Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Spöken finns dom?

En kväll för fem år sedan tog jag ett foto på strandpromenaden i staden. När jag så småningom tittade igenom bilderna på kortet fann jag detta! Spöken i mängder!

Förstora gärna!

Postat 2015-02-25 16:37 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Fulufjället

Semester och busväder utanför dörren och det passar utmärkt att få ordning i bildarkivet. Det är faktiskt roligt när jag ger mig tid! Följande bildsvit är från en fjällvandring som jag och en kollega gjorde med några elever i slutet av maj 2010. Mycket packning att bära på så det blev lilla Lumix som fick föreviga turen.

Första stoppet och vandringskartan får en sista granskning innan det bär iväg.

I början vandrar vi i fjällnära skog, men efter ett tag tar kalfjället vid.

Det är härliga vidder och strida forsar som skall forceras.

Ibland är det läge för en paus för att vila rygg och ben. Bell, min saknade hund, var med på vandringen och hon fick själv bära sin mat.

Utefter vandringslederna finns det ordnade rastplatser där man kan laga sin mat och ta det lugnt för en stund. Vi är ute i tre dygn med eleverna vid dessa tillfällen och bokar övernattningar i stugor uppe på fjällen.

Många timmars vandring blir det och alla är bra trötta när vi når övernattningsstugorna.

2010 var det fantastiskt fint väder och bitvis vandrade vi i linne och shorts. Inga myggor, men sista dagen kom svalorna så myggen var nog inte långt borta.

I slutet av vandringen når vi Njupeskär och sedan är det inte långt kvar till minibussen och hemfärd.

Ovansidan av fallet och därefter följer en ganska så mödosam klättring nedför innan vi får se fallet i dess helhet.

Lätt att längta dit igen!

Ha det bra därute!

Postat 2015-02-24 22:42 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

I backspegeln

Orden kan vara beteckningen på en fysisk backspegel, men är också ett uttryck för att blicka tillbaka i livet.

Bilden kan få symbolisera båda! Inte bästa kvalitet då den är tagen genom köksfönstret samt två bilrutor. Såg speglingen när jag kastade en blick ut genom fönstret i går kväll och medveten om vad snabbt förhållanden förändras grabbade jag kameran och tryckte av.

Gårdagen bjöd på en långpromenad till en av sjöarna i området, Grundsjön. Sjön gör skäl för sitt namn då det varma och torra somrar går att gå tvärs över sjön förutom några få simtag. Kunde också konstatera att en del vattendrag gått upp i det sista blidvädret.

Ingen snö tyngde heller trädens grenar, så lite av vårkänsla var det.

En gammal jordkällare som får stå några år till med hjälp av stötting.

Grundsjöns gamla skola som nu är fritidshus, liksom så många andra hus i trakten.

Idag första dagen på en veckas semester och utanför fönstret yr snön, det har utlovats 0.5-1 dm nysnö och jag kunde gärna varit utan. Är ganska less på snöskottning och halka och längtan efter vår blir inte mindre när jag tar del av alla vårtecken här på bloggarna.

Bara att gilla läget!

Ha det bra därute!

Postat 2015-02-23 10:31 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

A trip down Memory Lane

Det är vad jag hamnar i när jag rensar bilder och som jag skrev i gårdagens inlägg, den vägen vandrar jag även när det gäller naturbilder. Jag minnes känslan och stämningen vid fototillfället och var i livet jag befann mig. I drygt 20 år tillbringade jag mycket av min lediga tid i en natur knappt fem mil från där jag bor idag. Trots den korta vägsträckan ser naturen ganska olika ut! Naturen jag omges av idag påminner i mycket om inlandet i Norrland och mycket av skogen i omgivningen ägs av skogsbolag eller privata ägare som har skogen som huvudsaklig inkomstkälla. Det är vackra trakter, men inte så varierande som uppe vid stugan. Markerna däromkring ägdes av fristående bönder med inte bara skogen som inkomstkälla och det märktes i landskapet. Det var också nära till flera naturskyddade områden. Ett av områdena är Knuthöjdsmossen som jag bara hade 5 km till och snabbt kunde nå när vädret och omständigheterna passade.

Favorittallen på mossen, som jag tror är en av de äldsta inom området.

Tyckte mest om att besöka mossen från höst till vår då jag oftast fick vara helt allena. Området är välordnat med spångar i en rundslinga, men har man rejäla stövlar på fötterna bjuder området många överraskningar om man ger sig bort från slingan.

I närheten slingrar sig gamla Svea älv!

Utöver våtområdena finns det också berg och dalar!

Många fina morgnar har jag haft i dessa trakter och i sinnesro sett solen gå upp!

Några av bilderna som inte hamnade i papperskorgen denna gång!

Ha det gott därute!

Postat 2015-02-18 21:45 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bröllopsfotografen!!!

Det blir inte så mycket tid över för fotografering, men på kvällarna rensar jag i fotoarkiven och fastnar förstås. Det går bra de första 20 minuterna då rensas det med stor frenesi, men sedan tar nostalgin och känslorna överhand och jag får svårare och svårare för att radera bilder. Även naturbilderna påminner mig om speciella tillfällen och så är jag fast i minnen. Inte undra på att det tar tid att få ordning på mina bilder!

Ikväll upptäckte jag att jag faktiskt fotograferat ett bröllop! Inte som inhyrd offentlig bröllopsfotograf, utan bara som moster till brudgummen. Fotade i jpg då jag insåg att det skulle bli många bilder på minneskortet, eftersom det var läge för en riktig fest.

Först var det mingel och så småningom dags för vigsel.

Efter vigsel tog festligheterna fart, men innan jag glömde kameran för dansgolvet fick jag faktiskt till några gruppfoton.

Oj vad åren går! Har tagit bilderna direkt från inställningarna i kameran, förutom sista bilden som jag beskurit något samt gjort konverterat till svartvitt på enklaste sätt.

Ha det gott därute!

Postat 2015-02-17 20:07 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 14 Nästa