Annons
Tipsa oss om evenemang!
Söktext
Region
Datum


Need to be needed, Anna Clarén

25 januari - 12 maj, Abecita, Borås

Min bildvärld föds i vardagen, i det allra närmsta. Jag är en trebarnsmamma som bor i en villaförort. Mitt liv är varken exotiskt eller extremt, varken marginaliserat eller glamoröst. Jag skildrar en verklighet som jag tror att många känner igen

THE JAMTLI CHRONICLE, Johan Bergmark, Kristian Pohl och och Eirik Vandvik Johnsen

5 april - 7 juni, Galleri Lux, Östersund

“I ett försök att visa människans rovdrift på naturen har 3 fotografer valt det vackraste av alla landskap. Jämtland. Vi ville bara ha kul, vi ville jobba utanför ramarna och vi ville jobba ihop. Att vara fotograf är ett mycket ensamt jobb. Nu valde vi att göra något tillsammans.”

Stockholm i alla väder, Fotoklubben Stockholmsbild

9 april - 21 april, Kista bibliotek, Kista Galleria

I 48 bilder och ett bildspel visas Stockholm under olika vädersituationer. Fotoutställningen är gjord av 16 medlemmar från Fotoklubben Stockholmsbild. 

Arven efter varven

10 februari - 21 april, Arbetets museum, Norrköping

Hur var det att arbeta under varvsepoken i Göteborg? Här varvas nytagna porträttbilder och citat från före detta varvsarbetare med konstfotografier av de nötta, rostiga redskap och inventarier som fanns kvar på Götaverken Cityvarvet år 2015.

Samtidigt i Värmland

23 februari - 28 april, Värmlands museum

Fotografier som tas idag skriver vår gemensamma historia imorgon. Men vilka bilder sparas egentligen för eftervärlden? Oftast är det spektakulära händelser, det enastående och fantastiska eller det dramatiska som förevigas

Ur ugglornas dunkla skog, Victor Hellros

3 februari - 26 maj, Sörmlands museum

Genom sina fotografier vill Victor Hellros få betraktaren att reflektera över alla de levande varelser som finns i vår närhet. Kan vi se på vår omvärld med större nyfikenhet och ödmjukhet? Kan en uppmärksam blick på naturen få oss människor att se vår egen plats i ett större sammanhang?
ANNONS