Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Höst

Så kom hösten! De flesta flyttfåglarna har lämnat och nu syns eller hörs varken trana, tornseglare, gäss eller svanar mer.

Reproduktionen bland tranor och sångsvanar har varit underlig i år. Av paren i byn med omnejd har inte häckningen varit lyckad. Ytterst få par har syns till med ungar. Vet inte orsaken, men ledsamt att konstatera. Hoppas på bättre lycka nästa år!

Rödhaken förgyller ännu tillvaron. En av de första som kommer om våren och en av de sista att bege sig mot varmare trakter under hösten.

Ute i naturen blir hösten allt mer påtaglig. Dagarna blir kortare och kvällar och nätter så mörka, fast färgprakt, stjärnhimlar och dimmiga morgnar hör också årstiden till. Här ett axplock av bilder från vår natur som jag sett under de gångna veckorna.

I den här bilden lyckades jag faktiskt fånga en flygande slända, något jag inte lyckats med under hela sommaren. Västanberg.

Medvetet stor bländare och lite oskarpt, då jag ville få fram mystiken jag kände vid det här tillfället. Vet inte om jag lyckades. Lilla Ovantjärn!

Svarttjärn!

Tallheden!

Kornåker i byn!

Stöpsjön!

Det har blivit en del fotograferande under sommaren, men jag har inte haft så mycket tid vid datorn. Det lär bli mer tid för det när vi går mot sen höst och vinter. Säkert också mer aktivitet för mig här på sidan. Alltid trevligt att ta del av inläggen här på bloggsidan och det gör jag ganska regelbundet. Ibland kommenterar jag och ibland inte! Ha det bra därute i den fina hösten!

Postat 2020-09-20 18:00 | Läst 806 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera