Betraktelser från livets stig

Vårhälsning från Bergslagen

Det har varit en sendragen vår och snön och kylan har haft svårt att vika undan för värme och grönska.

Men som genom ett trollslag var våren här. Nu blev det lättare att ta sig ut i skog och mark och njuta av allt som våren bär med sig.

När snön försvann kom leveransen med ved inför nästa vinters kyla. Kastade ved i dagarna tre och nu är den inne under tak. Så skönt!

Nu ljuder nejden återigen av fågelsång, som fyller hjärtat med glädje. De första som kommer är sångsvanarna, ett tåligt släkte.

När det sedan blir dags att höra tranornas trumpetande slår hjärtat extraslag av glädje.

Ormvråk, Rödhake och Tofsvipa är också tidiga gäster.

Sedan denna blomsterprakt som gör mig rent av rusig!

Det blir väldigt sporadiska besök här på sidan och jag vet inte varför. Fotograferar regelbundet men trots all tid jag har nu som pensionär gör jag inte så mycket med mina bilder. Att skylla på Coronan och den nedstämdhet jag känt i perioder under denna tid är väl inte hela sanningen. Nåväl! Tittar in här emellanåt och njuter av fina bilder. Faktum är att näst intill allt jag lärt mig om fotografering har skett på denna sida.

Ha det gott och njut av vårens magik!

Inlagt 2021-05-15 10:20 | Läst 1150 ggr. | Permalink
Fin serie bilder, särskilt de i början med dimma, tranor är aldrig fel. Vädret är verkligen växlande just nu, även här nere i Skåne, ena dagen så är det 23 grader varmt och nästa dag är det 12 grader så har det varit nu några dagar
Svar från yka 2021-05-16 18:53
Ja vår-sommarvärmen verkar dröja på gott och ont. Ha det bra!
Seegt och långt men en dag har vi haft sommarvärme :).
Varierade fina naturbilder. Njutning för öga
Vedjobb känns igen men här fixas hela kedjan själv från träd till packat å klart.
Svar från yka 2021-05-16 18:57
Några dagar med sommarvärme här också, men för det mesta ligger temperaturen kring 10 grader. Det är ett antal år sedan som hela vedkedjan fixades! Nu för tiden får jag ett lastbilslass avstjälpt av en av byns skogsbönder, hugget och klart. Ganska så skönt att inte behöva hålla på i veckor med veden även om det finns en viss njutning med det. Ha det bra och tack för din kommentar!
Rogivande fina bilder på landskapet och dina fina vovvar bland annat :)
Skönt att vintern släpper taget nu och våren börjar komma på riktigt.
Rödhaksbilden var riktigt vacker.

Må gott!
Svar från yka 2021-05-17 08:19
Helt klart skönt att våren är här och livsandarna och naturen vaknar till liv igen. Har precis tittar på din film med Stig! Kul och inspirerande hur du utvecklar dina studier kring fiskgjusarna. Tack för din kommentar och ha det riktigt gott!!