Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 299 kr per år

Annons
Tipsa oss om evenemang!

Söktext
Region
Datum1 2 Nästa 

100 % Malmö - Malmö för 100 år sedan

17 juni - 14 oktober, Malmö Museer, Malmö

”100 % Malmö” visar bilder av Malmö runt sekelskiftet 1900, dess människor, liv och arbete.

Fotografier 1971–2000 - Martin Parr

1 september - 6 januari, Kulturhuset, Stockholm

Martin Parr skildrar det globala samhällets vardag fylld av konsumtion, reklam, turism och överflöd. Han väljer ämnen och företeelser vi känner igen från reklamvärlden men vrider på bildspråket så att det uppstår motsättningar mellan motivet och fotografiets glansiga, färgstarka bildyta.

Self.Life.Death - Nobuyoshi Araki

29 september - 27 januari, Kulturhuset, Stockholm

Utställningens nära 4000 bilder ger en omfattande inblick i Arakis 40-åriga karriär och de teman som återkommer i hans arbete. Här finns många av de mest betydelsefulla verken, från tidigt 1960-tal till idag, varav vissa är särskilt framtagna för utställningen.

Herbarium - Vibeke Mathiesen

2 juni - 14 oktober, Norrköpings stadsmuseum, Norrköping

Vibeke Mathiesens projektet för ”Herbarium” (av latin herba, ört). Ett namn inspirerat av tidigare generationers hemuppgift under sommarlovet: samla in, torka, pressa och klassificera svenska växter. En del av dem finns inte kvar idag eller är väldigt sällsynta. Växterna är plockade i Malexander, Linköping och Ljungby under våren/sommaren 2005 och 2006.

Dansmaskens berättelse - Erika Rodin och Tony Sandin

1 april - 31 december, Etnografiska museet, Stockholm

Som en del av etnografiska museets stora utställning om dansaren och koreografen Birgit Åkessons afrikanska dansmasker visas fotograferna Erika Rodin och Tony Sandins upptäcksresa in i maskerna.

Stockholmsbilder - Hans Ekestang

20 april - 28 februari, Spårvägsmuseet, Stockholm

Hans Ekestang har sedan mitten av 1970-talet arbetat som fotograf åt SL. Han har fångat hur länet och trafiken förändrats under 30 år. Utställningen visar bredden på Hans Ekestangs arbete. Ofta står resenären/människan i fokus.

En glimt av paradiset - Prins Carl Philip

30 maj - 15 oktober, Museum Gustavianum, Uppsala

Museum Gustavianum firar Linnés 300-årsjubileum med utställningen "En glimt av paradiset. Prins Carl Philip tolkar Botaniska trädgården i Uppsala". Prins Carl Philip gör ett fotografiskt porträtt av Botaniska trädgården där arvet efter Carl von Linné än i dag spirar. Hans ciceron är världsfotografen och Uppsalabon Mattias Klum.

ABF fotoklubb 30 år

4 oktober - 21 oktober, Bohuslänsmuseum, Uddevalla

ABF fotoklubb firar 30 års jubileum. I samband med jubileet görs en fotodokumentation. Den 1 juni 2007 går fotoklubbens medlemmar ut i Uddevalla och fotograferar människor och platser. Några av bilderna visas på museet i en utställning som även berättar om fotoklubbens arbete under 30 år.

Esko Männikkö

1 september - 4 november, Millesgården, Lidingö

Den finländska konstnären Esko Männikkö tar sig gärna till periferin. Spänningen mellan marginalen och maktens centrum finns närvarande i hans bilder som är en säregen balansgång mellan social känslighet, iakttagelseförmåga, distans och politisk undertext.

Hard Rain - Mark Edwards

15 september - 20 januari, Borggården Malmö slott, Malmö

En fotoutställning utomhus om klimatförändringar och effekter på människor och miljö. Utifrån Bob Dylans sångtext A Hard Rain´s A Gonna Fall skildrar den världsberömde dokumentärfotografen Mark Edwards/Still Pictures tillståndet i en värld som snabbt förändras.

Hard Rain - Mark Edwards

20 juni - 15 oktober, Världskultursmuseet, Göteborg

En fotoutställning utomhus om klimatförändringar och effekter på människor och miljö. Utifrån Bob Dylans sångtext A Hard Rain´s A Gonna Fall skildrar den världsberömde dokumentärfotografen Mark Edwards/Still Pictures tillståndet i en värld som snabbt förändras.

