Betraktelser från livets stig

Månen lyste med sin frånvaro

Efter en period av näst intill tre månaders solsken från en blå himmel, värme, bad och svett kom molnen åter.

Vilket innebar att den välplanerade fotograferingen av blodmånen blev till ännu en älvbild i kvällsljus. "Det bidde inte ens en tumme".

Krämade på lite extra!

Ha det bra därute!

Inlagt 2018-07-28 13:15 | Läst 751 ggr. | Permalink
Ja, det är konstigt vad mycket sol det har varit länge nu, det känns inte riktigt 'rätt'.. Älvbilden är väldigt fin, allt är fortfarande grönt där trots torka i omgivningen.. det inger hopp! Här fanns inte heller nån röd måne.. det kom moln.. så jag slapp att gå ut! Sköna bilder här ovan!
Hälsn!
Svar från yka 2018-07-29 18:59
Håller med dig, det känns inte rätt med denna långvariga supervärme. Läste din blogg och såg bilderna av din AC, skulle kommentera men åskan satte stopp för det. Skulle verkligen behöva en AC men de verkar slutsålda överallt. Här har det regnat och åskat det senaste dygnet, men nu är värmen tillbaka med en häftig luftfuktighet. Pust och stön! I mina hemtrakter har vi ändå haft viss tur vad jag förstår, för vi har haft några rejäla regnskurar under sommaren som gjort att allt inte är brunt och upptorkat. Tack för din kommenter!
Ha en fin kväll hälsar Yvonne!
ehrsa 2018-07-30 10:56
Hej! Ja, jag ville med min blogg om min AC berätta att detta faktiskt fungerar! Och mina 5500:- som den kostade förra året är verkligen en struntsumma jämfört med hur sval och skön inomhusluft som den gett mig den här extra varma sommaren! Jag har haft det skönt inomhus hela sommaren, dygnet runt om jag så vill! Men jag stänger av den när jag lämnar hemmet, fast det går också att programmera den så att den startar även om jag inte är hemma, men jag har aldrig provat det. Jag har en liten lägenhet, men bor man i ett hus med flera rum så kan man med en sån här portabel AC ändå hålla ett rum svalt om man stänger dörrarna till andra rum, och gärna en fläkt också som sprider ut den kylda luften lite extra i rummet. På natten kan man ju ha AC:n i anslutning till sovrummet, på dagarna kanske man vill ha den i en annan del av huset.. den har hjul och går lätt att flytta! Jag tror ju att vi får räkna med fler såna här värmeböljor i framtiden, så det är nog rätt bra att investera i en AC innan sommaren kommer, är det så här varmt som det varit nu så hjälper det inte med bara fläktar.. Jag känner också att jag är sämre på att tåla värme nu jämfört med när jag var yngre.. Men om du tänkt köpa en AC köp inte en som är för billig då, dom låter ofta mer och är oftast inte lika bra som dyrare.. Jag skulle aldrig köpa någon för under 5000 - 6000:- . Köper man en lite dyrare så kan säkert den gå på lägre effekt och ändå räcka till.. Sen kanske nästa sommar blir en extra regnig sommar det vet vi ju inte, men värmeböljor kommer ändå framöver det kan vi nog vara säkra på! Min AC blåser ur sig en luft som är avfuktad och har i sommar varit mellan +10,1° - +13,5° beroende på hur varm luften varit som den har sugit in på baksidan av maskinen där luftintagen sitter.
Hälsn!
Fin älvbild! Men badbilden gillar jag speciellt, säger sommar, sommar, sommar ;-)