Betraktelser från livets stig

Om våren

Om våren blommar blåsipporna och de kunde jag inte motstå i år heller.

Med den kalla våren blev det lång blåsippesäsong och samtidigt som blåsippeknoppar väntar på att slå ut, börjar vitsipporna bjuda på sin skönhet.

Under våren har jag haft sällskap av yngsta barnbarnet som ärvt skogsgenen och tycker det är mycket roligt och spännande i skogen.

Vi tittar på skogsmyrorna som vaknat till liv!

Paddorna som vaknar upp efter vintervilan!

Fågellivet!

Och ibland lite större djur!

Ha en fortsatt god vår!

Inlagt 2017-05-14 21:12 | Läst 394 ggr. | Permalink
Vackert! Missade faktiskt Blåsippan i år.. eller jag valde att inte fota den för en gångs skull, och sen blev det plötsligt så kallt igen nästan under hela april, då tappade jag lusten.. fina bilder som du fick i alla fall, allihop!
Hälsn!
Svar från yka   2017-05-16 06:02
Det finns ett mindre gammalt granskogsområde i byn där marken är fullkomligt blått under blåsippans blomningsperiod och för mig är den tiden slutet på vintern. Så blev det inte riktigt i år då sipporna doldes av snötäcken vid tre tillfällen, men blomtiden förlängdes och nu lär det väl vara slut på snöfall får vi hoppas. Ha en fortsatt fin vår!
Paddbilden ser spännande ut; ett allslukande odjur om du är liten nog och kommer i vägen.
Svar från yka   2017-05-16 06:07
Satt och vilade en stund i syrenbersån när jag hörde att det prasslade bland fjolårslöven! Det var den här paddan som vaknat till liv! Det finns mycket gott om kräldjur i mina trakter och vid vårgrävning har det hänt att jag varit nära att hugga spaden i en vilande padda. Tur jag inte är någon Tummelisa när jag ligger öga mot öga mot detta urdjur! Ha en fortsatt god vår!