Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Våren tuffar på

Blåsipporna har snart blommat över och många har tappat sina kronblad. Passade på att ta några sista.

Nu är det vitsipporna som är på gång. Inga vita mattor ännu, men om ett par dagar så.

Turerna ute i naturen sker under tidiga morgnar och kvällar. Där emellan kastar jag in vinterns vedförråd och vädret kunde inte vara bättre för den sysslan. Första gången hittills som jag blir klar med veden innan maj månads intåg.

Lite djurliv hamnar också på linsen. Inget revolutionerande, men vårtecken här hos mig.

Slutligen hönsflocken som njuter av utelivet efter en lång vinter inomhus!

Ha det skönt i vårvärmen!

Postat 2020-04-22 18:03 | Läst 630 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En solig dag

En del dagar är man bara så lycklig över livet, idag var en sådan dag. Värme, sol, fågelkvitter och färgerna som återvänder. Tänker på dem som får intensivvård just nu och alla de som fått lämna livet mitt i livets återkomst. Miste en av mina käraste vänner förra våren och just tanken att han inte fick uppleva en ny vår och sommar efter en lång vinter gjorde mig ont. Vi lever i ett fritt och välmående land och det är något att vara tacksam för. Att befinna sig i karantän under en period är inte så roligt, men vi har tak över huvudet, mat och dryck och fred. Kanske kan epidemin som vi genomlever nu få oss att känna större förståelse och empati för de som fötts under en mindre lyckad stjärna.

Ha det gott!

Postat 2020-04-16 21:56 | Läst 676 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Morgonpromenaden

Går oftast långturen med hundarna tidigt på morgonen, då det är en skön början på dagen. Tankarna kan vandra i lugn och ro och jag vet att hundarna fått sitt oavsett vad som händer under resten av dagen. Igår började turen uppe vid Sandsjökanalen, som byggdes i mitten av 1800-talet för frakt av järnprodukterna som bröts och tillverkades i trakten. Kanalen är dryga milen lång och ett fint promenadstråk, samt omtyckt av kanotister. Ännu ligger ett tunt istäcke över vattnet under tidig morgon.

Kanalen breddar sig på en del ställen och det finns även en tjärn, Blomstertjärnen utefter sträckan.

Vattendragen som varit överfyllda av vatten under vinterhalvåret börjar nu sina. Konstigt nog behövs det nederbörd!

Jag lämnar kanalen och tar mig ned på en byväg med vacker skog där jag plockar årets behov av bär och svamp. Här sitter nu de förhatliga avverkningsbanden och hela området skall avverkas.

Något längre fram på turen är skogen redan avverkad av en av byns skogsägare. Skall det sägas något positivt om det, så har han gallrat och lämnat en hel del träd orörda. Tyvärr blir inte det fallet i det andra skogsområdet eftersom det är ett skogsbolag som skall sköta den avverkningen.

Promenaden avslutas uppe vid byns sågverk, som inte drivs i stor skala, men det sågas på beställning.

Följeslagarna, som nu för tiden är två. Arras blev ny familjemedlem i höstas och jag är mycket glad över honom.

Ha en fin dag!

Postat 2020-04-15 09:03 | Läst 725 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Inte igår

Det har blivit en lång paus från fotosidan av olika orsaker. En av anledningarna, får jag tillstå, är Fb där barn och vänner befinner sig. Inte det bästa forumet för foto enligt mig, men en fullgod plattform för att hålla kontakten med nära och kära. Har ändå förnyat medlemskapet på fotosidan då jag inte vill släppa kontakten. Upplever att jag lärde mig mycket om fotografi under de år då jag var mer aktiv här på sidan och att ta del av alla inspirerande bilder vill jag inte missa.  Kameran har inte legat i träda och det är fortfarande framför allt djur och natur i min närhet som förevigas. Första året som pensionär har jag bl.a. nyttjat till att få ordning på mitt bildmaterial och jag har också gjort fotoböcker till mina närmaste. Nu när våren är här och allt väcks till liv igen rycker det lite extra i "fototarmen" och turerna i naturen blir mer frekventa. Så här följer en liten kavalkad från min omgivning så här i våryran!

Kan konstatera att jag fortfarande kommer ihåg hur man gör ett inlägg! Nu väntar jag på fina sommardagar i skogen!

Ta hand om er i dessa coronatider!

Postat 2020-04-12 20:07 | Läst 767 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera