Betraktelser från livets stig

Mer dramatik än väntat

Idag visade ett av de häckande tranparen i byn upp sina nya skyddslingar! Skyndade mig hem för att hämta kameran och hoppades att de inte skulle försvinna innan min återkomst. Jag hade tur och de gick fortfarande kvar på vallen lugnt ätande, men också mycket uppmärksamma.

Stod en bra stund och njöt av de vackra fåglarna när friden plötsligt fick ett abrupt slut av att en sångsvan plötsligt anföll de små tranungarna.

Det var riktigt otäckt att se hur inriktad Svanen var på att ta ungarna! Skulle tro att svanen var från det svanpar som också häckar inom samma område och att det hela handlade om revirstrid. Efter att tranorna lyckats jaga iväg angriparen syntes bara en av ungarna till!

Efter en stund visade sig den andre ungen, men den verkade skadad på något vis. Den tog några steg för att sedan ramla omkull! Så höll det på under den tid jag var kvar. Får se framöver om den klarade sig? Hoppas så!

Bilderna är beskurna då jag för första gången på länge hade mitt 200/4 på kamerahuset. Har varit mycket nöjd med 400mm, men märkt att jag inte hinner med det som sker med det objektivet. Passar utmärkt när man är stilla och ex. fotar vid fågelbordet eller andra fasta punkter. Med 200mm hinner jag t.o.m. med fåglar på flykt!

Ha det bra därute!

Inlagt 2017-05-22 19:47 | Läst 326 ggr. | Permalink
Intressant med de dramatiska bilderna, hoppas båda ungarna klarar sig
Svar från yka   2017-05-22 21:22
Det hoppas jag med! Blev väldigt berörd av angreppet! Tack för din kommentar! Ha en fortsatt fin kväll!
Oj, vilken upplevelse! Man har ju svårt att förstå vilket hot dom skulle kunna vara mot varann, verkar ju löjligt att det ska bli bråk mellan dom.. Det hade jag aldrig trott.. Fina bilder fick du i alla fall!
Hälsn!
Svar från yka   2017-05-23 16:27
Ja det var en otäck upplevelse, inte vad jag hade förväntat mig! tror , som jag skrev, att det handlade om revirstrid men har egentligen ingen aning. Tack för kommentar!
Vilket drama och jag håller med Jan. Varför ska dessa arter behöva slåss, de saknar ju varken utrymme eller tillgång till mat.
HÄlsningar Lena
Svar från yka   2017-05-23 16:28
Man kan tycka att det finns både gott om mat och utrymme, men i samband med häckning blir det kanske lite extra känsligt! Tack för din kommentar!