Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 299 kr per år

Annons
Tipsa oss om evenemang!

Söktext
Region
Datum
Franska kort - Helena Bergengren

21 juli - 31 augusti, Hemse Matsal, Hemse

Frilansfotografen Helena Bergengren visar utställningen ”Franska kort” i baren på en nyöppnad restaurang i Hemse, Gotland. Utställningen består av fotografier från Paris och Normandie från mitten av 80-talet.

Med våra ögon - Malin Bjärnlid och Mats Axel

11 augusti - 13 september, Neva Books, Rimforsa

Neva Books i Rimforsa visar Malin Bjärnlids och Mats Axels konstnärliga naturfotografier i utställningen 'Med våra ögon'.

Parasömn - Katarina Wos

5 augusti - 8 september, Restaurang Eyubi, Stockholm

Katarina Wos visar utställningen Parasömn på Restaurang Eyubi i Stockholm

BLAND BLOMMOR OCH BIN – en hyllning till Linné

17 augusti - 2 september, Galleri London, Uppsala

Fotograferna Towe Wiiand, Hans Odöö och Jan Bengtsson ställer ut på Galleri London där en naturfotograf, en globetrotter och en reklamfotograf ger sina personliga tolkningar av Linnés arv.

Norrländska Utställningsgruppen

18 augusti - 16 september, Varbergs konsthall, Varberg

Hur kan man förstå den specifika platsen eller upplevelsen i ett större sammanhang? Vad kan hända i mötet mellan det personliga förhållningssättet och den stora klichén? Med dessa frågor och fotografiet som utgångspunkt tar Norrländska utställningsgruppen dig med på en resa till Norrland. Medverkande: Ellinor Algin, Thomas Bergh, Petter Engman, Erika Hedman, Johan Markusson, Karl Normark och Johannes Samuelsson.

I närbild - Edward Lucie-Smith

3 augusti - 2 september, Galleri Kontrast, Stockholm

Brittiska Edward Lucie-Smith (f 1933, Kingston, Jamaica) är en internationellt känd konsthistoriker, kritiker och poet. Under de senaste tio åren har han även blivit känd som fotograf och haft utställningar runt om i världen. I augusti 2007 visas Lucie-Smiths fotografier på Galleri Kontrast i Stockholm.

Vad är kön? - Linda Forsell

4 augusti - 2 september, Galleri Kontrast, Stockholm

Vad är en man, en kvinna och varför bryr vi oss så mycket om det? Fotografen Linda Forsells utställning vänder upp och ned på begreppen, inte bara när det gäller könsroller.

Med ögon känsliga för grönt

23 augusti - 30 augusti, Adesso Gallery, Stockholm

Var går gränsen mellan fotografen och personen som blir fotograferad? Är kameran ett vapen, ett skydd eller ett medel som kan användas till att förstå den andra? Följ med sex unga fotografer på en utforskande resa mellan fantasi och verklighet.

Medverkande fotografer: Erika Svensson, Emilia Bergmark Jiminéz, Carola Grahn, Casia Bromberg, Ida Borg och Ina Devik

Fotografier - LarsErik Tobiasson

18 augusti - 3 september, Galleri Orsak, Orsa

Man passerar genom livet, och ser på världen. Har man en liten kamera i fickan får man ibland lust att ta ett kort. Till skillnad från många bilder jag tagit genom åren som journalistisk fotograf (där det ofta är lätt att bli alltför tydligt illustrerande) är bilderna i denna utställning tagna utan avsikt att berätta nåt särskilt, de är mer ett försök att tydliggöra och minnas vad jag såg – antingen det är människor på bilderna eller landskap som flimrar förbi.

Marguerite Duras genom Hèléne Bramberger

18 augusti - 18 oktober, Restaurang Djurgårdsbrunn, Stockholm

Hélène Bamberger har fotograferat Marguerite Duras under de somrar de tillbringade tillsammans i Trouville mellan åren 1980 och 1994. Dessa fotografier berättar för oss om Duras, hennes platser, hennes arbete, rummet, den Normandiska himlen, Yann Andréa.

Anteckningar i ord och bild - Pelle Hybbinette

18 augusti - 28 september, Galleri Mazarin, Söderhamn

Utställningen "Anteckningar i ord och bild från foto Biennalen i Panevezys, Litauen" med underrubriken "Hur ska man som fotograf utvecklas och finna motiv utöver det egna seendet och medvetandet?" av Pelle Hybbinette visas på Galleri Mazarin i Söderhamn.

Bengt Wanselius

6 augusti - 2 september, FotoGalleriet, Visby

Bengt Wanselius har som Ingmar Bergmans särskilde bildmakare fotograferat 24 Bergmanuppsättningar och tv-dramer. Fotogalleriet visare en svit blder från Bergmans tv-drama Bildmakarna. Wanselius tar betraktaren bakom kulisserna och visar både skådespelare och Bergman själv in action.
ANNONS