The Dark Planet - Helena Blomqvist

15 september - 2 december, Kulturhuset, Stockholm

Kvinnor, djur och märkliga miljöer utgör grunden i The Dark Planet. Fotografen Helena Blomqvist arbetar intuitivt, fångar upp stämningar och skapar sorgsamma historier.

A History Of Sex - Andres Serrano

24 september - 30 december, Kulturen, Lund

Den internationellt kände fotografen och bildkonstnären Andres Serrano ställer ut sin bildsvit A History of Sex på Kulturen i höst. Sviten består av 14 porträtt av människor som utför olika sexuella handlingar.

Fantastiska Flora, en doft av Linné - Johan Schmitz

6 oktober - 5 november, Videum, Växjö

Johan Schmitz ställer ut bilder ur vårens och sommarens fotoprojekt inspirerat av Carl von Linné.

Livet – med tiden - Elisabeth Ohlson Wallin

2 september - 7 oktober, Västergötlands museum, Skara

Elisabeth Ohlson Wallins nya utställning är en hyllning till de äldre och den livserfarenhet som åren ger. Med sina bilder av den åldrade människan, sammansatt med bilder från deras yngre dagar, skapar hon en exceptionell känsla för tid och människans olika stadier i livet.

Stenarna Lever - Stina Deurell

1 oktober - 31 oktober, Lunds domkyrka, Lund

Väder och vind har skapat uttrycksfulla bilder i kyrkans fasad av sandsten. Stina Deurell har gjort utsnitt med kameran och sedan i datorn lyft fram och förstärkt kontrast och färger.

BYN-RETUR - Arne Gustafsson

9 september - 18 november, Arbetets museum, Norrköping

Efter trettio år har fotograf Arne Gustafsson återvänt till byarna i Bäckaby och Ramkvilla socknar, Småland, där han dokumenterade människor och deras miljöer på 1970-talet. De äldre bilderna i svartvitt hänger sida vid sida med nytagna bilder i färg från 2005-2007. Tidens gång blir påtaglig i bilderna som både visar förändring och stillastående.

Familjen - STEFAN BLADH

5 oktober - 21 oktober, Galleri London, Uppsala

Under fem år har Stefan Bladh skildrat en turkisk nomadfamilj. Mamma Ayse och pappa Hüssein med sina tio barn lever ett kringflackande liv och flyttar till nya platser i landet beroende på säsong. Deras situation är i många avseenden problematisk, både ekonomiskt och socialt. Allt de äger är sina kläder, några kastruller och mattor att sova på. Trots deras utsatta situation finns ofta en stark glädje och sammanhållning, en nödvändighet för existens.

SEBASTIAN - Anna von Brömssen

31 augusti - 4 november, Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Frilansfotografen Anna von Brömssen och journalisten Marie Branner följde Sebastian under den sista tiden av hans liv. De starka bilderna vittnar om skilda känsloyttringar, om lycka och lidande, glädje och sorg, hopp och förtvivlan. För Anna von Brömssens del innebar fotoreportaget också att hon välkomnades in i en familj som delade med sig av det svåraste man kan gå igenom, att förlora ett barn.

Marguerite Duras genom Hèléne Bramberger

18 augusti - 18 oktober, Restaurang Djurgårdsbrunn, Stockholm

Hélène Bamberger har fotograferat Marguerite Duras under de somrar de tillbringade tillsammans i Trouville mellan åren 1980 och 1994. Dessa fotografier berättar för oss om Duras, hennes platser, hennes arbete, rummet, den Normandiska himlen, Yann Andréa.

Sandwichflickor - Britt Rehnfeldt

29 september - 26 oktober, Galleri Mazarin, Söderhamn

Galleri Mazarin visar Britt Rehnfeldts utställning 'Sandwichflickor'

Fotografier 1985-2005 - Gregory Crewdson

1 september - 28 oktober, Hasselblad Center, Göteborg

Hasselblad Center presenterar en av de mest kända samtida konstfotograferna – Gregory Crewdson. Utställningen ger en omfattande överblick över denne amerikanske fotografs otroligt vackra men samtidigt lite oroväckande bilder.

Vinter/Hem - Lars Tunbjörk

1 september - 9 december, Moderna Museet, Stockholm

Vinter visar ett Sverige som förefaller så bekant men ändå är främmande. Pubar, ödsliga bostadsområden och stormarknader; platser som ser ut på samma sätt oavsett var i landet vi befinner oss. Den smutsiga snön och det artificiella inomhusljuset skapar stämningar av isolation, men också av tillfällig gemenskap och humor.

Surte Fotoklubb visar bilder

3 september - 31 oktober, Scandinavien Photo, Göteborg

Under två månader, september och oktober, visar Surte Fotoklubb bilder på Scandinavien Photo i Mölndal, Göteborg.

