Tipsa oss om evenemang!

Söktext
Region
Datum
Människohandel. 4 Fotografer vidgar perspektiven.

24 maj - 11 november, Värmlands Museum, Karlstad

Dokumentärfotografi är en av Värmlands Museums satsningar. Den 24 maj - 28 september inviger vi en fotografisk berättelse om människohandel i vår tid: människor som på något sätt utnyttjas av andra människor för ekonomisk vinning. Fyra fotografer breddar begreppet människohandel

MIG FINNER INGEN Fotograf Arne Gustafsson

13 september - 9 november, Jönköpings läns Museum

Arne Gustafssons poetiska bilder handlar om att söka sig själv och att vara den man är. "Mig Finner Ingen" finns också utgiven som bok med text av Goy Persson.

Displacement / Kortedala

3 november - 29 november, Kortedala Bibliotket

Hanna Eliasson & Karl Larsson visar sina fotografier på hur Kortedala ser ut.

Displacement / Kyrkbyn

3 november - 27 november, Kyrkbyns bibliotek

Hanna Eliasson & Karl Larsson ger sin version av Kyrkbyn, vi har med våra kameror dokumenterat kyrkbyn och visar här resultatet.

Av Värnamo för Värnamo (Karl Larsson visar bilder)

30 oktober - 8 november, Gummifabriken, Värnamo

Jag har under tre dagar undersökt och dokumenterat Värnamo, under tre dygn tog jag 5318 bilder vilka tillsammans bildar min bild av Värnamo, som kommer att presenteras på ett Karl Larsson´skt sätt, väl mött.

Bakom ryggen finns ett avsked

2 november - 23 november, Galleri M, Eslöv


Fashion & Style med Terry O'Neill

7 oktober - 14 november, Hotel Diplomat Stockholm

Tres Hombres Art presenterar utställningen Fashion & Style med fotografen Terry O´Neill på Hotel Diplomat. Här ges möjlighet att göra sig bekant med flera bilder som aldrig tidigare visats i Stockholm.

StreetPeople, gatufoto av Daniel Eliasson

4 oktober - 28 november, Scandinavian Photo, Göteborg

Det har länge varit Daniel Eliassons stora passion att med kamerans hjälp fånga det perfekta ögonblicket. Under oktober månad kan du uppleva hans bästa bilder från bland annat Göteborg, London och Berlin.

Tom Holmlund - Missing my chemicals

8 november - 16 november, Form & Färgverkstaden Eskilstuna Bruksgatan 6 "Galleriet"

Scandinavian Photo 4K Gallery i Malmö: Tom Svensson

6 oktober - 25 november, Scandinavian Photo, Malmö

Vi har äran att presentera Scandinavian Photo 4K Gallery.

Varmt välkommen till oss och inspirera, beskåda hela tre bildutställningar och lyssna till Fotograf Tom Svensson via en filminspelad presentation.

Silent world, Elinleticia Högabo

18 oktober - 9 november, Galleri Närbild, Lund

Elinleticia håller sin första singelutställning i Sverige efter att flertalet gånger ha ställt ut i samlingsutställningar i Milano under Italienska Vogues regi.
Utställningen innehåller tolv bilder som samtliga gestaltar världen under vatten, med de mytiska Rusalkivarelserna.

My Hunch av Monika Mcdonald

23 oktober - 30 november, Galleri RALF, Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm

”MY HUNCH” av Monika Macdonald. Vernissage 2014-10-23 - 2014-11-30

TILL SJÖSS

12 oktober - 9 november, MEKEN Smedjebacken

Stefan F. Lindbergs fotografier som visas i utställningen Till sjöss är tagna under del två av projektet om den svenska sjöfarten. Resultatet blev boken Sjömän II som kom ut förra året.

Skaka men int teisa, Jan Björk

4 november - 28 november, Karleby stadsbibliotek / Finland

Varelser, filurer.
Barfota.
Skogens väsen.

Finns de?
Visst!

Man måste öppna sina sinnen,
ta sig tid för att se.


