Annons
Tipsa oss om evenemang!

Söktext
Region
DatumPå plats i världen - DNs fotoredaktion

14 juli - 25 augusti, Konserthuset, Stockholm

Dagens Nyheters fotoredaktion med en utställning direkt ur nyhetsflödet på Konserthuset.

Årets bild

14 juli - 25 augusti, Konserthuset, Stockholm

Kulturhuset visar vinnarna i Årets bild, tävlingen om Sveriges bästa pressbilder, i 14 olika kategorier.

Kungliga Filharmonikerna - Jan-Olav Wedin

14 juli - 25 augusti, Konserthuset, Stockholm

Följ Kungliga Filharmonikerna under repetition och konsert i Jan-Olav Wedins bilder. Kom in bakom kulisserna till kärnan i Konserthusets livliga och mångfacetterade verksamhet.

Den sista utställningen. 14 fotografer

8 juli - 25 augusti, Galleri&Krukmakeri, Östratorp

En samutställning med 14 fotografer: Per Drejare, Ralph Nykvist, Andreas Rothstein, Håkan Elofsson, Monika Norrby, Hanna Jeppsson, Mattias Ahlm, Lars Grönwall, Torbjörn Helgesson, Gerry Johansson, Thomas Wågström, Johan Bävman, Peder Björkegren och Harald Helgesson

Hard Rain - Mark Edwards

20 juni - 15 oktober, Världskultursmuseet, Göteborg

En fotoutställning utomhus om klimatförändringar och effekter på människor och miljö. Utifrån Bob Dylans sångtext A Hard Rain´s A Gonna Fall skildrar den världsberömde dokumentärfotografen Mark Edwards/Still Pictures tillståndet i en värld som snabbt förändras.

Franska kort - Helena Bergengren

21 juli - 31 augusti, Hemse Matsal, Hemse

Frilansfotografen Helena Bergengren visar utställningen ”Franska kort” i baren på en nyöppnad restaurang i Hemse, Gotland. Utställningen består av fotografier från Paris och Normandie från mitten av 80-talet.

Med våra ögon - Malin Bjärnlid och Mats Axel

11 augusti - 13 september, Neva Books, Rimforsa

Neva Books i Rimforsa visar Malin Bjärnlids och Mats Axels konstnärliga naturfotografier i utställningen 'Med våra ögon'.

Parasömn - Katarina Wos

5 augusti - 8 september, Restaurang Eyubi, Stockholm

Katarina Wos visar utställningen Parasömn på Restaurang Eyubi i Stockholm

BLAND BLOMMOR OCH BIN – en hyllning till Linné

17 augusti - 2 september, Galleri London, Uppsala

Fotograferna Towe Wiiand, Hans Odöö och Jan Bengtsson ställer ut på Galleri London där en naturfotograf, en globetrotter och en reklamfotograf ger sina personliga tolkningar av Linnés arv.

Norrländska Utställningsgruppen

18 augusti - 16 september, Varbergs konsthall, Varberg

Hur kan man förstå den specifika platsen eller upplevelsen i ett större sammanhang? Vad kan hända i mötet mellan det personliga förhållningssättet och den stora klichén? Med dessa frågor och fotografiet som utgångspunkt tar Norrländska utställningsgruppen dig med på en resa till Norrland. Medverkande: Ellinor Algin, Thomas Bergh, Petter Engman, Erika Hedman, Johan Markusson, Karl Normark och Johannes Samuelsson.

I närbild - Edward Lucie-Smith

3 augusti - 2 september, Galleri Kontrast, Stockholm

Brittiska Edward Lucie-Smith (f 1933, Kingston, Jamaica) är en internationellt känd konsthistoriker, kritiker och poet. Under de senaste tio åren har han även blivit känd som fotograf och haft utställningar runt om i världen. I augusti 2007 visas Lucie-Smiths fotografier på Galleri Kontrast i Stockholm.

Vad är kön? - Linda Forsell

4 augusti - 2 september, Galleri Kontrast, Stockholm

Vad är en man, en kvinna och varför bryr vi oss så mycket om det? Fotografen Linda Forsells utställning vänder upp och ned på begreppen, inte bara när det gäller könsroller.

Fotografier - LarsErik Tobiasson

18 augusti - 3 september, Galleri Orsak, Orsa

Man passerar genom livet, och ser på världen. Har man en liten kamera i fickan får man ibland lust att ta ett kort. Till skillnad från många bilder jag tagit genom åren som journalistisk fotograf (där det ofta är lätt att bli alltför tydligt illustrerande) är bilderna i denna utställning tagna utan avsikt att berätta nåt särskilt, de är mer ett försök att tydliggöra och minnas vad jag såg – antingen det är människor på bilderna eller landskap som flimrar förbi.

Marguerite Duras genom Hèléne Bramberger

18 augusti - 18 oktober, Restaurang Djurgårdsbrunn, Stockholm

Hélène Bamberger har fotograferat Marguerite Duras under de somrar de tillbringade tillsammans i Trouville mellan åren 1980 och 1994. Dessa fotografier berättar för oss om Duras, hennes platser, hennes arbete, rummet, den Normandiska himlen, Yann Andréa.

Anteckningar i ord och bild - Pelle Hybbinette

18 augusti - 28 september, Galleri Mazarin, Söderhamn

Utställningen "Anteckningar i ord och bild från foto Biennalen i Panevezys, Litauen" med underrubriken "Hur ska man som fotograf utvecklas och finna motiv utöver det egna seendet och medvetandet?" av Pelle Hybbinette visas på Galleri Mazarin i Söderhamn.

Bengt Wanselius

6 augusti - 2 september, FotoGalleriet, Visby

Bengt Wanselius har som Ingmar Bergmans särskilde bildmakare fotograferat 24 Bergmanuppsättningar och tv-dramer. Fotogalleriet visare en svit blder från Bergmans tv-drama Bildmakarna. Wanselius tar betraktaren bakom kulisserna och visar både skådespelare och Bergman själv in action.
ANNONS