Tipsa oss om evenemang!

Söktext
Region
DatumUtställning Andrea Belluso

11 januari - 11 april, Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm

Andrea Belluso dubbelt upp hos Marie Laveau(Pressrelease)I början av januari får vi se nya sidor hos modefotografen och konstnären Andrea Belluso som för första gången ställer ut i Sverige. Utställningen kan ses hos välrenommerade Marie Laveau på Söder i Stockholm mellan den 11/1-11/4-07. Belluso bjuder på dubbelutställning där en himmelsk förening av fotografier, texter och målningar på canvas ställs ut tillsammans med en hemligare, något mer kontroversiell samling av fetischfotografier. Fetischbilderna går inte att köpa men skall inte heller missas…Efter att ha arbetat mer än 25 år i den internationella och svenska modeindustrin tillsammans med modeller såsom Linda Evangelista och Christy Turlington och för tidningar så som ELLE (England och Japan), Vouge Italia (Condé Naste) och många andra internationella och svenska medier ställer Andrea Belluso nu ut fotografier på ett mer personligt plan.Den första delen av utställningen, där fotografier, text och målningar sammanförts på en och samma canvas ger nya dimensioner för hur mycket känsla och djup konstverk kan kommunicera. Dessa canvaser på 1X1,5 meter kommer att finnas i två av varje exemplar, ett behåller konstnären själv medan den andra är till salu. Köparen bjuds även in till Bellusos studio för att se originalen förstöras för att säkerställa att en tredje kopia aldrig görs. Miniatyrer av konstverken samt “strippar” kommer däremot att finnas tillgängliga.Den andra delen av utställningen är en förhandsvisning av bilder ur en kommande bok som behandlar det något kontroversiella ämnet fetisch. Boken beräknas bli publicerad under 2008 av ett internationellt förlag som förblir hemligt ända in i det sista. Dessa fotografier om människors innersta och ibland mörkaste sidor kommer att visas i den nya baren hos Marie Laveau.För mer information vänligen kontakta:

Press & Information: Helena McShane 0733 440049

Belluso: Linda Lindell 0733 145314 / 08-462 9585

Marie Laveau: Daniel 08-66 88 500Vernissage på Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm torsdagen den 11 januari 2007 Kl. 17.00. Utställningen kommer att finnas till beskådande på Marie Laveau under 3 månader från och med den 11/1-07.Bakgrund Andrea Belluso

§ Född 1962, son till Italiensk diplomat, vilket ledde till en uppväxt i Eritrea, Etiopien, Frankrike, England och Italien. Är sedan 1993 bosatt i Sverige.

§ 25 år som Fotograf

§ Började som assistent åt två av modeindustrins största fotografer I London, Bardo Fabiani och Bruno Juminer

§ Första arbetet som fotograf: Vouge Italia (Condé Nast) vid 19 års ålder

§ Har arbetat som fotograf inom fältet mode, skönhet och reklam sedan dess

§ Tog en sex år lång paus på från foto efter att under en tid reflekterat över att arbetet inte längre gav något känslomässigt utan endast materialistiskt. Denna paus ledde så småningom till projekten ovan, som i sin tur gav energi till att återvända till yrket som fotograf igen för tre år sedan. Denna gång med en ny passion och nyfikenhet.

Skånska Naturfoton

3 mars - 28 april, Hässleholms kulturhus

Invigning | Utställningshallen kl. 12-15 | fri entré
PhotoNatura | Skånska naturfoton
De mest framstående naturfotograferna i sydsverige visar ett urval bilder med lokal anknytning. Bland utställarna deltar hässleholmarna Sven Persson, Karlo Pesjak, Stefan Andersson, Rolf Carlberg, Johnny Palmér m.fl.
Invigning kl. 13. Utställningen pågår 3 mars-28 april.
arr: PhotoNatura/Kultur Hässleholm

Sally Mann

3 februari - 6 maj, Kulturhuset, Stockholm

Utställningen fokuserar på tre av Sally Manns konstprojekt. Den inleds med hennes genombrott som konstnär i bildserien "Immediate Family", 1985–1994, där hon skildrar sina barn på ett nära och avklätt sätt. Den fortsätter med de mytiska landskapsskildringarna av den amerikanska Södern i ”Deep South”, 1997 och avslutas med porträtten av de nu vuxna barnen i projektet "What Remains", 2003.

Ålands folkhögskola på Scandinavian Photo i Stockholm

10 februari - 9 mars, Scandinavian Photo, Norr Mälarstrand

Avgångsklassen från Ålands Folkhögskolans natutfotolinje 2005-2006 ställer ut i Scandinavian Photos butik i Stockholm.

Vernissage den tionde februari. Kom och titta på bilder och träffa oss. Vi berättar gärna om hur underbart Åland är!

Ljusglimtar

10 februari - 9 mars, Galleri Mazarin på Rådhuskonditoriet, Söderhamn

Kerstin Byström ställer ut naturbilder.
Öppet när konditoriet är öppet.