Jan Björk vill visa
den österbottniska naturen
på ett mera personligt sätt.
Upplevelserna...


www.janbjork.com

"Girl From The North Country" - av Linda Nybom

7 november - 30 november, Galleri Axel, Södermannagatan 16, Stockholm

Vernissage 7 november kl 17-21

.. och fragment, Nadja Itkes

31 oktober - 10 november, SANDENG GALLERY; Göteborg

Analog svart-vitt fotografi, konceptuellt, realistisk och fiktiv

Människans ansikte, Ivar Sviestins

6 november - 11 december, Bergagalleriet, Björnstigen 137 Solna, T-bana Bergshamra


Community Transit

12 maj - 29 maj, Galleri CFF - Centrum för fotografi, Stockholm

Gruppen Amœba, som består av Vendela Grundell, Hans Malm och Serinyà, började arbeta tillsammans efter att ha ingått i samma utställning. En gemensam ambition de hade var att undersöka förhållandet till rummet: vad är ett rum, vad gör det med oss och vad kan vi göra annorlunda där? I Community Transit har var och en av de tre konstnärerna utgått från eget fotomaterial som lagts i en gemensam pott. Därefter har deras arbeten fått utvecklas till ett nytt fristående verk. De söker på detta sätt korsbefruktningar istället för avgränsningar mellan sina arbetssätt och undersöker var den egna autonomin slutar och gruppens börjar. Fram träder ett gemensamt tema: resande. Vad är en resa? Förändringar, passager, skiften. Vad innebär det att resa? Att välja riktning, sätta i rörelse, bryta en befintlig struktur – skapa ett nytt rum. I Community Transit skapas en unik topografi då de tre konstnärernas individuella kartor läggs på varandra.

Konstnärligt arbete kan vara väldigt ensamt. Det innebär många gånger att vara ensam med sin kreativa process, med sina etiska och estetiska överväganden och med sin ambition att gestalta. Vissa delar i det kreativa arbetet kanske inte kan delas med andra, vissa kan med fördel göra det. I ett sammanhang där möjlighet finns till både kritik och stöd kan en komplicerad process utvecklas och få vingar. Hur ser då förutsättningarna ut? Vilka är svårigheterna och blir summan av delarna alltid större än helheten?

I stora galleriet visas parallellt utställningen A Long Expected Party med Viktor Fordell, Lisa Grip och Erik Viklund.

Vernissage torsdag den 12 maj, kl: 17-20 på galleri CFF, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm. Utställningarna pågår t o m söndag 29 maj. Öppettider: ons-fre, kl: 12-18, lör-sön, kl: 12-16. Fri entré. CFF stöds av Kulturrådet och Kulturförvaltningen Sthlm stad.

A Long Expected Party

12 maj - 29 maj, Galleri CFF - Centrum för fotografi, Stockholm

Medverkande: Viktor Fordell, Lisa Grip och Erik Viklund.

De tre konstnärerna började arbeta gemensamt då de möttes på en förberedande konstskola år 2010. Efter att de alla därefter gått vidare till högre konstnärlig utbildning bjöds de vid olika tillfällen in att visa sina arbeten i CFF:s projektrum CFF – Experimentell. Deras konstnärskap är på många sätt besläktade, men ändå olika. De förenas i sin ambition att utforska fotografins möjligheter och begränsningar. Deras konst skapas i friktionen mellan tradition och omvälvning, där man är både fånge och fri. De är präglade av såväl historien som samtiden och har en öppenhet för det oväntade där drömmar och utopier är en naturlig del i den kreativa processen. I A Long Expected Party visar de nya videoverk, fotografier och kollage.

Konstnärligt arbete kan vara väldigt ensamt. Det innebär många gånger att vara ensam med sin kreativa process, med sina etiska och estetiska överväganden och med sin ambition att gestalta. Vissa delar i det kreativa arbetet kanske inte kan delas med andra, vissa kan med fördel göra det. I ett sammanhang där möjlighet finns till både kritik och stöd kan en komplicerad process utvecklas och få vingar. Hur ser då förutsättningarna ut? Vilka är svårigheterna och blir summan av delarna alltid större än helheten?

I lilla galleriet visas parallellt utställningen Community Transit med gruppen Amœba: Vendela Grundell, Hans Malm och Serinyà.

Vernissage torsdag den 12 maj, kl: 17-20. Galleri CFF, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm. Utställningarna pågår t o m söndag 29 maj. Öppettider: ons-fre, kl: 12-18, lör-sön, kl: 12-16. Fri entré. CFF stöds av Kulturrådet och Kulturförvaltningen Sthlm stad.

A Family of Strangers

1 juni - 12 juni, Galleri Kontrast, Stockholm

Inifrån flyktinglägret i Calais till cirkusartisternas kringflackande liv på vägarna i Sverige. På nära håll får vi följa fotografernas olika berättelser från ett Europa i förändring.
ANNONS