Tipsa oss om evenemang!

Söktext
Region
Datum
Samtidsbild

26 april - 5 oktober, Stockholms läns museum, Nacka

Ny fotoutställning med 1300 bilder ger unik bild av livet i Storstockholm idag. På Stockholms läns museum. 26 april - 5 oktober. Fri entré.

Människohandel. 4 Fotografer vidgar perspektiven.

24 maj - 11 november, Värmlands Museum, Karlstad

Dokumentärfotografi är en av Värmlands Museums satsningar. Den 24 maj - 28 september inviger vi en fotografisk berättelse om människohandel i vår tid: människor som på något sätt utnyttjas av andra människor för ekonomisk vinning. Fyra fotografer breddar begreppet människohandel

The Election - Ulf Berglund

21 augusti - 3 oktober, Hotel Diplomat, Stockholm

En unik dokumentation av Nelson Mandelas liv visas på Hotel Diplomat i Stockholm under sensommaren. I utställningen ”The Election” ställer fotografen Ulf Bergström för första gången ut sina bilder från sju historiska månader 1993-94 som ledde fram till Mandelas vinst i Sydafrikas första fria val.

VANITAS I-IV av Fotograf Peter Wiklund

18 september - 19 oktober, Galleri RALF, Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm


Nässjö - tillbaka till framtiden

30 augusti - 4 oktober, Nässjö konsthall c/o Resecentrum, Nässjö


ÖGONBLICK av Anna Nordström

11 september - 6 oktober, Växjö, Björkvägen 13, Församlingshemmet

På ett ögonblick dömer du en mänska men på vilka grunder? Välkommen till utställning och möt dig själv och dina fördomar genom andras ögon. Du tror väl inte att du är fördomsfri!

Fotosalongen Varberg

7 september - 5 oktober, Varbergs Fästning - Hallands Kulturhistoriska Museum

En månad med bildvisningar, utställningar, bilddiskussioner och workshops - allt med tema människan.
Anders Petersen, Mats Alfredsson och Marcus Danielsson ställer ut.

MIG FINNER INGEN Fotograf Arne Gustafsson

13 september - 9 november, Jönköpings läns Museum

Arne Gustafssons poetiska bilder handlar om att söka sig själv och att vara den man är. "Mig Finner Ingen" finns också utgiven som bok med text av Goy Persson.

PARIS de Jean Pajot

25 september - 19 oktober, Galleri Axel, Södermannagatan 16, Stockholm


Displacement / Västra Frölunda

1 oktober - 31 oktober, Västra Frölunda Bibliotek

Hanna Eliasson & Karl Larsson visar sina versioner, fotografier av Västra Frölunda.

Vernissage - alla olika av Glenn T Unger

27 september - 25 oktober, Galleri 70 Halmstad Skepparegatan 70

Utställning - Vernissage 27 sept 12.00-17.00
Utställningen hänger från 27 sept till 25 oktober Onsdag-Söndag 12.00-17.00 Konstfoto

Psychosomagic, Flavia Schuster

27 september - 2 november, Vasli Souza, Malmö

Psychosomagic by Argentinian photographer Flavia Schuster, is a project developed during four years of work at the Borda Neuropsychiatric Hospital. The exhibition will be followed by a Scentscape by Veronika Bartosch, inspired on the work of Schuster, she developed a smell combining hallucination as a feeling of joy and as a disturbance of the self.

Ed Sirivallop

27 september - 26 oktober, Telling Stories, Sundbyberg

Prisbelönt gatufotograf från Bangkok ställer ut på nyöppnat galleri i Sundbyberg.

