Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Livet återvänder!

Både i naturen och vad gäller mig själv! För tre månader sedan fick jag ett nytt högerknä och överdriver inte om jag säger att det känns som livet återvänt. Efter två år av konstant värk är jag nu smärtfri och sista tiden har jag kunnat återta mina strövtåg i naturen med kamera kring halsen. Förhoppningsvis blir det nytändning med fotograferandet och livet i helhet! Att livet återvänt i naturen märks bl.a. på alla förälskade par.

Det speciella vårljuset och de röda björkarna som väntar på att slå ut känns mer än underbart efter årets mörka årstid.

De flesta flyttfåglarna har anlänt! Några av de sista är Bergfinkarna som kommer i stora flockar och stannar någon vecka innan det är dags att flyga norrut.

I vinter har jag haft Ekorre på tomten för första gången sedan jag flyttade till torpet. Kan bero på att min bästa jaktkatt, Pipen, sorgligt nog blev överkörd i höstas. Får hoppas att sötnosen inte går för hårt åt årets fågelkullar!

På mina promenader i skog och mark är ett av mina barnbarn ofta med, tillika min nya följeslagare Karo. Liksom alla barn och de med barnasinnet i behåll är allt rinnande vårvatten så roligt att det kan uppta mycket tid vid utevistelserna. Nya små vattendrag och barkbåtar! Hur kul kan det bli?

Har sedan lång tid tillbaka sagt att jag skulle skaffa min sista valp när jag fyllt 65. Det skulle bli en bondhund som skulle heta Karo. Så blev det! En mycket trevlig korsning av Labrador och Golden, som fått namnet Karo.

Det blev en salig blandning av detta inlägg, men nu har jag i alla fall brutit barriären och gjort ett inlägg. Har varit lite orolig för detta eftersom många inlägg här på sidan en period handlade mycket om krångel med förändringar i bloggen. Inga problem tyckte jag!

Ha det gott därute!

Postat 2018-04-25 10:26 | Läst 880 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera