Tipsa oss om evenemang!

Söktext
Region
DatumPlåtat!

9 december - 11 februari, Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20, Gävle

I över hundra år, 1887-2003, höll hovfotograf Carl Larssons Ateljéer till på Nygatan i Gävle. Den enorma samlingen med upp emot en miljon negativ på glasplåtar och bladfilm förvaltas idag av länsmuseet. Utställningen Plåtat! innehåller stadsvyer, porträtt, reklam-, industri- och pressfoton. Vi vill berätta ateljéns historia, visa många fantastiska fotografier och lite till. Besökare till utställningen ges också möjlighet att träffa personal som arbetar med den omfattande digitaliseringen av Carl Larssons bilder.

Naturfoto

27 januari - 20 februari, Konsthyllan, Mölnlycke bibliotek

Ingemar Olsson ställer ut naturbilder
Vernissage lördagen den 27 januari 10:00- 14:00
Övriga dagar öppet när biblioteket har öppet.

"Landskap. Bilder från vår natur".

2 januari - 28 februari, Plats: Scandinavien Photo, Mölndal.

Björn Ackre
Fotoutställning

Ett tjugotatal bilder från Skandinavisk natur.

Högt vatten - utställning på Mölndals Museum

9 december - 28 februari, Mölndals Museum

En vandring vid Kvarnfallet speglar inre bilder och tankar om flera hundra års industrihistoria. Hit gick jag en dag av en ren tillfällighet. Jag återvände sent på kvällen för att uppleva vattnets ljusskiftningar när mörkret fallit. Åns tillflöden var fyllda efter mycket regnande och vattnet forsade med obändig kraft genom rännor, forsar och turbiner i Mölndals gamla kvarnby. Synen var mäktig och långt nedanför i staden fick gatorna delvis stängas av utefter den översvämmade ån.

Göran Lunde

Utställning Andrea Belluso

11 januari - 11 april, Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm

Andrea Belluso dubbelt upp hos Marie Laveau(Pressrelease)I början av januari får vi se nya sidor hos modefotografen och konstnären Andrea Belluso som för första gången ställer ut i Sverige. Utställningen kan ses hos välrenommerade Marie Laveau på Söder i Stockholm mellan den 11/1-11/4-07. Belluso bjuder på dubbelutställning där en himmelsk förening av fotografier, texter och målningar på canvas ställs ut tillsammans med en hemligare, något mer kontroversiell samling av fetischfotografier. Fetischbilderna går inte att köpa men skall inte heller missas…Efter att ha arbetat mer än 25 år i den internationella och svenska modeindustrin tillsammans med modeller såsom Linda Evangelista och Christy Turlington och för tidningar så som ELLE (England och Japan), Vouge Italia (Condé Naste) och många andra internationella och svenska medier ställer Andrea Belluso nu ut fotografier på ett mer personligt plan.Den första delen av utställningen, där fotografier, text och målningar sammanförts på en och samma canvas ger nya dimensioner för hur mycket känsla och djup konstverk kan kommunicera. Dessa canvaser på 1X1,5 meter kommer att finnas i två av varje exemplar, ett behåller konstnären själv medan den andra är till salu. Köparen bjuds även in till Bellusos studio för att se originalen förstöras för att säkerställa att en tredje kopia aldrig görs. Miniatyrer av konstverken samt “strippar” kommer däremot att finnas tillgängliga.Den andra delen av utställningen är en förhandsvisning av bilder ur en kommande bok som behandlar det något kontroversiella ämnet fetisch. Boken beräknas bli publicerad under 2008 av ett internationellt förlag som förblir hemligt ända in i det sista. Dessa fotografier om människors innersta och ibland mörkaste sidor kommer att visas i den nya baren hos Marie Laveau.För mer information vänligen kontakta:

Press & Information: Helena McShane 0733 440049

Belluso: Linda Lindell 0733 145314 / 08-462 9585

Marie Laveau: Daniel 08-66 88 500Vernissage på Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm torsdagen den 11 januari 2007 Kl. 17.00. Utställningen kommer att finnas till beskådande på Marie Laveau under 3 månader från och med den 11/1-07.Bakgrund Andrea Belluso

§ Född 1962, son till Italiensk diplomat, vilket ledde till en uppväxt i Eritrea, Etiopien, Frankrike, England och Italien. Är sedan 1993 bosatt i Sverige.

§ 25 år som Fotograf

§ Började som assistent åt två av modeindustrins största fotografer I London, Bardo Fabiani och Bruno Juminer

§ Första arbetet som fotograf: Vouge Italia (Condé Nast) vid 19 års ålder

§ Har arbetat som fotograf inom fältet mode, skönhet och reklam sedan dess

§ Tog en sex år lång paus på från foto efter att under en tid reflekterat över att arbetet inte längre gav något känslomässigt utan endast materialistiskt. Denna paus ledde så småningom till projekten ovan, som i sin tur gav energi till att återvända till yrket som fotograf igen för tre år sedan. Denna gång med en ny passion och nyfikenhet.

