Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Trädgårdsbesök

Har inte sett ekorren under hela vintern, men härom dagen dök den plötsligt upp.

Hen höll till en stor del av dagen i gårdens lönn där den åt av de nyutslagna knopparna. Något jag inte sett förut!

Besöket var inte så populärt bland trädgårdens småfåglar och det var inte så svårt att förstå varför.

Under de sista åren har jag också haft besök av steglitsar och så även i år. De stannar under några dagar innan de försvinner.

Rödhaken kan jag njuta av hela sommarhalvåret.

Inte i min trädgård men precis utanför i gamla fårhagen syns tranorna tidiga morgnar. De lyfter snabbt när jag kommer ut för att gå morgonturen med hundarna, men ibland hinner jag med en bild.

Vid några tillfällen har jag stått öga mot öga med älg under turerna. Vet inte vem av oss som blir mest överraskad?

Vid vattendragen dyker fler och fler fåglar upp.

0

Och blommorna, blommorna.........

Ha det gott!

Postat 2021-05-17 09:45 | Läst 1085 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vårhälsning från Bergslagen

Det har varit en sendragen vår och snön och kylan har haft svårt att vika undan för värme och grönska.

Men som genom ett trollslag var våren här. Nu blev det lättare att ta sig ut i skog och mark och njuta av allt som våren bär med sig.

När snön försvann kom leveransen med ved inför nästa vinters kyla. Kastade ved i dagarna tre och nu är den inne under tak. Så skönt!

Nu ljuder nejden återigen av fågelsång, som fyller hjärtat med glädje. De första som kommer är sångsvanarna, ett tåligt släkte.

När det sedan blir dags att höra tranornas trumpetande slår hjärtat extraslag av glädje.

Ormvråk, Rödhake och Tofsvipa är också tidiga gäster.

Sedan denna blomsterprakt som gör mig rent av rusig!

Det blir väldigt sporadiska besök här på sidan och jag vet inte varför. Fotograferar regelbundet men trots all tid jag har nu som pensionär gör jag inte så mycket med mina bilder. Att skylla på Coronan och den nedstämdhet jag känt i perioder under denna tid är väl inte hela sanningen. Nåväl! Tittar in här emellanåt och njuter av fina bilder. Faktum är att näst intill allt jag lärt mig om fotografering har skett på denna sida.

Ha det gott och njut av vårens magik!

Postat 2021-05-15 10:20 | Läst 1146 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Längtan efter ljuset

De senaste veckorna har varit gråaste novembergrått och längtan efter ljuset både ute och i sinnet är påtagligt. Pandemins starka återkomst och med den än mer av social distansering har gjort mig nedstämd. Kameran får mest vila, men jag inser att det är dags att ta tag i de saker som gör livet drägligt innan jag ramlar ned i mörkret och dit vill jag inte. En enda morgon de senaste veckorna bjöds det på lite solsken när morgonen randades så då fick kameran vädras. Tog några bilder av gårdar i byn. Här Västra Haborshyttan!

Dalen!

Gamla bastun som numera med hjälp av ideella krafter också är ett gym.

Vid sjön låg dimstråken kvar längre och bjöd på dubbelsol.

Annars mest gråtoner, som sagt.

Gläder mig ändå åt dunbollarna som växt till sig. Det blev sex hönor och fyra tuppar.

Något som också gläder mig är att älgen har återvänt till trakterna. För första gången på sex år såg jag älg nedanför stugan en tidig morgon. Två fjolårskalvar! Inte bästa kvaliteten då jag fick skruva upp isot rejält, så färgstick och korn, har också beskurit bilden vilket inte gjorde det hela bättre. Visar ändå eftersom det gjorde mig så glad.

Inte så upplyftande inlägg, men ibland är det så!

Ha det!

Postat 2020-11-15 16:00 | Läst 1324 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Gyllene

Naturen färgas gyllene och nu när dagarna blir kortare och kallare värmer höstfärgerna.

Dimma, dis och blåst hör också hösten till och även det har sin tjusning.

"Joeltjärn"

Naturen tystnar allt mer dag för dag och skuggorna blir långa. "Verkstan"

Blir inte så mycket tid vid datorn då torpet förberedes inför vintern, men snart dags att "boa" in sig. Det har varit en fin höst hittills så jag hoppas ni njuter. Ha det bra!

Postat 2020-10-05 10:16 | Läst 1076 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Höst

Så kom hösten! De flesta flyttfåglarna har lämnat och nu syns eller hörs varken trana, tornseglare, gäss eller svanar mer.

Reproduktionen bland tranor och sångsvanar har varit underlig i år. Av paren i byn med omnejd har inte häckningen varit lyckad. Ytterst få par har syns till med ungar. Vet inte orsaken, men ledsamt att konstatera. Hoppas på bättre lycka nästa år!

Rödhaken förgyller ännu tillvaron. En av de första som kommer om våren och en av de sista att bege sig mot varmare trakter under hösten.

Ute i naturen blir hösten allt mer påtaglig. Dagarna blir kortare och kvällar och nätter så mörka, fast färgprakt, stjärnhimlar och dimmiga morgnar hör också årstiden till. Här ett axplock av bilder från vår natur som jag sett under de gångna veckorna.

I den här bilden lyckades jag faktiskt fånga en flygande slända, något jag inte lyckats med under hela sommaren. Västanberg.

Medvetet stor bländare och lite oskarpt, då jag ville få fram mystiken jag kände vid det här tillfället. Vet inte om jag lyckades. Lilla Ovantjärn!

Svarttjärn!

Tallheden!

Kornåker i byn!

Stöpsjön!

Det har blivit en del fotograferande under sommaren, men jag har inte haft så mycket tid vid datorn. Det lär bli mer tid för det när vi går mot sen höst och vinter. Säkert också mer aktivitet för mig här på sidan. Alltid trevligt att ta del av inläggen här på bloggsidan och det gör jag ganska regelbundet. Ibland kommenterar jag och ibland inte! Ha det bra därute i den fina hösten!

Postat 2020-09-20 18:00 | Läst 1032 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 27 Nästa