Felix Gerlach och Mårten Lange

5 oktober - 14 oktober, Stapelbädden, Malmö

Fotograferna Felix Gerlach och Mårten Lange ställe ut tillsammans i Stapelbädden. De har i sina verk på olika sätt gestaltat teknologi, industri och en framtidsvärld som finns här och nu. I en utställning erbjuds vi två arbeten som både förenas och skiljer sig åt i sin futuristiska vision.

Jordens berg - Claes Grundsten

15 september - 9 mars, Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm

Claes Grundsten är flerfaldigt prisbelönt naturfotograf samt författare och populär föredragshållare. I "Jordens berg" förmedlar han via fotografier av mytomspunna toppar och bergsmassiv, den skönhet och dramatik som finns i naturfotografiet.

Slaget Noll - Thomas Wågström

15 september - 11 oktober, FotoGalleriet, Visby

Thomas Wågström ställer ut sin utställning 'Slaget Noll' på FotoGalleriet i Visby.

Touch me - Viveca Ohlsson

2 september - 28 oktober, Kulturen, Lund

2007 års utställningstema på Kulturen är Sexuellt. Ett ämne som sällan lämnar någon oberörd. Fotograf Viveca Ohlsson har tagit många bilder på temat under året. I Touch Me visar hon flera av dem.

Möllan - Mika Korhonen

8 september - 7 oktober, fotogalleriet [format], Malmö

En fotoutställning av Mika Korhonen som genom sin kamera skildrat Sveriges mest fantastiska stadsdel – det unika Möllevången i Malmö. Denne finske stockholmare har under tre års tid nyfiket snokat runt i hem, och på gator och torg i stadsdelen för att fånga dess karaktär. Dokumentationen är den största som hittills gjorts.

Hellen van Meene

7 september - 28 november, Fotografins hus, Stockholm

Under de senaste sju åren har Hellen van Meene skapat intima porträtt av unga. Det introspektiva skimmer som omger modellerna ger en antydan
om ögonblick av förtroende ur deras liv.

Tillsammans - elevutställning från Fotoskolan i Stockholm

3 september - 31 oktober, Fotoskolan i Stockholm

Fotoskolan i Stockholms yrkeslinje med inriktning fotografi och digital bildbehandling presenterar utställningen "Tillsammans".

Bergmans landskap - Markus Marcetic

8 september - 31 oktober, Galleri Kontrast, Stockholm

Med Bergmans ord och filmer reste Markus Marcetic runt på Fårö och fotograferade. Vi får se svartvita bilder som fångar den steniga och kala, men mycket vackra miljön som är så speciell för Fårö. Och den har ibland fått vara en metafor för Bergmans karaktärers emotionella status. Tidlösheten infinner sig - precis som på Fårö.

50 år bakom kameran - Bertil Ludvigsson

2 oktober - 5 december, Värmlands museum, Karlstad

Bertil Ludvigsson var fotograf på Värmlands Museum under femton år fram till sin pensionering 2001. I den här utställningen visar han bilder från det senaste årets arbete.

Nathalia Edenmont

15 september - 4 november, Kristinehamns konstmuseum, Kristinehamn

Nathalia Edenmont kontroversiella bilder visas på Kristinehamns konstmuseum. I bilderna kombinerar hon blommor, insikter och delar av djur med prydnadsföremål och modeaccossoarer arrangangerade mot en monokrom bakgrund.

Fotomöte i La Paz - Fotoencuentro 2007

21 september - 12 oktober, La Paz, Bolivia

Har ni vägarna förbi La Paz, Bolivia så är stan full av fotografi under ett par veckors tid när ett internationellt "fotomöte" med svenskt deltagande genom frilansfotografen Tomas Ahlberg pågår. 57 utställningar med mer än 100 fotografer som ställer ut i runda slängar 2000 fotografier runt om på stadens museer och gallerier.

Robert Capa - bilder av krig och fred

27 september - 6 januari, Nobelmuseet, Stockholm

Under åren 1932 till 1954 tog Robert Capa de bilder som gjort honom legendarisk som krigsfotograf. Många av dessa är fotografier från fronten, men även om han är mest känd för sina bilder från det spanska inbördeskriget och landstigningen i Normandie finns också en annan sida av hans krigsdokumentation – den som visar lidandet bland de civila.

Fotobaserad konstutställning - Rolf I B Johansson

6 oktober - 7 oktober, Rådhussalen, Öregrund

Fotobaserade konstutställning på canvasduk av Rolf I B Johansson
i Rådhussalen, Öregrund, Lörd-sönd. den 6-7 oktober kl. 11-16.
Hjärtligt välkomna att titta in.

