Betraktelser från livets stig

Inte igår

Det har blivit en lång paus från fotosidan av olika orsaker. En av anledningarna, får jag tillstå, är Fb där barn och vänner befinner sig. Inte det bästa forumet för foto enligt mig, men en fullgod plattform för att hålla kontakten med nära och kära. Har ändå förnyat medlemskapet på fotosidan då jag inte vill släppa kontakten. Upplever att jag lärde mig mycket om fotografi under de år då jag var mer aktiv här på sidan och att ta del av alla inspirerande bilder vill jag inte missa.  Kameran har inte legat i träda och det är fortfarande framför allt djur och natur i min närhet som förevigas. Första året som pensionär har jag bl.a. nyttjat till att få ordning på mitt bildmaterial och jag har också gjort fotoböcker till mina närmaste. Nu när våren är här och allt väcks till liv igen rycker det lite extra i "fototarmen" och turerna i naturen blir mer frekventa. Så här följer en liten kavalkad från min omgivning så här i våryran!

Kan konstatera att jag fortfarande kommer ihåg hur man gör ett inlägg! Nu väntar jag på fina sommardagar i skogen!

Ta hand om er i dessa coronatider!

Inlagt 2020-04-12 20:07 | Läst 868 ggr. | Permalink
Så kul att du är tillbaks här på FS. Det har väl blivit ungefär samma med mig. Blir mindre här på FS och mer på FB just för den där kontakten mellan familjemedlemmar och bekanta. Få FB har jag också många Finska naturfotografer som jag gillar.
Fina bilder tar du fortfarande, gillar särskilt den första och den med bäcken som rinner ut från myren, det är motiv som går hem hos mig.
Sten
Svar från yka 2020-04-13 10:18
Tack för välkomnandet och din kommentar på bilderna! Ja det har blivit mer av FB, men saknat Fotosidan också, då den är lite mer utmanande vad gäller utvecklandet av fotointresset. Så här i coronatider när jag är inne på fjärde veckan av självvald isolering är IT till glädje och förströelse. Kanske kan det bli början på mer av aktivitet här på sidan. Bor ju bra till, bara att kliva ut genom dörren så är jag mitt i naturen och inte speciellt trångt med mänsklighet. Hoppas allt är bra med dig! Ha en fin dag!
Fina rutor och speciellt flygande svanarna och björkstammarna..riktigt vackra..
Mvh/Gunte..
Svar från yka 2020-04-13 10:19
Tack för din kommentar och kul att några rutor föll i smaken! Ha en fin dag!
Fina bilder, verkligen! Den med speglingen tog lite extra på mig.
Svar från yka 2020-04-13 10:20
Tack för en fin och uppmuntrande kommentar! Gott om motiv ute i naturen så här när våren är kommen och lusten för foto markant ökar. Ha en fin dag!
Kul att se dig här igen! Mycket vår i dina bilder och roligt med en bra bild på storspoven! Hälsningar/ Björn
Svar från yka 2020-04-13 10:23
Tack Björn! Har försökt under flera vårar att få till en bild på Storspoven, men endera har de flytt eller befunnit sig på allt för långt avstånd. Trägen vinner! Ha en riktigt fin dag!
Mycket vackert du visar, skogsbilden är trolsk och björkarna konstnärlig och speglingarna i vattnet väldigt vackert mm. Välkommen tillbaka. Jag tycker det fungerar väldigt bra att blogga här på FS och då länkar jag ut bloggen på FB för att lägga ut mer än en bild på FB åt gången blir bara rörigt men länkningarna har fungerar fint
Svar från yka 2020-04-13 17:38
Tack för en fin kommentar! Bra tips att länka bloggen till FB, något jag inte tänkt på. Ha en skön kväll!
Toppenbra bild på svanarna först i inlägget! Jag fastnar också för sista, där du fått till en mjuk och skön skogsstämning "trots" solljuset - eller kanske tack vare det. Jag har ofta svårt att få bra bilder i skogen i solljus, förutom morgon och kväll när det är mjukare.
Hälsningar, Bjarne
Svar från yka 2020-04-14 16:06
Tack för din kommentar! Bilden av svanarna som kommer ned för landning var ett ögonblickstillfälle som jag lyckades fånga något så där. Precis som du skriver är morgnar och kvällar de bästa för skog i solljus. Mina skogsbilder är nästan utan undantag tagna tidigt på morgonen, då det oftast är då jag tar mina turer i skog och mark. Ha en fortsatt fin dag!
Superfina bilder både från skogen och fåglarna och blommorna.
Kul att se detta Yvonne :)
Ha det gott!
Svar från yka 2020-04-15 14:40
Tack för en fin kommentar! Ha det!
Det var en lång rad olika men lika fina bilder allesammans. Tror ändå jag fastnar för sista bilden, granskogen. Det är en lycka att finna en så fin skog.
Och sist men inte minst - välkommen tillbaka!
Svar från yka 2020-04-15 21:01
Visst är det lycka med gamla fina skogar! Tyvärr minskar de i rasande fart! Tack för ditt välkomnande! Ha det gott!