Fotoutställningen FLUGFOTOFISKE

20 januari - 25 februari, Studiefrämjandet i Strängnäs - Källgatan 3a

Ett samarbete mellan Strängnäs Fotoklubb, Strängnäs Flugfiskeklubb och Studiefrämjandet där medlemmar visar bilder med anknytnig till fiske och då flugfiske i synnerhet.

Mån-Tors 9-17 (lunchstängt 12-13)
Fre 9-14 (lunchstängt 12-12.30)
Lör 11-14
Vernissage 20 januari 11.00

Henrik Isaksson vias Fotografier på "Hemma Hos"

18 januari - 13 februari, Resturang "Hemma Hos" kammakargatan 22

http://www.henrik-isaksson.tk


Henrik Isaksson visar fotografier

på Hemma hos 18/1 – 13/2Henriks kreativitet har rört sig från måleri och skulptur till den nyfunna passionen för kontemporär fotografi. Hans dagdrömmar och vardagsfilosofier leder ofta till arrangerade bilder. På Hemma hos visar vi tre av Henriks fantastiska bildserier;

”Den stora serien”

En dröm/mardröm/sanndröm om att vara naturfotograf ger oss storformatspolaroider med mycket humor och eftertanke. Är det dåliga naturbilder eller bra konst?

"Semesterminnen"

Ett arv av gamla diabilder har transformerats och ingår här i Henriks bilder.

Något av en arketyp av en stilla fjällsemester på 70talet utspelar nu sig som minnesprojektioner på dem som upplevt det. Henrik som är född på 80talet vill både vara delaktig och dela med sig.

"Tomhet"

Vi fyller våra liv med saker och sakerna fyller med namn, associationer och ljud.

Kan man tvätta ur sina tidigare associationer om man skruvar isär sina gamla leksaker? Kan man skapa nya associationer för dem som betraktar bilderna? Eller är detta bara ett vidare steg i den lek vi inte vill skall ta slut?Alla är välkomna på vernissage torsdagen den 18e januari kl.17-20,

restaurang Hemma hos på Kammakargatan 22 i Stockholm.

Utställningen pågår 18e januari till 13e februari.

Har ni frågor så är ni välkomna att kontakta konstansvarig Nina Grundemark på nina@imagebynina.se eller på telefon 0730-422236.

http://www.henrik-isaksson.tk

Stjerneskud - 100 års filmbilleder

21 januari - 26 februari, Luisiana Museum for moderne kunst, Humlebaeck, Danmark

"Starlight - 100 years of film stills"

Efterårets store begivenhed på Louisiana er udstillingen Stjerneskud - 100 års filmbilleder med mere end 700 nøje udvalgte fotos fra hele mediets historie. Udstillingen kan opleves som en fortælling om grundlæggende menneskelige vilkår og tilstande og giver et bud på en kultur- og mentalitetshistorie. De mange filmstills blive .... Fortsätt läsa här: http://www.louisiana.dk/default.asp?objectid=8205C934AE7B4E4CB163C13891610EEE&zcs=13

Öppet: torsdag - tisdag 10-17, onsdag 10-22

Inträde: vuxna DKK 80, barn upp till 18 år gratis

Blues Rendezvous

16 januari - 27 februari, Vissamlingarna Biblioteket i Västervik

Blues Rendezvous - ett möte med några av bluesens män och kvinnor med hjälp av bilder och musik

Torsten Ståhlberg, fotograf, visar sina bilder

Lars Nilsson, musiklärare, visar sina skivomslag

Tisdagen den 16/1 kl 19.00
Torsten Ståhlberg berättar om sina fotografier och Blues Busters spelar

Tisdagen den 30/1 kl 19.00
Blues Gurus spelar och presenterar Howlin´ Wolf

Tisdag den 13/2 kl 19.00
Visskolan - blues!

Tisdagen den 27/2 kl 19.00
En resa genom bluesens historia med Blues Busters

Eventuellt kommer ytterligare programpunkter att tillkomma.

Vissamlingarna 16/1 - 27/2 2007

Frank Zappa, Art Blakey och de andra små mästarna....

27 januari - 1 mars, Fotokompaniet, Kungsgatan 6 i Göteborg

Lasse Mellberg visar svartvita musik bilder.
Mycket Jazz & Blues

VARMT VÄLKOMNA

Öppettider
mån-fre 10-18
lör 11-15

Miops Capsule360