Jag vill inte veta,jag vill tro - Tobias Jansson

7 oktober - 31 oktober, Uppsala Fotografiska Sällskap, Uppsala

Tobias Jansson ställer ut naturbilder på Uppsala Fotografiska sällskap i Uppsala

"por las calles va Rebeca" - Andreas Vesterlund

6 oktober - 14 oktober, galleri Monitor, Göteborg

Galleri Moniton, Högskolan för fotografi visar Andreas Vesterlunds utställning 'por la calles va Rebeca'

Skarpnäck och alla våra hundar - Eva Wernlid

7 oktober - 31 oktober, Skarpnäcks kulturhus, Stockholm

En fotoutställning med 25 bilder på hundar med dess ägare i Skarpnäck år 2007. Utställningen varar från och med den 6 till den 31 oktober 2007, Skarpnäcks kulturhus, T-banestation Skarpnäck

Caravan - Rikard Laving

5 oktober - 28 oktober, Galleri Jonas Kleerup, Stockholm

Fotografen Rikard Laving har skildrat Flatens camping söder om Stockholm. En naturskön plats vid sjön med samma namn, som i dag blivit en plats där hemlösa och andra överblivna existenser samlats i sina husvagnar. Det här är vad han såg. Det här vad han vill att ni ska se.

Storformatsbilder 8x10" - Vladislav Krédl

29 september - 25 oktober, Fotokompaniet, Göteborg

Vladislav Krédl visar storformatsbilder på Fotokompaniet i Göteborg

Sune Jonsson möter Walker Evans

30 september - 18 november, Landskrona museum, Landskrona

Välkommen till leråkrar, flugpapper och väderbitna bönder! Möt två dokumentärfotografer som gjort sig kända genom att skildra livet i bondesamhällen och en livsstil som idag mest är bortbleknande minnen.

En bild av ...medverkande bl a Pieter ten Hoopen, Elin Berge, m fl

25 september - 13 oktober, AP Fastigheter, Stockholm

Fotografgruppen Moment skildrar livet bakom fasaderna i de tre områden som AP Fastigheter utvecklar i Stockholm. Bilderna visas i utställningslokalen på Regeringsgatan 10, Stockholm.

Öknens skördar - Yucki Goeldlin.

19 september - 21 oktober, Medelhavsmuseet, Stockholm

Saharas ”blå” nomader, tuaregerna, som lever i de norra delarna av öknen skildras i den här fotoutställningen av det schweiziska paret Yucki och Michel Goeldlin. De har levt med Tuaregerna och dokumenterat deras fascinerande uråldriga kultur som bevarats i över 5000 år men som idag hotas allt mer av miljöförstöringar och oljeutvinning. Titeln Öknens skördar syftar på livet i öknen och de utmaningar Tuaregerna ställs inför.

"En mission efter kriget - svensk polis i Kosovo" - Roger Turesson

28 september - 29 december, Polismuseet, Stockholm

Roger Turesson, en erfaren press- och dokumentärfotograf, har dokumenterat svenska polisens utlandsmission i Kosovo och själv skrivit texter till fotografierna.

Harajuku - Magnus Werner

8 september - 8 oktober, Restaurant Eyubi, Stockholm

Magnus Werner dokumentation av ungdomskulturen i stadsdelen Harajuku, Tokyo visas på Restaurant Eyubi

Suite Automnale - Francoise Gillet

4 oktober - 21 oktober, Rosendals Trädgård, Stockholm

En utställning med Francois Gillets vackra växtfotografier av "sommarens sköna förfall", i stora växthuset på Rosendal.

Stockholm 1957 - Pressbilder från Svenska Dagbladet

5 oktober - 2 mars, Stockholms stadsmuseum, Stockholm

1957 slår rock’n’rollen igenom bland Stockholms tonåringar. Tommy Steele kommer hit och hysterin är fullkomlig. TV-apparaten gör sitt intåg i hemmen och Ingo boxas på Johanneshov. Bilförsäljningen slår rekord och lapplisor blir ett nytt inslag på stans gator. På plats finns självklart Svenska Dagbladets pressfotografer.

Svartvitt på Sturehof

10 september - 1 december, Restaurang Sturehof, Stockholm

Restaurang Sturehof visar fotografier av Denise Grünstein, Gerry Johansson, Tuija Lindström, Maria Miesenberger, Gunnar Smoliansky, Christer Strömholm
1 2 Nästa 
ANNONS