Community Transit

12 maj - 29 maj, Galleri CFF - Centrum för fotografi, Stockholm

Gruppen Amœba, som består av Vendela Grundell, Hans Malm och Serinyà, började arbeta tillsammans efter att ha ingått i samma utställning. En gemensam ambition de hade var att undersöka förhållandet till rummet: vad är ett rum, vad gör det med oss och vad kan vi göra annorlunda där? I Community Transit har var och en av de tre konstnärerna utgått från eget fotomaterial som lagts i en gemensam pott. Därefter har deras arbeten fått utvecklas till ett nytt fristående verk. De söker på detta sätt korsbefruktningar istället för avgränsningar mellan sina arbetssätt och undersöker var den egna autonomin slutar och gruppens börjar. Fram träder ett gemensamt tema: resande. Vad är en resa? Förändringar, passager, skiften. Vad innebär det att resa? Att välja riktning, sätta i rörelse, bryta en befintlig struktur – skapa ett nytt rum. I Community Transit skapas en unik topografi då de tre konstnärernas individuella kartor läggs på varandra.

Konstnärligt arbete kan vara väldigt ensamt. Det innebär många gånger att vara ensam med sin kreativa process, med sina etiska och estetiska överväganden och med sin ambition att gestalta. Vissa delar i det kreativa arbetet kanske inte kan delas med andra, vissa kan med fördel göra det. I ett sammanhang där möjlighet finns till både kritik och stöd kan en komplicerad process utvecklas och få vingar. Hur ser då förutsättningarna ut? Vilka är svårigheterna och blir summan av delarna alltid större än helheten?

I stora galleriet visas parallellt utställningen A Long Expected Party med Viktor Fordell, Lisa Grip och Erik Viklund.

Vernissage torsdag den 12 maj, kl: 17-20 på galleri CFF, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm. Utställningarna pågår t o m söndag 29 maj. Öppettider: ons-fre, kl: 12-18, lör-sön, kl: 12-16. Fri entré. CFF stöds av Kulturrådet och Kulturförvaltningen Sthlm stad.

A Long Expected Party

12 maj - 29 maj, Galleri CFF - Centrum för fotografi, Stockholm

Medverkande: Viktor Fordell, Lisa Grip och Erik Viklund.

De tre konstnärerna började arbeta gemensamt då de möttes på en förberedande konstskola år 2010. Efter att de alla därefter gått vidare till högre konstnärlig utbildning bjöds de vid olika tillfällen in att visa sina arbeten i CFF:s projektrum CFF – Experimentell. Deras konstnärskap är på många sätt besläktade, men ändå olika. De förenas i sin ambition att utforska fotografins möjligheter och begränsningar. Deras konst skapas i friktionen mellan tradition och omvälvning, där man är både fånge och fri. De är präglade av såväl historien som samtiden och har en öppenhet för det oväntade där drömmar och utopier är en naturlig del i den kreativa processen. I A Long Expected Party visar de nya videoverk, fotografier och kollage.

Konstnärligt arbete kan vara väldigt ensamt. Det innebär många gånger att vara ensam med sin kreativa process, med sina etiska och estetiska överväganden och med sin ambition att gestalta. Vissa delar i det kreativa arbetet kanske inte kan delas med andra, vissa kan med fördel göra det. I ett sammanhang där möjlighet finns till både kritik och stöd kan en komplicerad process utvecklas och få vingar. Hur ser då förutsättningarna ut? Vilka är svårigheterna och blir summan av delarna alltid större än helheten?

I lilla galleriet visas parallellt utställningen Community Transit med gruppen Amœba: Vendela Grundell, Hans Malm och Serinyà.

Vernissage torsdag den 12 maj, kl: 17-20. Galleri CFF, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm. Utställningarna pågår t o m söndag 29 maj. Öppettider: ons-fre, kl: 12-18, lör-sön, kl: 12-16. Fri entré. CFF stöds av Kulturrådet och Kulturförvaltningen Sthlm stad.

A Family of Strangers

1 juni - 12 juni, Galleri Kontrast, Stockholm

Inifrån flyktinglägret i Calais till cirkusartisternas kringflackande liv på vägarna i Sverige. På nära håll får vi följa fotografernas olika berättelser från ett Europa i förändring.