I missionärernas fotspår

6 februari - 31 mars, Karlshamn

FOTOUTSTÄLLNING!
- I missionärernas fotspår-
6/2 - 31/3

VERNISSAGE TISDAG 6/2 18-20
Relaxacafe, varvsgatan 10, Karlshamn

Hjärtligt Välkommen!

en liten ovanlig utställning

4 mars - 27 mars, Trelleborg

Två amatörfotografers utställning, Christina Ekholm samt Lars Andersson. Bilder från Skåne med fokus på natur.ABF Garvaregårdens utställningslokal i Trelleborg.

"Coldwater surfing" Fotograf Daniel Månsson

22 februari - 10 april, Holländargatan 29 Stockholm

Coldwater surfing

Sverige. En plats långt ifrån perfekta vågor, varma stränder och omständigheter. Men surfing är en livsstil. Och de kanske mest hängivna hittar vi i ett tregradigt vatten iklädda tjocka våtdräkter. För det är här, i Sverige, där jakten på vågorna sker som mest intensivt. Året runt. Oavsett snö, kyla eller storm. Efter att ha surfat några utav de mest exotiska och i mångas ögon de mest perfekta vågorna i världen, och därefter komma till Sverige och se hängivenheten bland surfare på hemmaplan, kom idén hos fotografen Daniel Månsson att fånga kulturen, stämningen och människorna i en utställning om surfing i Sverige.

Färgbildsalong Dalarna 2007

3 mars - 16 mars, Avesta bibliotek

Fotoklubbar och fotogrupper i Dalarna ställer ut 60-talet bilder.
Salongen är uttagen och bedömd av en jury.
Vernissage 3 mars kl. 10.30

Nio bilder

24 februari - 21 mars, Grandpa Södermannag. 21 Stockholm

En miniutställning om rikedom och isolation på Grandpa Södermannag. 21 i Stockholm.

Sept_ember i stapelbäddsparken i Malmö

3 mars - 1 april, Stapelbäddsparken (vid Malmö Mässan) i Malmö

Som en del i arrangemanget fotografi i fokus har åtta fotografer samlat sina krafter och ställer ut tillsammans i stapelbädden i västra hamnen i Malmö med start den 3 mars.

Vår bildgrupp heter Sept_ember (sju människor betyder det om man pratar både franska och ungerska) och består av Andreas Nilsson, Eva Rosth, Anne-Grethe Holt, Bengt Persson, Johan Arnman, Lukas Korogiannos och Fredrik Linander. Vår åttonde deltagare som tillkom senare än vårt namn, är Merja Diaz.

Vi bjuder på en alldeles fantastisk blandning om man frågar mig,
Kickboxning i Sjöbo blandas med gummitryck (det vackraste av
ädelförfaranden), finstämnd minimalism, kaos, skrot, rädslor och intima
porträtt.

Detta bjuds i en av malmös mest spännande lokaler..

Lördagen den 3 mars klockan 13 - 18 är ni hjärtligt välkomna på vernissage!

övriga öppettider är Lör, Sön 13-18 och Ons 16-20. Utställningen pågår
till och med 1 april.

vänliga hälsningar,

Bildgruppen Sept_ember
(genom fredrik linander)

Djur och Natur, Lomma Bibliotek

3 mars - 25 mars, Lomma Bibliotek

Fotoklubben Objektivet
Utställning av medlemmarnas foto med tema
"Djur och Natur"
Öppet när biblioteket är öppet.

Vernissage 10 mars kl 11.30 i samband med Kulturveckan

Välkomna

Fotoveckorna i Borlänge

5 mars - 22 mars, Framtidsmuséet, Borlänge

Fotoklubbar och fotoutbildningar ställer ut bilder med temat "Toner". Utställningen invigdes av Clas Yngström.


Artikel i DalaDemokraten

Lennart Nilssons värld

24 februari - 6 maj, Borås Konstmuseum

Fotoutställningen av mästerfotografen Lennart Nilsson spänner över sex decennier och är en spännande bildresa med en av världens mest berömda fotografer. Med på utställningen finns hans klassiska vetenskapliga fotografier av "livet före födseln" som bland annat visats i boken Ett barn blir till. Den har sålts i 50 miljoner exemplar över hela världen. Men utställningen inrymmer också hans svartvita reportage om Frälsningsarmén och oförglömliga porträtt av personligheter som Ingrid Bergman, Henri Matisse och Louis Armstrong. Lennart Nilsson har dessutom varit hovfotograf till tre generationer svenska kungar, som han närgånget porträtterat.

Helvetete en djävulsk berättelse - Hans M Karlsson och Thron Ullberg

18 februari - 22 augusti, Värmlands museum, Karlstad

Existerar helvetet över huvud taget? Hur ser det ut och vem finns där? Värmlands Museums stora satsning 2007 "Helvetet - en djävulsk berättelse" innehåller också en fotoutställning på temat helvetet, med fotografier av Thron Ullberg och Hans M Karlsson.

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar