Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Underbart är kort

Semestern slutade på samma sätt som den började med ett rejält snöoväder och sol är inte vad den här semestern bjudit på. Ute går allt i vitt och gråskala!

Jag behöver inte konvertera till svartvitt och snöfallet ger kornigheten. Hur lätt kan det vara? Nåväl inget ont som inte har något gott med sig! Har fått mycket gjort inomhus! Planterat om blommor, städat och rensat hårddiskar.

Har matat rådjuren sedan några veckor tillbaka, det är tufft för dem med all snö och de är svaga vid den här tiden på året. De kommer oftast till matplatsen vid halv femtiden på em och en dag gjorde jag mig redo för att ta bilder. Ganska så snart slutade de äta och tittade koncentrerat mot skogsbrynet.

Geten blev mest orolig och gav sig inte tid för mer föda utan det bar iväg.

Den lilla bocken kunde inte motstå päronskalen, som var en del av den dagens giva, utan blev kvar en liten stund innan han också lämnade platsen. Det är ett hårt tryck på viltstammarna i trakten och under en fjortondagarsperiod har vargen tagit fyra rådjur inne i byn. Älg ser jag ytterst sällan och även bävrarna minskar snabbt i antal. Nu lugnar det snart ner sig för framåt våren är det dags för nya vargkullar och då försvinner de långt in i skogarna och syns oftast inte till förrän under senhösten. Dessa två blev inte vargföda för de har återkommit några dagar i rad efter att dessa bilder togs.

Lev väl därute!

Postat 2015-03-01 21:31 | Läst 2151 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera