Betraktelser från livets stig

På vandring

Inte så långt, men den längsta turen sedan knäoperationen. Var ute i fyra timmar i varierande terräng. Med mig var mitt 4-åriga barnbarn, som gillar skogsturer.

Det är roligt att vandra med ett barn! Omgivningen ses med barnaögon och man stannar och tittar på sådant som annars bara passeras.

Målet med vår vandring var Hökbergsgrottan! En gammal gruva som som nås efter ca1.5h uppför och uppför bergssluttningen.

När vi nått grottan är vi ganska så högt uppe och där vi rastar är utsikten fin, men tyvärr är sikten till viss del skymd av träd och att få till ett bra foto är inte det lättaste.

Det är torrt i skogarna och det fick Karo erfara. Inte ett vattendrag på fyra timmar och inte hade jag tänkt på att ta med vatten till honom. Någon var törstig när vi kom hem!

Något mör i benen på hemvägen, men inget ont i knät. Hund och barnbarn skuttade piggt hemåt och undrade varför jag tog sådan tid på mig.

På turen fick en gammal följeslagare komma ut ur garderoben, Canon 70-300 is usm. Det var det första objektivet jag köpte och som jag haft mycket roligt med. Gillar tele och detta objektiv är lätt att bära vilket är en fördel för mig just nu. Fin bokeh också!

Ha det gott!

Inlagt 2018-08-07 19:30 | Läst 1202 ggr. | Permalink
Vilka härliga bilder! Det är precis sån där skog och miljö man vill bege sig ut i, bara det inte är för varmt.. Ser ut som 'svampmarker', om det inte är för torrt så klart..
Hälsn!
Svar från yka 2018-08-07 21:23
Det är en mycket fin och varierande skog! Gott om svamp vanligtvis, men inte i denna torka! MVH Yvonne
Ditt barnbarn får många härliga bilder att minnas till senare i livet!
aasaboe 2018-08-07 20:35
Glömde skriva att första bilden är ju bara underbar!
Svar från yka 2018-08-07 21:25
Det blir många bilder på honom för han "hänger" gärna med Mormor. Får passa på så länge som det nu varar.Tiden har en tendens att gå fort! Tusen tack för din kommentar! Yvonne
Vilken underbar tur och med så fina bilder.
Fina bilder för lilla barnbarnet också att ha kvar och se tillbaka på.
Bästa upptäckarna är barnen, de ser naturen på ett helt annat sätt.
Svar från yka 2018-08-07 21:26
Det var en riktigt fin tur! En sådan där som man kan leva ett tag på. Ha en fin kväll! Yvonne
Jättefin berättelse om en fin eftermiddag i skogen! Bra bilder, inte minst på en nyfiken fyraåring, bättre utflyktssällskap kan man nog inte ha!/ Björn T
Svar från yka 2018-08-07 21:27
Han är ett mycket trevligt sällskap! Tack för din kommentar! MVH Yvonne
Det blev fin ljung, tele är bra som makro. Det jag mest tänker på när jag ser bilderna är pinnen grabben bär på, det är liksom självklart för en grabb att bära på en pinne.
Svar från yka 2018-08-07 21:32
Kul att du skriver att en pinne och en grabb hör samman. Har inte tänkt på det tidigare, men visst är det så. Även jag fick en pinne att bära eller ha som promenadkäpp och den var till hjälp när terrängen blev svår. Tack för kommentaren! MVH Yvonne
Ni ser ut att haft en härlig utflykt med gemensamma upplevelser...och därtill ordnade du med värdefull bllddokumentation!
Svar från yka 2018-08-13 07:33
Det var en fin utflykt och minnesbanken fylldes på! MVH Yvonne