan stanna när andan faller på.

I börja av färden badade landskapet i guldgult ljus allt eftersom solen började stiga.

Det ges ingen tid för strövtåg i naturen, utan när något fångar mina ögon kliver jag ur bilen och försöker hitta någon vettig vinkel för motivet.

När jag passerade en av de större sjöarna dansade verkligen dimmorna över sjön och den uppåtgående solen färgade dimstråken rosa.

Där solen ännu inte nått landskapet låg dimman tjock. Vi har dagsmeja här om dagarna och rejält med minusgrader på nätterna vilket leder till riktigt dimmiga morgnar.

På väg in i staden möts jag av profilen på stadens största arbetsplats, Vasabröd. Skulle tro att de flesta av er har smakat någon produkt från företaget. Det blev min morgon som följdes av ett dagsverke i stadens gymnasium.

Ha det gott därute!

Postat 2015-02-10 17:04 | Läst 1381 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Ännu en vinterdag

Även idag sken solen från en blå himmel och det var inte läge att sitta inomhus. Backen ligger vid en mindre grusväg som slingrar sig drygt två km utefter berget och där startade dagsturen.

Den första byggnaden jag stöter på är den övre gruvlaven. Jag har visat den förut, men här från ett annat perspektiv.

Vid Gruvgatans slut ligger det gamla vattenhjulet som renoverades för några år sedan. Hembygdsföreningen driver på för att man skall släppa igenom vattnet i kanalen så det går att se hur den fungerar i drift.

70-200 objektivet satt på kameran under dagens tur så jag kunde omöjligt få ett foto av den totala byggnationen. Det fick bli två bilder istället. Vidare på färden passerade vi också den gamla verkstaden, som inte längre är i drift utan fungerar som lager till den nybyggda verkstaden.

Så småningom lämnar jag byggnationerna bakom om mig och naturen tar över.

Vackert med all orörd snö!

Det blev några timmars strövtåg och när jag kommer hem står välkomstkommittén och väntar.

Först pusskalas och sedan posering!

Så stark sol mot allt det vita att t.o.m. djuren kisade mot solljuset. Dagar som idag börjar det bli läge för solglasögon på. Molnen började hopa sig allt mer under dagen och nu ikväll trillade det ned några snöflingor igen. Hoppas de blir få!

Imorgon dags för jobb igen, men det känns lättare med ljusets återkomst! Ha en fin vecka därute!

Postat 2015-02-08 18:33 | Läst 1185 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Östan om solen västan om månen........

Precis som i den gamla låten var det under morgonturen, fast ingen taxi dök upp. I öster var solen på väg att gå upp och i väster var månen på väg ned.

Så småningom tog dagsljuset över och det har varit en fantastiskt fin vinterdag med strålande sol och takdropp. Under em var det 13.3 grader varmt på glasverandan och snön har rasat från träden. Inte utan att jag fick vårkänslor så här mitt i vintern.

Blev lite dragbilder av varierande slag på dagsturen när solen sken som starkast.

Ha det gott därute!

Postat 2015-02-07 20:51 | Läst 1609 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Vitt, vitt, vitt

Nu har det snöat här i en hel vecka och snöskoveln har gått varm. Snart vet jag inte var jag skall göra av all snö! Samtidigt får jag vara glad för att jag inte bor i Luleå, efter att ha sett inslag därifrån på dagens nyhetssändning. Här i inlandet slipper vi i alla fall drivbildning.

Kameran har inte varit med så mycket under veckan som gick, men på den tidiga lördagsturen med hunden fick den följa med. Gatljus på lilla Gruvgatan som vi kan tacka gruvbolaget för. De ordnade med det ganska tidigt under 1900-talet och några timmar morgon och kväll lyser det. Gatan är en vägsamfällighet och utan gruvbolagets insats hade vi varit utan lyse. Det är tacksamt mörka morgnar och kvällar! Även nedre gruvlaven påminner om gruvbolaget och gamla tider, där det ståtligt spanar ut över nejden. I min fantasi är den en stor fågel som ruvar över trakten. Si så där med bildkvalitet! Handhållet 1/20, f 6.3 och ISO 800. Har plockat fram stativet, men som alltid skall något försvinna i flytt. Denna gång fjärrutlösaren! Nu en ny beställd!

Nu utlovas sol och kallare väder och då blir det mer av vedbestyr. Vedstapeln på pannan är för att få torrare ved. Inte för att veden är så sur, men blir den kruttorr märker jag att effekten blir så mycket bättre. Inte så vacker kökspanna med den ger en god värme i hela kåken.

Vackert är det och nu hoppas jag på fint väder till helgen när jag är ledig. Då bör fjärrutlösaren ha kommit och jag kan få prova på nattfotografering som jag är så nyfiken på.

Ha det gott därute!

Postat 2015-02-02 20:57 | Läst 1221 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera